Annons:
Etikettermatutfodring
Läst 582 ggr
Emilia2002
2015-07-03 15:39

Kruskakli till möss?

Hej. Det är så att jag undrar om man kan ge kruskakli eller havrekli till möss?

Eftersom att jag brukar tillsätta vatten i det så att det blir som en gröt och ge det till mina kaniner och marsvin 🙂 Men går det bra och ge det till möss? Och ska jag då tillsätta vatten i det? För det sväller ju upp när man tillsätter vatten i det.

Annons:
ajanki
2015-07-04 08:25
#1

Jag brukar blanda i kli till mina möss i torrfodret men jag blöter inte upp det.

Dom älskar det! :)

Emilia2002
2015-07-04 09:27
#2

Okej tack #1 men tror du att jag kan ge det om jag ändå blöter upp det i vatten? Möss kan väll ändå äta blöt mat också?

ajanki
2015-07-04 09:46
#3

#2 Ja, dom kan äta blöt mat. Jag brukar ge nyttiga geggor till mina möss där jag blandar i allt möjligt och där slinker det ner kli ibland :)

Emilia2002
2015-07-04 11:53
#4

Okej Tack #3 då ska jag testa att ge lite kli till dem 🙂

KickiG
2015-07-07 21:42
#5

Jag har också kli i maten, men har alltid gett det torrt. Att blanda en gröt av det ska jag absolut testa någon gång! Jag vet att de älskar havregrynsgröt, jag kokar ibland åt mig själv och lämnar bort saltet för att mössen ska kunna äta det.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Emilia2002
2015-07-07 22:32
#6

Okej så man kan ge vanlig havre gryns gröt till möss eller?

Annons:
Grodan
2015-07-07 23:27
#7

Jag ger inte mina kruskakli, anser inte att det är nödvändigt då de får hel vete och vetegroddar i sitt torrfoder. Dessutom kan för mycket kruskakli riva i magen.

Havrekli däremot river inte och är bevisligen mkt bra för att stärka/höja immunförsvaret.

#6 Det är nyttigare att ge möss rå havre, gärna hel, ej uppvärmd eller ångad. De uppskattar även det mer än gröt på havregryn (skalad, beskuren, ångad och redan mindre näringsrik).


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Emilia2002
2015-07-08 08:37
#8

Okej tack #7

Upp till toppen
Annons: