Fikarummet! (OT)

velinga1984 har ett mustomt hem :(

2015-08-02 13:18 #0 av: Velinga1984

Mina 3 damer från SE -Ajanki somnade in för ett tag sen. Och nu är det tomt igen. För tomt.

Kort info; efter ett intensivt och aktivt musliv med utställningar och liten uppfödning så föddes min yngste son med andningsproblem i dec 2013. BANG ; mössen fick flytta och allt lades på is. Våren 2014 fick jag köpa honor från Ajanki med löftet att kunna få lämna tillbaka dom ifall sonen inte tålde dom. Märkte inget på sonen och som sagt damerna somnade in för ett tag sen av olika krämpor.

Småsyskon väntas till mars 2016 så vet inte om jag vågar ta tag i jakten på PET -domare, eller ens köpa in möss. Men drömmen om att återuppta min uppfödning av silver agouti är stor för denna färg jag tyckte var så ful har charmat mig! Jag är inte längre aktiv varken i Svemus eller på musifokus men jag spanar lite vid sidan om. Drömmer mig bort, och in hos olika uppfödare som jag gärna vill återfå äran att äga mösa ifrån. För jag saknar musfolk och föreningen Svemus.

Men idagsläget står alla burar tomma i förrådet, alla rosetter ligger också i förrådet. Velinga1984 har längre inga möss att pussa på eller att gosa med.

Anmäl
2015-08-02 13:29 #1 av: Zamwyn

Kanske skaffa in ett mindre gäng igen iaf, då? Om det är främst honor och kanske bara någon enstaka hane ökar chanserna att kunna omplacera ifall det inte skulle funka när nästa bebis anländer? Inte för att det inte är jobbigt att behöva göra det i så fall, men det kan ju gå hur bra som helst också. Blinkar

Anmäl
2015-08-02 13:38 #2 av: Velinga1984

Nja sist var det runt 20 möss som flyttade och det var riktigt svårt att hitta hem medan man låg på BB. En tjejkompis tog de flesta och delade med några tjejkompisar. Alla har slutat med möss idag och har inte intresse för nya.

Jag vill nämligen inte sälja till "vem som helst".

Anmäl
2015-08-02 13:52 #3 av: Zamwyn

20 är kanske lite mycket, det var därför jag skrev mindre gäng. Blinkar Men förstår dig. Har själv avstått helt från att ha smådjur alls länge nu, pga livssituation, för första gången sedan jag var barn. Är ivrig att skaffa igen nu när jag äntligen kan, men försöker sitta på händerna för att kunna dröja ytterligare lite till så även de allra sista, mindre hindrena är ur vägen, när jag ändå har väntat så länge.

Anmäl
2015-08-03 07:24 #4 av: ariama

Tycker du tagit ett klokt beslut. Man måste ju välja, och prioritera, och det är självklart att prioritera barnen.

Du har en dröm, och en dag kan du göra slag i saken! Då har du även, förhoppningsvis, barn som kommer att älska din hobby. och som får glädjen att växa upp tillsammans med djur.

Kika, titta, kolla, läs, lär, och håll koll på var de bästa djuren verkar finnas. (sådär som du gör) Kanske även utomlands. På så vis kanske även drömmen kan vara rolig och givande?

Anmäl
2015-08-04 11:42 #5 av: Vattnadal

Hos mig finns det silver agouti och argente creme, alltid, och då och då till salu med. När nya bebis landat och mår bra, hojtar du till mig!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2015-08-06 19:27 #6 av: Grodan

Du avlar människor istället... hehe Skämtar

Men med allergi i familjen är det lite svårt med möss också. I framtiden kanske du kan göra som Artlink, ha en djurstuga.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2015-08-06 21:19 #7 av: Velinga1984

#6 Vi har ingen allergi, minste sonen reagerade inte på mössen :)

Därimot när han föddes så visste de inte vad han led av. Nu är han snart 20 mån och går regelbundet hos en lungspecialist. Sonen har svårt att pressa ut luften ordentligt, men det kommer växa bort.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.