Bur, strö, inredning & tillbehör

Göra bo. Tips

2016-06-25 15:04 #0 av: ariama

IKEA har ju en del bra saker till mössen.  T.ex. de här små plastbyttorna. De är väldigt billiga, 5 kronor eller nåt (eller 10?, 15? inte mer i alla fall).

Med hjälp av en lödpenna blir det bra sovlådor - eller kisslådor om man vill. Jag har dem till båda delarna, jag bestämmer själv. Det beror på hur jag "startar upp dem".

Men här visar jag upp dem som sov-bon. Eller bara "skydd" som dom gillar att sitta och äta i, om jag tar bort locket och vänder den upp-och-ner. Som sovlåda klipper jag först till en kartongbit i botten (de kommer att gnaga igenom den, det gillar dom) och sedan tidningspapper över, och sist strimlat tidningspapper, och sen får de inreda själva.

Viktigt med bra ventilation bara, när den annars är heltäckande plastlåda.

Anmäl
2016-06-25 15:06 #1 av: ariama

Och här är de färdiga och inredda i buren.  Öppen bur, akvarium med två våningar. Gillar de här lådorna när jag kan sätta vattenmuggen ovanpå.

Anmäl
2016-06-25 15:44 #2 av: Lamina

Jag hade såna som boplatser för möss med ungar. Tyckte det var väldigt behändigt att bara kunna lyfta ut boet för städning och att bara kunna lyfta på locket för att kolla till ungarna.

Anmäl
2016-06-25 16:35 #3 av: Grodan

Hade sådana förr, när SVEMUS sålde sådana med perfekt skurna runda in-och-utgångshål samt ventilationshål. Men jag är så lat, orkar inte diska... så jag kör kartonger

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-06-25 18:17 #4 av: [Jennah]

Jättebra tips! Jag råkar faktiskt ha en hög med såna lådor här hemma, de såldes billigt i flerpack på IKEA, och jag handlade till mina framtida råttor. Men någon kan jag nog avvara till de små :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.