Avel & Uppfödning

Söker samarbete med uppfödare

2015-05-22 20:32 #0 av: Alwyn

Att djur i fångenskap ofta far illa på grund av bristande kunskaper hos ägaren är tyvärr mycket vanligt. Det gäller så väl husdjur som djur i industrin och på djurparker. Jag planerar att starta en verksamhet i Knivsta 2016 med olika djurslag, där mycket fokus kommer att ligga på djurvälfärd.

Målet är att minska djurs lidande genom att sprida kunskap om olika arter till besökare. Fantastiska miljöer kommer att skapas där besökare får information om djuren samtidigt som de får komma dem nära och förhoppningsvis bli inspirerade av hur man kan forma en bra miljö för dem. Många tamdjur köps på annons eller i djuraffär och det är långt ifrån alla som får tillräckligt med information om hur de ska ta hand om sin nya kompis. Min erfarenhet säger att uppfödare ofta sitter på stor kunskap om sina djur, ibland kan de till och med mer om artens behov än många veterinärer. Jag vill  komma i kontakt med duktiga uppfödare av olika djurslag som är intresserade av att samarbeta. Är du uppfödare och vill bidra till att bra kunskap sprids till allmänheten? Tveka då inte att kontakta mig så berättar jag mer om hur ett samarbete skulle kunna se ut. Bor du i närliggande län (Uppsala/Stockholm) är det väldigt bra!

Vänliga hälsningar Sophia

Anmäl
2015-05-22 22:23 #1 av: Lamina

Jag är inte uppfödare (längre), men tycker mig kunna en hel del om både råttor och möss (och dom flesta andra djur som hålls i fångenskap.) Finns att nå på petrafagerstrom@live.com. Bor i Stockholm (Nynäshamn)

Anmäl
2015-05-23 18:52 #2 av: MissEmmis

Spännande projekt! Hur ska du finansiera det?

Anmäl
2015-05-23 21:04 #3 av: KickiG

Det låter som en jättespännande idé! Du får gärna uppdatera här sedan hur det går!

Anmäl
2015-06-01 14:11 #4 av: Alwyn

Hej på er! Lamina det är jättebra, tack ska du ha. Jag söker främst uppfödare men det kan hända att jag hör av mig framöver.

MissEmmis det kommer att ta formen ungefär som en djurpark med tropicarium och lantgård, finansiering kommer att komma från en inträdesavgift för besökande samt bidrag för forskning och utbildning. Självklart har jag en önskan om att allt skulle vara gratis men tyvärr blir det då inte möjligt att genomföra. Besökare kommer att vara guidade för att kunskapen ska nå fram och syftet uppnås, personal som tar hand om djuren är ju inte heller gratis.  

Anmäl
2015-06-02 18:21 #5 av: Grodan

Härlig idée. Jag hade en liknande på 90-talet som jag tyvärr inte klarade av att genomföra. Hoppas du grejar det!

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2015-06-02 18:35 #6 av: Alwyn

Tack Grodan!

Anmäl