Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
TÄVLINGAR

Posta bidrag till månadens mus januari 2016!

2016-01-18 09:23 #0 av: ajanki

Posta bidrag
- ladda upp foto och skriv berättelse om musen -
i denna tråd till och med 25/1

Varje månad har vi en tävling: månadens mus. Medlemmar på mus-ifokus deltar genom att bifoga ett foto på sin mus samt skriver en personlig berättelse om den. Vid årets slut koras någon av månadsmössen till årets mus.

Regler:

  • Endast ett bidrag per person.
  • Välj ett foto som är minst >>>>800x600 pixlar<<<< - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma och se små bilder. Större går bra då det skalas ner till 800x600.
  • Musarter som får delta: tammus, taggmus, natal, zebramus och pygmemus.
  • Flera möss får finnas på bilden men vi ser helst att det endast är en mus ifokus för att visa och berätta om denna speciella individ.
  • Personlig berättelse på minst 2 meningar eller 500 ord.
  • Månadens mus avgörs genom röstning av medlemmarna - denna vinner ära i all evighet


Erat bidrag lägger ni i den här tråden ända fram till den 25/1

(omröstning sker sedan endast till den sista i månaden)

Glöm inte den personliga berättelsen om din mus och lycka till!

Anmäl
2016-01-18 14:50 #1 av: MissanTissan

Detta är lilla Lou.

En av dom 7 honorna vi räddade från ohuman avlivning.

Lilla Lou var den enda av dom som bet, och hårt som attan då och var riktigt nervös och rädd. Fick reda på att hon tydligen skulle ha blivit ormmat, och blivit instoppad hos en orm då hon varit skendräktig två gånger. Detta var inte en såvärst stor orm och det slutade med att hon faktiskt bet ihjäl ormen. Det förvånar mig inte alls med dom betten hon gav mig.

Idag är hon min favorit mus, hon är så jäkla social och mysig av sig. Kommer fram och klättrar upp i handen och myser länge!

Hälsningar, Missan och djuren! Hjärta

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Anmäl
2016-01-18 17:41 #2 av: Nordanälvens

Här kommer Nordanälvens Tsavorit!

Hon föddes här och var en riktig goding redan från start. Jag hade inte förväntat mig att hon och systern Triplit skulle vara så pass härliga att de från två veckors ålder hoppade upp ur buren rakt in i min hand, för att sedan stanna där och tvätta mig. Varje morgon när jag fyller på hö hos marsvinen sitter hon redo i buren för att få komma upp och mysa.

När jag sedan på kvällen kommer för att mysa hos mössen och greja i burarna är det alltid Tsavorit som får komma upp först. Hon sitter på axeln och tittar nyfiket på vad jag gör, erbjuds det något gott är pumpafrö och mjölmaskar favoriterna. Hon sitter gärna på axeln och käkar, och när det tar slut klättrar hon in i tröjan och tar sig en tupplur. Tsavorit är definitionen av tammus, och gissa om jag är stoltHjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.