Möss med djur och människor

Möss är jättesöta!

2017-09-10 15:17 #0 av: Mines

Hej! Jag skaffade möss för ett par dagar sen. Jag kan lyfta dem i en toarulle och sen ta över de i handen men om jag tar de med bara handen soringer det iväg och den ena musen Bullen biter mig ibland också. Hur ska jag få de att vilja komma till mig när jag sticker in handen i buren och hur ska jag kunna lyfta de. Hur håller man när man lyfter dem och ska man vara försiktig på nåt speciellt ställe? ❤🐀

Anmäl
2017-09-10 15:19 #1 av: Mines

Detta är mina första möss!

Anmäl
2017-09-12 20:38 #2 av: Grodan

Grattis till dina första möss.

Hur kommer det sig att du skaffade möss och hur gick det till? Vad valde du på?

MissanTissan berättar väldigt bra hur hon tämjde några rädda möss här: http://mus.ifokus.se/discussions/569d343f8e0e743db8004cd5-radda-moss-till-tama-moss

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-09-15 22:48 #3 av: Mines

Först ville jag ha en katt men mina förelderar ville ej det. Så en kompis passade några möss och då väcktes intresset. Jag frågade först och till min förvåning så sa de kanske sen luckades jag övertyga de. Jag köpte mina möss i en djuraffär i skåne (här bor jag). Jag har ingen aning om vilken sort men de är väldigt fina. Den ena är vit och svart(bullen ) och den andra är ljusbrun och svart(speedy). Tack för tipset och jag ska gå in och läsa. Hur mycket mat ska jag ge de? Jag har köpt en påse med någon musmat som jag häller upp i derasmatskål. De äter de stora bitarna och resten sprätter de iväg över platån där de har maten. Tack igen!

Anmäl
2017-09-16 05:26 #4 av: Grodan

Det är oerhört viktigt att utfodra korrekt, för att få ha friska möss, så jag rekommenderar att du läser på sidan hur man matar sina möss korrekt. Om det är för jobbigt föreslår jag att du ber någon av dina föräldrar om hjälp. Felaktig utfodring kan leda till sjukdom och när möss blir sjuka är det väldigt svårt att snabbt försöka göra rätt igen och få veterinärer har intresse eller kunskap om möss.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-09-16 10:49 #5 av: Mines

Okej tack. Jag ska självklart läsa om hur man ska matar de för min amöss skull. Jag älskar de! Jag har läst på sidan du länkade och ska testa om det funkar. När mössen väl "tycker om" en hur ska man hålla de och ta upp de? Tack för att du ängar tid åt mig och mina möss!

Anmäl
2017-09-16 20:57 #6 av: Grodan

#5 Det mest idealiska upplyftet är när musen själv kliver upp i handen. Du säger hej musen + musens namn, sträcker fram handen och musen kommer upp i handen.

Det blir itne alltid så. Ofta blir det hej *musens namn*, framsträckande av hand och upplyft. Jag lyfter själv underifrån. ibland kan jag dock greppa runtom musen. det beror lite på vilken relation vi har och vad musen gillar. Jag tror att mössen uppfostrar oss och att det successivt blir ett upplyft som vi bägge känner oss trygga i, men som vi eg inte tänker så mkt på.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.