Bur, strö, inredning & tillbehör

Dela jättestort terrarium

2015-05-06 12:48 #0 av: MissEmmis

Detta jättestora terrarium används för tillfället som lyxvåning åt min gamla dvärghamster, men planen är att jag ska börja satsa på möss i stället för hamstrar. Jag tänkte därför dela terrariet i två eller möjligtvis tre delar med hjälp av en genomskinlig plastskiva och sedan sätta sån där silikon på tub i skarvarna. Var man nu köper sånt....  

Jag har ju tyvärr tummen mitt i handen så jag undrar om någon har några praktiska råd och sen undrar jag om mushanarna i de olika avdelningarna kommer att uppleva det som positivt eller negativt att de kan se andra hanar genom plastväggen? Är det bättre med ogenomskinlig plast eller kanske något annat material?

Anmäl
2015-05-06 12:51 #1 av: MissEmmis

Vet ju inte heller vad såna där hårda plastskivor kallas och inte heller vad silikonen heter, om det nu är silikon....

Anmäl
2015-05-06 13:51 #2 av: [Howres]

Menar du plexiglas?:)

Anmäl
2015-05-06 14:03 #3 av: KickiG

Jag tror det är plexiglas MissEmmis är ute efter. Och om jag nu inte är helt ute och cyklar så finns det även färgade plexiglas som man inte ser alls igenom, eller bara ser lite igenom Glad

Silikon och motsvarande finns att köpa i t ex järnvaruhandeln, MEN det är viktigt att få tag på sk akvariesilikon som inte är giftigt om mössen får för sig att börja gnaga på det. Akvariesilikon lär finnas i två olika varianter, en som man skall blanda ihop, och en som man kan använda direkt.

Och hur man gör, tja, googla? Folk som har amfibier av olika slag, t ex sköldpaddor, som ska bo både på land och i vatten brukar ofta dela av akvarierna, så på såna filmsnuttar kan man hitta bra tips.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2015-05-06 14:30 #4 av: KickiG

Här är en snutt där en kille lägger in en mellanskiva i ett semi-akvatiskt terrarium. Verkar ju vara som så att man skär upp i rätt storlek, lägger på plats och silikonar runt om. 

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2015-05-06 19:07 #5 av: MissEmmis

Å vad bra! Tack så mycket!

Anmäl
2015-05-08 02:33 #6 av: MissEmmis

Nu har jag fått tips om att hanar kan trivas bättre ihop om man har dem alla i en stor grupp. Så nu behöver jag inte dela av terrariet, utan ska testa att ha alla hanar från min första kull  där tillsammans. Går det inte så ingriper jag direkt.

Anmäl