Avel & Uppfödning

Kullar bort möss?

2014-12-27 14:18 #0 av: [hejhejhej!]

Nej, det "pratas" inte om. Men om man ska bli uppfödare så måste man ju uppenbarligen veta, så man inte plågar dom. Hur går det egentligen till och vad anser ni(ni behöver inte säga in ni använder metoden) är det smärtfriaste och bästa sättet att kulla bort dom?

Anmäl
2014-12-27 22:46 #1 av: KickiG

En av orsakerna till att det inte pratas om avlivningsmetoder här på mus i fokus är att det enligt reglerna som finns HÄR  inte är  tillåtet att lära ut hur man avlivar möss. 

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-12-27 23:23 #2 av: Alana82

Enklast är nog att mejla enskilda uppfödare och fråga dem direkt i en så god ton som nu är möjligt med tanke på ämnet, skulle jag själv behöva göra känner jag men har inte tagit mig tiden än

Anmäl
2014-12-30 15:37 #3 av: Grodan

Vi hymlar inte om att vi kullar, och irl när vi träffas så utbyter vi erfarenhet och lär ut hur man gör, men på sajten valde vi för länge sedan att förbjuda att det pratas öppet om avlivningsmetoder.

Vi har diskuterat lite under året om vi skulle släppa på regeln, men som jag kände det av diskussionen så är medlemmarna rätt trygga med att det inte diskuteras om hur man avlivar/kullar möss och därför har vi inte gjort någon ändring av reglerna.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-12-31 16:31 #4 av: Fornuddens

Kan inte en idé vara att sätta ett X framför trådar som är av känsligt material? Vet att vissa ifokus sajter har haft så, t.ex. vissa kaninsidor.. Då kan man ju själv välja att gå in eller inte.. 

Anmäl
2015-01-03 18:42 #5 av: Grodan

#4 Jo, det har varit en del av diskussionen. Men som jag förstår det hindrar det inte nyfikna.

Och jag själv idag inte direkt intresserad av att det ska diskuteras avlivningsmetoder öppet. Vill man veta kan man slänga iväg ett privat meddelande (pm) till någon.  Vad jag tycker är mer intressant är hur man håller möss vid liv samt försöker lära ut lite avelsvett.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.