Bur, strö, inredning & tillbehör

Öppen bur - inredning - tips

2015-10-14 16:07 #0 av: MarajLowajz

Såhär ser det ut för tillfället. Tips på vad man kan slänga in mer?

Jag vet att det inte finns matskål eller vattenflaska men mössen har inte flyttat in än :)

Anmäl
2015-10-14 17:16 #1 av: ariama

Tomma äggkartonger älskar dom! Riv ett hål i vardera änden så kryper de in - och påbörjar pulveriseringen av den. Skrattar De älskar att både sova och gnaga i äggkartonger, och ibland även använda som toa.

Involvera familj, släkt, vänner, grannar, bekanta, ja alla du kan komma på, och be dem inte kasta äggkartongerna utan ge till dig. Det är åtgång på sådana.

Anmäl
2015-10-14 18:25 #2 av: Emouse

Äggkartonger, kartonger (t.e.x små flingpaket m.m), massa toapapper/strimlat tidningspapper, toarullar. Och det är i princip gratis om du ber nära att spara åt dig. Jag brukar tillochmed gå till hemkunskapen i skolan och fråga efter äggplattor och tömda paket- och får säckar med allt möjligt!

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-10-14 21:31 #3 av: JennyME

Ett exempel hur det kan se ut här hemma ^^,

Anmäl
2015-10-14 21:46 #4 av: MarajLowajz

Då skajag ta och spara äggkartonger från kjobbet. Avverkar typ 10st per vecka där:P

Fin! Får ta poch fixa lite mer saker! :)

Anmäl
2015-10-15 07:50 #5 av: KickiG

Jag ger åt mössen alla pappers och pappkartonger det blir över i köket. Telådor, myslipåsar, äggkartonger, mjölkkartonger, hushållspappersrullar osv. Toapappersrullar också fast de inte kommer från köket. Släkt och vänner sparar lite, men jag brukar också hålla ögonen öppna när jag är mataffären. T ex grädde levereras i små papplådor som personalen tömmer när de lägger upp i hyllan. I katt- och hundmatshyllan blir det över de små kartonger påsarna står i. Och personalen brukar lägga alla små kartonger i en kärra medan de fyller på i hyllorna. De har slutat lyfta på ögonbrynen i min näraffär när jag lyckligt frågar om jag får ta några "Ja just det, åt dina djur" säger de bara. Skrattar

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2015-10-15 08:07 #6 av: ariama

Det är faktiskt en av de riktigt roliga sakerna med möss när man har dem som sällskapsdjur: allt man kan göra åt dem, bygga och tejpa olika kreationer i papp, hus och gångar och whatever, pynta och inreda.

De är så lyckliga för allt man gör, älskar att vara med, "kikar över axeln" och springer ivägen, klättrar över händerna och sätter sig under det man just ska lägga in, de undersöker varje rörelse och förändring från alla håll och kanter. Man får bara vara noga med att det blir hållbart och att inget rasar eller går sönder när de springer i det.

En sådan där full bur som i #3 älskar dom! Men då behöver man ha tama möss om det ska vara kul för människan också. De tama mössen kommer när man ropar, och de springer runt och leker medan man tittar på. De är en sådan glädje!

De rädda mössen försvinner forever "under bråten", och blir bara mer rädda ju mer de lyckas gömma sig...

Anmäl
2015-10-15 08:44 #7 av: Emouse

Bra exempel på burarna i affären KickiG! Jobbar på Ica maxi just nu och plockar upp i hyllorna. Det nästan skär i bröstet bär jag är tvungen att plocka isär alla fina lådor vi använt. Haha. Men kan inte ta med på bussen och tåget när det är så fullt!

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-10-15 09:00 #8 av: MarajLowajz

#6 - okej, ska få hem 2 hanar och 8 honor så får se till att de blir handtama först innan jag slänger in jättemycket. Vill ju att dom ska vara handtama och inte rädda :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.