Fikarummet! (OT)

vild bebis

2015-10-14 16:17 #0 av: Emouse

Idag när jag cyklade hem ifrån jobbet så möttes jag av något hemskt ( enligt mig)! Jag såg att min katt lekte med någonting i gräset. Ingenting konstigt men när jag fick syn på en svans så drog jag bort kattf*n i nackskinnet och hittade en liten mus. Ensam, skadad och rädd i gräset. Tur var att jag hade vantar på mig redan och kunde vara snabb med att lyfta den.
Ena bakbenet släpades bakom hen och det var lite blodigt runt ögat. Velade mellan att ta med den hem eller släppa den på ett säkert ställe. Men mina tankar drogs till att den lilla stackaren skulle bli så fruktansvärt stressad och rädd hemma bland katten och hundarna och om den inte skulle klara sig så skulle den gå bort i sin normala miljö iallafall, och varm. För jag offrade min ena MC vante (som verkligen inte kan bli kall på ett bra tag) till den lille musen i en urskog här i närheten. Hade även lite müsli i fickan som jag la intill vanten.

Hoppas bara att den klarar sig ignom kalla natten❤

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-10-14 16:27 #1 av: Maria

Visst var det synd om musen men det är ju kattens instinkt att jaga möss så att kalla katten för kattfan är väl ändå att ta i???

Felet ligger snarare hos dig som har en katt ute som jagar om du nu ömmar så för möss.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-14 17:12 #2 av: ariama

Du gjorde ett bra val, tycker jag.  Mer kunde nog nog inte göra för den, nu får naturen ha sin gång. Och jag gissar på att den klarar sig faktiskt. Kanske tack vare din vante, man vet aldrig. Du får hämta vanten i morgon . Skrattar

Anmäl
2015-10-14 17:28 #3 av: Emouse

#1 Djur är djur, katter är katter och bara för att jag ömmar för att min katt skadar ett annat gör ju inte att jag STRAFFAR min katt för det heller. Behöver inte alltid gilla vad mina djur gör. Kattf*n är hon iallafall i sådana tillfällen skämt åsido.

#2 Den verkade ju iallafall ganska pigg för att vara skadad. Väldigt chockad dock men jag hoppas innerligt att musen klarar sig. Har aldrig fryst med de vantarna på fastän det har gått timmar i kyla, fukt och snö. Ska gå dit ikväll och kika lite och se om den är kvar! Och hämta min vante om några dagar om den inte är kvar så har den iallafall en chans att komma tillbaka och hålla sig varm.

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-10-15 09:57 #4 av: Zamwyn

Håller med amaira, du gjorde det bästa du kunde i just den situationen anser jag också.

#1 Det var väl en särdeles fånig och onödig kommentar, katten lider knappast av att bli kallad vare sig det ena eller det andra.

Anmäl
2015-10-15 10:01 #5 av: Maria

#4 Självklart inte.

Däremot brukar man ju som djurvän ömma för alla djur i allmänhet så ska man slippa att möss blir uppätna eller dödade av katter så får man hålla katten inomhus.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-15 12:29 #6 av: Emouse

#5 Fast jag skulle aldrig hålla en katt inomhus dygnet runt. Enligt mig (!!) så ska de få möjligheten att springa ute i det fria, klättra, leka och JAGA. De är deras natur och det vill jag att de ska få möjligheten till. Men såklart om jag ser en liten mus bli plågad så avbryter jag ju lekandet. Såklart.
Samma med alla mina andra djur.

Emma, medarbetare på Råttor och Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2015-10-15 13:08 #7 av: Maria

Så alla dina djur har full frihet att springa ut och in som de vill?Skämtar

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.