Fotografier

Öronlappar som står rakt ut!

2015-09-10 11:52 #0 av: ariama

På ungefär fjärde dagen brukar musungarna "fälla ut sina öron".

De här ungarna ser för roliga ut, med sina öronlappar som pekar rakt ut. Det är vansinnigt gulligt! Eller, vansinnigt fult. Jag vet inte vilket! Skrattar

Här följer en liten öronlappsstudie.

Anmäl
2015-09-10 11:53 #1 av: ariama

.

Anmäl
2015-09-10 11:55 #2 av: ariama

Och här är några bilder där man ser att alla öron ännu inte farit i höjden. Ett och annat öra ligger fortfarande kvar tätt slutna intill huvudet, eller på väg att lossna.

Anmäl
2015-09-10 12:00 #3 av: ariama

Det här är en temperamentskull med vansinnigt trevliga föräldrar! Jag hoppas mycket, men man vet aldrig.  Hoppas även på bra färger, eller "på-väg-mot" bra färger i RY (brandgul inte röd) och chocolate/tan.

Det blir väl som det brukar, väl blandat i kullen med skilda beteenden, och olika färgnyanser.  Då finns åtminstone något att göra urval ifrån, även om det inte är en jämn kull vilket jag hellre skulle önska.  Men dithän kommer jag nog aldrig...(en jämn BRA kull alltså, inte en jämn dålig, det är ingen konst! Blinkar)

Anmäl
2015-09-10 14:00 #4 av: Alana82

Helt bedårande allaredan :D

Anmäl
2015-09-10 20:07 #5 av: ajanki

Hi, hi fulsöta med dessa öronKär

Anmäl
2015-09-10 21:33 #6 av: Emouse

Men ååh*-* för gulliga!!

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-09-10 22:55 #7 av: Grodan

min hund har sådana öron... de som hade honom som valp glömde tejpa... skitfult...

apropå rubriken. förlåt för OT Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2015-09-12 11:44 #8 av: Artlink

Se upp så det inte blir gremlins. Jag fick ju ett par sådana med öron som såg ut så där när de var bebisar

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-09-12 13:35 #9 av: ariama

Wooops, ska hålla koll Artlink (som om det skulle kunna gå att missa).

Framför allt pappan har stora fina öron men lite/mycket för lågt ansatta för att vara i min stil.  Passar säkert en engelsk domare som kan sätta en bred tumme emellan Skrattar. Har funderat på om det blir såna där lågt ansatta öron, och om det är därför de ser ut som de gör.

Jag vill ju helst ha för högt ansatta öron i stället, gillar när de står rakt upp. Men hanen med öronen är min bästa hane och öronen är "hans enda fel" liksom. Så då blir det som det blir... Vad det nu blir, det återstår att se. Skrattar

Anmäl
2015-09-12 14:06 #10 av: Artlink

#9 det blir förmodligen mina favoritöron Tummen upp

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-09-13 21:26 #11 av: Zamwyn

De ser ut som små nakna björnungar med de där utfällda öronen. Skrattar

Håller tummarna att det blir en lika bra och rar kull som du hoppas på!

Anmäl
2015-09-17 13:19 #12 av: ariama

Det blir nog ordning på de här öronen också! Skrattar

Anmäl
2015-10-21 15:08 #13 av: ariama

Så här ser "öronlapparna" ut idag (eller i går för att vara sanningsenlig). Fyra tjejer vid namn Liza, Lizzie, Lii, och Lili.

De är väldigt rara, men inte så kommunikativa som jag hade förväntat mig, med tanke på härstamning.  När mina möss "inte vill" så "bryr jag mig inte" heller. Dom här "vill helst inte". Alltså pysslar jag inte heller med dem. De ska komma självmant, och tycka det är kul dessutom. Om inte, får de mestadels leva sitt eget liv.

I en stor öppen bur med tre vuxna mycket tama och "VILL-vara-med"-möss, blir de förstås inte förvildade. Med tiden kommer nog de här också, mer eller mindre. Men jag vill att de ska vara tama från början! (givetvis med en daglig stunds socialisering som bebisar)

Möss är verkligen så olika!! De är lika olika till beteendet som en regnbågskull är vad gäller färger. Alla möss hanteras likadant som bebisar, och utifrån det kan jag sedan skilja ut de som snabbt blir tama, och de som tycker människor är det mest skrämmande som finns.

Jag kommer att avla på någon av dessa också så småningom, den som utmärker sig mest vad gäller att vara kommunikativ.  Stamtavlan är bra, och i nästa led kommer det toppenmöss igen, det tror jag. Det brukar kunna hoppa över ett led ibland. Det gäller att fortsätta med rätt hane bara.

Anmäl
2016-02-02 20:49 #14 av: Grodan

LHHjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-06 08:53 #15 av: ariama

Det här skriver jag mest som info till Grodan, som är och "nosar" lite på min långhårshane Esmet,  att eventuellt låna som avelshane.  Det får hon inte. Beroende på följande:

Esmet är en urgo favvo-mus som jag gillar mycket, men han är ingen bra mus till avel. Mössen i det här inlägget är döttrar till Esmet, och de kommer inte att avlas vidare på.

Två är fortfarande rädda, två bestämde sig för att bli tama sällskapsmöss så småningom, och är urgoa de också. För mig blev de tama "för sent". Men det är inte orsaken till avelsstoppet.

Når jag fotade dem var de i gott hull, men sedan blev de lite för tunna med en tendens till "rälighet".  Även om de är bättre nu, avlar jag numera inte på möss som inte har bra hull och är väl musklade. Dessa är helt enkelt inte av avelskvalitet.

Men mer ändå. Esmet har två döttrar (olika mödrar) som precis fått ungar. Ena dottern fick inte ut alla ungar och humanavlivades därför. Andra dottern dog när ungarna var 14 dagar. Väldigt tråkigt. Men varken "otur" eller "tillfällighet", och Esmet ska inte ha fler ungar.

Anmäl
2016-02-06 15:03 #16 av: Grodan

#15 Tack för infon. Jättetråkigt, men helt korrekt av dig.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-12 15:43 #17 av: Artlink

#15 det beror inte på att du är van att utfodra kors- och svensktypade? engelsktypade kräver lite mer fett i sin mat för att hålla hullet. De är ju araber, som du beskriver det, inte runda ponnyer :) Tänkte på rubriken "öronlappar som står rakt ut" om det är engelsktypade?

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-02-13 07:35 #18 av: ariama

#17. Jag vet. Skrattar Och jag har givetvis försökt mata på dem.

Dessa är inte särskilt engelska, jag har engelskare (i bra och lagom hull).

Jag brukar aldrig göra "min egen foderblandning" som flertalet gör. Har aldrig förstått det, eftersom behovet är så olika hos olika individer beroende på ålder, avel, status, osv. ja även beroende på typ. Jag har de olika ingredienserna var för sig, och varje mus/bur har sin egen foderstat. Jag kommer ju från hästhållet liksom.

Det är enkelt och jag har bra koll på det viset.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.