Bur, strö, inredning & tillbehör

Insta-snö?

2015-11-17 13:19 #0 av: Max96

Hallå hallå!

Det finns ett pulver som man blandar med vatten som torkar och blir som torrsnö, det heter typ insta-snow eller något. 

Det står att det är "non-toxic" men tror ni att det skulle fungera att ha ovanpå bottematerialet i mössens bur så att det ser ut som snö? Håller på att planera för juldekorationen i buren men är lite nojig för att det ska vara dåligt för mössen? Någon som har erfarenhet eller vet något? 

Anmäl
2015-11-17 13:23 #1 av: Tsunamis

Det jag hittar när jag googlar om Insta snow är att man tillsätter vatten och det expanderar upp till 40 ggr i sin egna vikt och att man inte ska ge det till små barn pga efterföljande kvävningsrisk. Inget jag skulle ge til lmöss av samma anledning, de kan bli för nyfikna och börja tugga i sig det.

Kolla på Carefresh Ultra istället? Det är vitt ofarligt pappers-bottenmaterial, om du vill ha det i mindre bitar är det nog bara att plocka isär det.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus
Admin på Möss samt moderator på hamster och gerbil som sällskapsdjur

Anmäl
2015-11-17 13:30 #2 av: -Aida-

Min mamma hade sånt snö, de är inget man bör ha runt djur ifall de kommer äta upp de, även om de är färdigt med att expandera så kan jag inte tänka mig att de är hälsosamt att äta va de nu är gort på, möss är väldit små och känsliga, så jag skulle aldrig våga ha de i buren till en gnagare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.