Beteende, hälsa & skötsel

Bråkiga honor fortfarande

2017-10-09 12:21 #0 av: blurrysam

Hej!

Jag har skrivit ett inlägg här tidigare om mina tre mushonor när de skulle introduceras. Kan sammanfatta det kort med att jag hade två stycken honor och bestämde mig för att köpa en till mushona. Det blev iallafall väldigt mycket bråk under introduceringen och det slutade med att jag fick köpa en ny större bur till dem.  Allt funkade bra till en början i den nya buren och alla verkade trivas bra tillsammans men sen nu på senaste har de börjat bråka mer och mer. Det är den nyaste honan som inte verkar kunna acceptera att de andra finns i buren med henne och de andra två verkar rädda för henne, vad ska jag göra?

Anmäl
2017-10-10 13:03 #1 av: Grodan

Du har provat i lite mer än en månad ?

Tråden du skrev då: http://mus.ifokus.se/discussions/59a43c6e8e0e747b3b000c7c-brak-mellan-moss-hjalp

Det är en stor lucka hela september... Vad hände då?

Min första känsla är att jag undrar vad tusan för möss du har skaffat. Honor från välavlade linjer ska INTE hålla på sådär. De ska inte bita hål i varandra så att det blir sår och skador. De ska acceptera sin nya burkompis efter ett par dagar. Givetvis förenklar att man låter dem hälsa på neutral plats, städar bur osv osv... Sedan infaller alltid en liten meningsskiljaktighet när de plötsligt ska vara instängda i en bur tillsammans. Någon gillar inte det nya och bråkar. Den/de som blir ifrågasatta piper och skriker. Det låter hemskt. Och kan kännas pinsamt. Men det ska eg bara vara skrik och lite jakt. Inget värre. Inget som inte går över snart. Man kan ta de möss som har lite problem att acceptera varandra och hålla i handen, stoppa i fickan, en stund... och givetvis mitt transportboxtips!

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-10-11 12:25 #2 av: Grodan

Jag hade två grupper honor som jag satte ihop här precis. Det tog 2 dagar.

  • grupp 1: Saffron och Mie. Saffron, 1år3m, haft kull. Mie, 2år, ej haft kull.
  • grupp 2. Saffran och 3 döttrar, Ö-honor. Saffran, 1år3m, haft kull. Ö-honor 2 månader.

-Söndag kl 13 ca. Hopsättning på neutral plats.

-Söndag kl 14 ca. Insättning i Saffron och Mies akvarium. Saffron blev sur på Ö-honor. Saffron fick flytta till Saffran och Ö-honornas bur.

-Måndag kl 12 ca. Provade att sätta in Saffron i akvariet. Hon attackerade genast en Ö-hona. Fick flytta tillbaka till Saffran och Ö-honornas gamla bur.

- Tisdag kl 12 ca. Tog ut alla honor och lät dem vara på rastplats. Städade akvariet. La in saker som alla kände. Efter 30 min fick alla flytta in. Inga problem.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-10-11 12:58 #3 av: ariama

Hej Blurrysam!  Svårt att säga vad du mer ska göra, därför svarade jag inte utan inväntade någon klokare att säga något.

Min första tanke var, "Hon vill ju inte, hitta någon annan lösning".  Möss är så olika och de beter sig så olika.  Alla har vi inte "vettiga möss" vilket inte gör att vi tycker mindre om dem.  Vi har de möss vi har, och får lära oss av våra misstag till nästa gång vi skaffar möss. Riktigt bra möss är helt underbara, men de är inte så "vanliga" som det kan låta ibland. Det kan vara knepigt att skaffa möss. Det tycker i alla fall jag (och då har jag i alla fall haft möss i 11 år!)

Jag vet inte om jag har något mer råd åt dig. Hon får väl bo själv, och med jämna mellanrum kan du prova om hon ändrat sig. Det kan faktiskt hända. Möss - liksom människor - är i olika faser i sina liv.

Anmäl
2017-10-11 13:04 #4 av: Grodan

#3 Ledsen

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.