Förening, utställning & träff

nästa musutställning?

2016-01-31 14:18 #0 av: Grodan

När är nästa musutställning i Sverige, undrar några.

.

Och då väcks givetvis frågor som vem ska anordna, hur orka osv.

Jag funderar på om man ska backa ambitionerna lite och gå tillbaka till hur det var i SVEMUS begynnelse när Gunvor levde och ordnade utställningar. Det var bara en klass åt gången, ofta hemma hos någon medlem, och ofta i samband med annat evenemang - för att spara/dela på lokalkostnad.

Jag tycker att utställningar där det är bägge klasser blir stressade och långa. Kan man inte bara lixom bromsa o gå tillbaka? För att alla ska orka. För att det ska bli kul och meningsfullt.

För många är givetvis titlar o att vinna viktigt, men för merparten handlar det mest om det sociala. Jag vill ha kul o umgås. Annars kan jag stanna hemma.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-01-31 14:53 #1 av: ariama

Jag instämmer med att backa och göra det enkelt. Hellre fler möten och träffar "enkelt" än professionella storsatsningar.

Fast det stora problemet är, i alla fall i  mina ögon, att vi är så utspridda i landet och avstånden är så långa. Det är största hindret för mig. För andra kanske det funkar att förflytta sig genom halva landet, men för mig gör det inte det. Och jag älskar ju att vara med på en hörna och se er och era möss och få hälsa på er alla.

Det är svårt att göra en träff  eller utställning enkel, när det är 50 mil emellan

Och ska man ändå resa så långt, så är det ju lika bra att det är något gediget man besöker. Knepigt det där.

Anmäl
2016-01-31 14:59 #2 av: Grodan

#1 Visst, avstånden är svåra, men varför ska det hindra. Ingen säger att vi måste åka 50 mil. Anordna utställningar på flera orter. Håll dem simpla så att de blir billiga och bjud in icke-medlemmar så att man lockar flera. Ha dem med marsvins-, hamster-, katt- o hundutställningar (rått går ev inte då de inte gillar möss, annars skulle jag älska att ha mus- o råttutställning i samma lokal som på 80-talet *sakna*) för att spara in på lokalkostnader. Om det blir en liten liten miniutställning är det också skönt att inte gå alltför stor ekonomisk back, men att ha aktivitet i samband med annat djurslag är delvis reklam.

Sen har vi ju samåkning om vi vill åka iväg...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-01 10:23 #3 av: Tsunamis

Ja det har ju tyvärr blivit så att på senare år försöker man istället packa ihop så mycket klasser som möjligt på samma tillfälle istället för att sprida ut dem. Det blir jobbigt men också mest värde för tiden och pengarna folk lägger ner på att åka så långa sträckor som ovan redan pratat om. 

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2016-02-01 10:40 #4 av: ariama

Hur det än är, så är det vissa uppfödare som känns viktigare än andra, att både få träffa och jämföra sina egna möss med. Nu menar jag inte att nedvärdera någon eller några, men så är det i alla fall för mig.

För mig är det ett värde i att prata med uppfödare som har liknande möss och liknande syn på uppfödningen som jag har själv.  Och kanske även möss som jag vill köpa till min egen uppfödning. Och tyvärr bor "alla" ni i en annan del av landet...

Anmäl
2016-02-01 10:58 #5 av: Tsunamis

Mja jag tror det har med personlighet att göra och hur hårt man drivit att arrangera en utställning i närområdet.  Det har alla en möjlighet att göra men det går ju inte att arrangera två stycken samtidigt  på olika platser i landet eftersom vi inte är så många. 

Dem som talar högst och driver på mest de är också dem som får viljan igenom. Så är det överallt egentligen Glad

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2016-02-01 18:11 #6 av: Grodan

#3 Jag vet, men tyvärr blir man utbränd av sådant. Mitt förslag är att ha flera små utställningar (med bara en klass!!!) runtom i landet. Ingen tvingas att resa om de inte vill.

#4 Wow, det lät mobbat. Lipar

#5 Ja, delvis är det ju så. Men det krävs också pepp och engagemang från klubben och andra människor för att man ska vilja och orka eller vid huvudtaget komma på tanken. Väldigt få tänker ju "jag ska anordna utställning", för att de helt enkelt inte vet att de kan.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-02 00:40 #7 av: Alana82

Hade det funnits en enda utbildad domare som var villig att fara norröver hade jag kunnat ha utställning endast för mig själv Lipar (ingen annan lär vilja komma)

Anmäl
2016-02-02 08:53 #8 av: ariama

#6 (och #4). Ja, det lät illa, jag ser det, menade absolut inte så.

Anmäl
2016-02-02 19:07 #9 av: Grodan

#7 Du har Elin där uppe...

Själv vägrar jag åka uppåt. Neråt däremot går bra. Men jag vill bara döma PC o ha kul. Äta socker- o glutenfritt godis, dricka kaffe, byta möss o skratta...

#8 Jo, du menar precis så. Det är därför vi måste ha flera träffar. Genetikträffar, sjukdomsträffar (där vi nyser ikapp o smittar varandra med löss o skabb? hihi)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-02-02 20:14 #10 av: ajanki

Åh, vad det låter kul med att träffas, prata, ha musigt, byta möss och inte ta allt på sånt allvar!

Jag tycker att det är en strålande idé att bara ha en utställning per träff!

