Beteende, hälsa & skötsel

honorna parar sig med varandra?

2017-10-16 10:16 #0 av: [Amberochivy]

ehhh, för en liten stund sedan såg jag hur en hona parade sig men en annan hona. Såg precis ut som det var en liten hanne som............

kan möss vara tvåkönade? isåfall blir det ungar av det hela?

jag vill inte ha fler möss det räcker och blir över med 12. hur kan detta ske?

de biter efter mig också så jag har inte tagit upp den misstänkte hannen än. ska se om jag hittar ett par handskar. jag är nyss uppstigen och lite chockad nu. jo jag minns hannen som är pappa till mina möss han var en "hona" han också. köpt som hona och sen ojjjj. Så det ligger kanske i släkten att ha en väldigt liiiiten hmhm.

Tänk nu om alla 6 honorna är dräktiga? fnFörskräckt

Anmäl
2017-10-16 10:28 #1 av: Maria

Haha möss är och kan inte bli tvåkönade men du kan snarare ha missat könet på någon av demSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2017-10-16 10:56 #2 av: Novachan

Om jag inte har fattat helt fel så "parar" honor sig med varandra för att uttrycka dominans.

Anmäl
2017-10-16 11:26 #3 av: [Amberochivy]

Jag kan inte se att nån av dem är en hanne.  Två av dem har sår och har blivit bitna Storgråter

Anmäl
2017-10-16 13:05 #4 av: Novachan

De kanske borde säras och introduceras på nytt (långsamt) när såren har läkt. Men någon mer kunnig kanske kan ge bättre råd, och hur man gör.

Anmäl
2017-10-16 13:08 #5 av: [Amberochivy]

Jag har iallafall särat på dem nu så får vi se hur det går för de som blivit bitna. är nog igen fara. Men iallafall så blir det nog inga ungar för det är definitivt honor allihopa. 

Anmäl
2017-10-16 18:07 #6 av: Grodan

Är det 6 st systrar som slåss?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-10-16 18:16 #7 av: [Amberochivy]

Ja 6 stycken systrar och deras mamma delade bur. och det gick så vilt till att de bet efter varanda och efter migLedsen

Anmäl
2017-10-16 18:40 #8 av: Grodan

Men det här är verkligen inte normalt. Vart har de bitit varandra? Och vad är det som är fel egentligen? För liten bur, för lite mat, för lite stimulans, dåligt temperament...?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-10-16 22:32 #9 av: [Amberochivy]

de har bitit varandra i ansiktet vid nosen och på andra musen vid ögat.

Mat har de fått och så pass mycket att det alltid finns lite kvar i skålen när det är dags för påfyllning jag brukar ge två gånger per dag. Och de får hirskolvar och  saker att gnaga på och de har eller hade 4 olika hus att bo i och de hade hjul att springa i. och jag tror de har dåligt temprament. jag tycker de är otäcka de som är bitska av sig. de har aldrig gått att hålla i handen som jag har kunnat göra med de andra Ledsen

Anmäl
2017-10-17 06:33 #10 av: ariama

Dåligt temperament kan man väl lugnt säga.  De som bits tycker jag att du ska låta avliva. De är inte till glädje för dig eller någon annan, men inte heller för sig själva!  De som är snälla kan du givetvis ha kvar som sällskapsmöss, men de ska knappast ha ungar i sin tur. 

Förstår att det här var en kull som beror på okunnig djuraffär som sålt mushane som hona? Alltför vanligt tyvärr, och rent katastrofalt i det här fallet. Och mycket sorgligt för alla, mössen inte minst.

Mushonor kan också para sig med varandra när de löper.

Anmäl
2017-10-17 10:41 #11 av: [Amberochivy]

Jo jag snackade med en av mina vänner i gårkväll och det blir nog så att jag avlivar somligaStorgråter

Jo hannen som är pappa till allihop är mindre än honan och av ungarna är det en hanne som är lika stor som sin mamma alla andra mössen är lika små som sin pappa. Pappamusen han har 1/3 så stora testiklar som sina söner så han var väldigt sent utvecklad jag såg inte att det var en hanne föränn han parade sig med honan en tidig morgon. Så när jag såg de bägge honorna så tänkte jag inte nu igen liksomLedsen 

Nä jag kommer inte att avla på dem, Brustet hjärta Jag önskar jag inte hade köpt dem. Fast somliga av hannarna är superfina och kelsugna och riktigt goa så jag får väl glädja mig åt det ialla fallKär

I djuraffären sade de att de kunde ta hannen och byta ut honom mot en hona men ungarna ville de inte ha av mig. Så jag behöll allihopa inklusive hannen. jag ville inte ha fler honor från den djuraffären typ tänk om den var parad redan........ dessutom var han ju tam och jättefin. man gör ju inte sig av med en tam kompis på det viset och matar en orm med han som killen i djuraffären sade skulle ske. Och honor hade jag ju bland ungarna som jag tänkte jag skulle spara två av. Det gick inte att komunisera med de som har den djuraffären och det är enda djuraffären i stan jag bor i. Min särbo föder upp fåglar och han varnade mig för den affären efter allt redan skett StorgråterHan åker till en annan stad och handlar där istället sen nåt år tillbaka. 

En gång när jag köpte två honor var den ena parad så fint de tog hand om ungarna bägge två Hjärta

Det har hänt förut att det har varit en hanne när jag har köpt två honor. Det var så det kom sig att jag började föda upp möss för 30 år sedan. 

Anmäl
2017-10-17 19:54 #12 av: Grodan

#9 #11 Vad sorgligt. Jag är glad att du orkat ha kvar mössen trots allt och fortf har ett intresse i dem. Felköp av det här slaget brukar inte vara bra för musintresset.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-10-19 23:29 #13 av: [Amberochivy]

nu är det gjort. det känns tomt men befriande på nåt sätt. Hoppas det finns en mushimmel dit de kommer och har det bra.......

De andra är jättefina och det får man ju trösta sig med. Men jag tror inte jag vill avla på fler djur överhuvudtaget mer. 

Anmäl
2017-10-20 16:20 #14 av: Grodan

#13 Jag tänker gärna så, att det finns en mushimmel. Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.