Beteende, hälsa & skötsel

Sjuka möss

2016-04-08 12:03 #0 av: Tussaan

Hej!
Vi har fått hem ett gäng möss från en djurbutik som i sin tur fick dom från en inte så bra leverantör. Mössen som kom var och är inte i så bra skick då många av dom av konstiga anledningar dött av något och vissa är då fortfarande lite dåliga. Håller en liten tjej i handen just nu som har gått ner i vikt och vibrerar lite när hon andas (lunginflammation?).. Vi har också fått dela upp mössen då vi inte vet om det är någon specifik som smittar och än så har ingen mer dött.
Så min fråga till er som hanterar möss varje dag, har ni några tankar om vad det kan bero på eller om det finns några bra huskurer (har givit lite te i vattnet, roiboos) mot detta ?
Tack!

Anmäl
2016-04-08 21:46 #1 av: Grodan

Hej!

Många möss har flera bakterier som slår ut musen när den är i sämre kondition. Och en mus hamnar lätt i dålig kondition. För lite mat, för dålig mat samt stress och transport...

Huskurer är utfodring. Bra mat. Vitaminrik säd - gärna hel och obehandlad - nötter och fröer. Inga färdiga blandningar - blanda hellre själv och se till att det verkligen blir nyttigt (ha full kontroll över bästföredatum, vitamininnehåll).

Grossistmöss brukar inte gilla färskmat så mkt, men det bästa sättet att få hängiga möss att snabbt återhämta sig är att ge dem rå lax, babyspenat, gröna ärtor, majs, rått kött (kyckling, nöt, fläsk mm) - kycklinghjärta och lever är favorit...

Finn flera svar om mat här

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-04-08 23:47 #2 av: Tussaan

Tack så jätte mycket för ditt svar! Ska försöka se till att dom får i sig lite av varje då!

Anmäl
2016-04-09 22:02 #3 av: Grodan

Man kan göra lite nyttiga geggor också. Är mössen kalla och har svårt att sitta och orka äta kan man ge dem flytande föda. Det finns "sjukmat" för hund som är mjuk, en som jag gillar är Reconvalescent Dog Pasta.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.