Beteende, hälsa & skötsel

Tumör?

2014-11-04 16:28 #0 av: Emouse

Mitzy har fått en konstig knöl som är ganska hård på höften. Vad är det? Förmodar att den är en tumör. Observera att hon blir 2 år så det kanske inte är konstigt.(?)

Tips önskas här. (förstår att om hon blir störd av den så tar jag såklart bort henne.)

Bilderna är extremt dålga men hoppas ni ser.

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2014-11-04 21:00 #1 av: KickiG

Syns inte så bra på bilden, men tyvärr låter det som tumör. Ledsen

Anmäl
2014-11-04 21:17 #2 av: Tsunamis

Jo jag ser den lite gnagda pälsen på knölen, ofta orsakar tumörer obehag särskilt när de börjat bli stora. Håll koll så hon inte börjar bli för obekväm bara.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus
Admin på Möss samt moderator på hamster och gerbil som sällskapsdjur

Anmäl
2014-11-05 08:09 #3 av: ariama

Jag är ledsen Emouse, visst är det en tumör. Och du önskade tips. Jag har bara ett. Med tanke på storlek och den "avskavda" pälsen: det är dags för henne att få vandra vidare, nu. Beklagar.  Och tröstekram.

Anmäl
2014-11-05 09:55 #4 av: Emouse

#1 #2 Absolut

#3 Mina gammeltanter är mitt alltGråter Det måste bli så. Deras bästa kommer först. Får boka en tid. Dessvärre bor hon ju med sin syster. Dom är ju gamla. Ska jag ta bort henne också? Eller ska hon få yngre kompisar? (Iof så kanske hon inte vill det, men är det värt ett försök?)

Tack för att ni svarade allesammansHjärta

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2014-11-07 09:10 #5 av: ariama

Om du ska ta bort systern också? Åh en sådan svår fråga. Den kan du bara svara på själv.

Det enda jag kan säga, är att du behöver verkligen inte ha dåligt samvete OM du tar bort henne också!!  Två år är en ansenlig ålder på en mus, och hon lär inte bli yngre...

Det kanske är det bästa för henne. En massa omställningar på ålderns höst, kanske är tufft, samtidigt som hon hela tiden "förlorar kraft och smidighet" som gamla möss gör? Det beror så mycket på musen också. Vem hon är som individ. Och på dig. Hur svårt du tycker att det är att förlora dem båda samtidigt.

Anmäl
2014-11-07 11:35 #6 av: Emouse

Eftersom jag inte fått några erbjudande på möss blir det svårt att ha henne kvar. Det skulle nog också bara bli onödig stress tyvärr.

Mitzy mår som en påse gamla potatisar, hon har fått en till bakom frambenet också och nu är det dags att vandra vidareGråter

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.