Anmäl
2016-02-03 00:35 #11 av: Alana82

#9 Du Tänkte Vattnadals? det är inte här uppe Skrattar inte ens i närheten (50 mil tror jag give or take tio hit eller dit)

Anmäl
2016-02-04 20:07 #12 av: MissanTissan

Jag hjälper gärna till lite var som i landet. Har lätt att förflytta mig, men då måste det planeras. Tänker att jag kan hjälpa till så mycket som jag ekonomiskt kan och även fysiskt. ^^ Så behövs det hjälp så är jag gärna med och hjälper! På alla sätt jag kan. Ikväll blir jag medlem i SVEMUS om allt går rätt till. :)

Hälsningar, Missan och djuren! Hjärta

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Anmäl
2016-07-29 00:23 #13 av: Roonja

Någon utställning snart? :D

Anmäl
2016-07-29 21:25 #14 av: Alwyn

Ja vi talade ju om att fixa något i södertäljetrakten...men det rann ut i sanden.

Anmäl
2016-07-30 12:32 #15 av: Grodan

Jag har glömt. Förlorat min hund + värmebölja = no brain

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-07-30 19:25 #16 av: [Jennah]

Känns som att vi är så få och utspridda :( jag vill gå på utställning, både delta och titta, men bor i Blekinge.

Anmäl
2016-07-31 12:31 #17 av: Artlink

SVEMUS hade en liten mysig utställning i Karlskoga i juni. Det var en officiell drive-in Pet Class. Alltså inte alls fokuserad på standardmössens fina färger och långa svansar och i Pet Class kan även icke-medlemmar ställa ut. Om icke-medlemmar vinner A-pris, BIS-placering osv kan de inte tillgodoräkna sig meriterna på sin mus i framtiden. Man kan nämligen som medlem samla poäng på olika meriter och strida om titeln Årets Mus och man kan samla ihop till titlar som Silver Pet, Guld Pet osv. Man får inte ens tillgodoräkna musens vinster om man bli medlem senare under året men man kan bli medlem på plats samma dag.  Rosetter, HP:n och skrivna bedömningar fick alla så klart Glad

Det som krävdes var ett en person (eller flera) fixade lokal, ringde domare och tiggde ihop priser. 

Ni som vill hjälpa till, börja höra efter om lämpliga lokaler. Det kan man göra utan att ha bestämt sig för att det blir någon utställning. det är jättebra att ha inventerat sitt närområde på möjligheter inför eventuella utställningar.  Vi fick hysa in oss i en djuraffär som tog det som ett positiv event att locka extra besökare. De ställde också upp med priserna. Annars kan ibland hyrsegästföreningens lokal funka om de inte har djurförbud pga allergirisken.  Billigt är bra. Gratis är bäst.

Brukshundklubbar kanske kan låna ut en klubblokal. 

Lista lokalerna och ev. lokalhyra. 

Hör med domare. Utgå geografiskt och fråga domare på orten först och gå sedan längre ifrån. Resan kan kosta så hela utställningen stupar på den utgiften om domaren bor för långt bort. Låt domaren bestämma datum så är det större chans att ni får en positiv träff.

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-07-31 13:44 #18 av: Grodan

#17 Tack massa värdefull info!

.

Ja, vi behöver kolla lite med lokal. Just södertälje dök upp pga att jag bara har 9-10 mil dit och flera 08:or var intresserade av utst.

Jag tycker det är bra om vi kan ha någon slags drive-in och locka 08:or. Så lite framförhållning behövs och man behöver kontakta media eller hänga upp lappar eller göra reklam.

Domare är inte så svårt. Beror på om vi ska ha ST eller PC. Eller bägge.

Det svåra är eg pappersjobb och priser. Bedömningssedlar, domarprotokoll osv. Det har jag noll koll på idag och jag har ingen skrivare eller kopiator och inte ens tillgång till sådant i närområdet.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-07-31 19:41 #19 av: Virrmaja

Jag har skrivare och kopiator på jobbet som jag kan smyglåna 😊

Anmäl
2016-07-31 23:01 #20 av: Alwyn

Känner vi någon i Södertälje då? Annars blir det knepigt att reka lokaler där hehe.

Anmäl
2016-08-01 10:26 #21 av: Artlink

#18 alla dokument som behövs finns i styrelsens chattgrupp på FB i PDF-filer, bara att printa ut. Styrelsen har ju skrivare (Maya) och hjälper säkert till med det om man ber dem

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-08-01 10:27 #22 av: Artlink

#20 ja, precis... det bästa är att anordna på den ort där den finns en driven eldsjäl och dit domare har nära att ta sig

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-08-01 23:12 #23 av: Grodan

#20 tror inte det, tror vi bara tog typ s-tälje ur luften...

morsan bor i o f s där, men vet inte...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-02 08:13 #24 av: Alwyn

Då är frågan hur vi gör? Jag bor nog för långt bort för att folk ska orka resa till Uppsala. Grodan ville gärna ha det mer söder ut. Någon annan?

Anmäl
2016-08-03 08:10 #25 av: ajanki

Nästa utställning blir Minnesutställningen, den kommer vara i Karlskoga i oktober. Återkommer med datumet!

Anmäl
2016-08-03 22:32 #26 av: Grodan

#24 #25

känns som om vi försuttit chansen att klämma in något nu... jag har haft mina tankar på helt annat håll...

kanske bara en liten musbytardag i tälje om det skulle finnas intresse...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-07 01:00 #27 av: Grodan

det är så dumt, jag är ingen jättedrivande person av mus-aktiviteter just nu. ber om ursäkt.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-08-13 09:31 #28 av: Artlink

Ni får hänga på SVEMUS utställningar istället. Vi har ju haft en och planerar en till nu. Kom, kom!

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-08-13 09:37 #29 av: ariama

#28. När och var?

Anmäl
2016-08-13 09:43 #30 av: ajanki

#29 Det står i inlägg # 25

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.