Genetik, färger, hårlag och teckningar

sö cream broken

2014-11-24 12:43 #0 av: ariama

Jag klarar tyvärr inte att fota mina ljusa creammöss, så färgerna blir korrekta. Mestadels blir allt vitt, eller vitblänk. Min kamera har lagt av sina funktioner, t.ex. att göra blixten mildare/svagare.

Hur som helst, ett uruselt foto på Indira, som föddes "vit", med svarta ögon (eller snarare "svarta med svag rödton", typ). Så småningom mörknade det vita lite tyckte jag, men så blev hon "flammig". Märkte jag i går först. Igår blev hon 5 veckor. Och först i dag såg jag att hon faktiskt är tecknad!

Broken eller even, mest even på kroppen, men broken med en fläck bara runt ena örat. 

Jag har mörkat och  skärpt till fotot, för att teckningen ska kunna synas. Så fotot är ännu sämre än det var från början Skrattar men jag tycker hon är så häftig! Har aldrig sett en tecknad cream förut. Har bara kunnat hålla cream bredvid en tecknad, för att avgöra att färgen inte är vit. Tecknade är ju alltid vita.

Anmäl
2014-11-24 18:36 #1 av: KickiG

Vilken cool teckning! Den är alltså jättesvag i verkligheten om jag förstod dig rätt?

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-11-24 18:57 #2 av: Emouse

Hon var ju jätte häftig!

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2014-11-24 19:55 #3 av: Artlink

kanon att avla tricolor med!

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2014-11-25 12:52 #4 av: ariama

#1. Ja, den är svag i verkligheten. Ser mest ut som "skuggor", eller "smuts" om man tittar snabbt. Lätt att missa. För några dagar sedan syntes fläckarna inte alls, och de lär djupna med tiden.

#2. Ja, hon är häftig! Särskilt tillsammans med jämngamla kompisen Synthia, som är cream utan vita fläckar (dock lite mörkare cream). Dom matchar varandra så fint!

#3. Ja, det har du ju rätt i. Nu kommer hon inte att gå i avel, utan både Indira och Syntia ska flytta, idag till och med, och bli sällskapsmus på heltid Skrattar.

Anmäl
2014-11-25 12:53 #5 av: ariama

.

Anmäl
2014-11-25 12:54 #6 av: ariama

Indira till höger. Synthia till vänster. "blänken" på Synthia är inte vita fläckar, hon är jämnt creamfärgad. Svårt att fota dessa färger bara.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.