Bur, strö, inredning & tillbehör

Basic, bättre än Samla

2017-11-20 10:55 #0 av: ariama

Många använder Samla plastbackar från IKEA att göra burar av, så också jag förut. Numera har jag bara Basic 48 liter, från ÖB.  Och är helnöjd!

https://www.öob.se/heminredning/smaforvaring/lador-korgar

Lådan är ganska stor, helt slät både i botten, sidor och lock, och ofärgat genomskinlig. Dessutom billigast av de jag vet. Lätta att stapla och att göra rent.

Med lödpenna gör jag  öppning i fronten, som jag sedan har galler för ibland, men helst helt öppet. Gallret är berikning i sig, som en extra klätterställning, men öppen är det så lätt att prata med mössen och ge dem en godbit. På bilderna visar jag exempel på öppen front, gallerfront (lätt att ta bort och lika lätt att sätta tillbaka), och en låda ännu oanvänd.

Anmäl
2017-11-20 11:00 #1 av: ariama

Eftersom jag har stora möss, kan jag ha brett galleravstånd (upp till 1 cm). Fick tag i en sån här gallerhage man sätter ihop till hamster eller nåt, att ha på golvet antar jag.  Blev flera "smågaller" i olika färger att använda till fronten. Men jag har också samlat på mig olika extra galler genom åren, närhelst jag stöter på såna, vilket jag kan göra på t.ex. återvinningsstationen.  Gallret på bilden tror jag kommer från en  Dunabur.

Anmäl
2017-11-20 11:55 #2 av: Grodan

Jag gillar att man stödjer ö&b framför ikea. LiparSkämtar

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-11-20 13:02 #3 av: Tsunamis

Jo jag har tittat på deras mindre låda samt den låga lådan. Inte provat denna 48L variant men den lät ju helt klart intressant.  ÖoB finns inte i direkta närheten här och den närmaste som är vid mitt jobb har inte haft 48L lådorna förut vad jag sett.

Själv så har jag funderingar på att byta ut mina mellanlådor till dvärghamstrarna till Claes Ohlssons Modul låda 40L. Nackdelen med den är att plasten är mörk men det bryr sig egentligen inte djuren något om. Men både Basic och Modul är bättre än Samla och Smartstore det håller jag med om.

https://www.clasohlson.com/se/F%C3%B6rvaringsl%C3%A5da-Modul/Pr443000010

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus
Admin på Möss samt moderator på hamster och gerbil som sällskapsdjur

Anmäl
2017-11-20 13:05 #4 av: Grodan

#1 Jag älskade all slags kylskåpsgaller och sparade sådana. 

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-11-20 13:24 #5 av: Novachan

Använder en Modul 40 liter till en av mina hanar som inte verkar vilja klättra så mycket. Bottenytan är ju såklart lite större på den än på en 60-liter även fast de har "samma mått", är ju upptill som måtten är samma. Ser bra in till honom med. Har både 40 och 60 liter stående i byllybokhyllor! De sticker ju ut en bit men inte så pass att det finns risk att de faller ner från hyllan.

Anmäl
2017-11-20 15:48 #6 av: ariama

Det som kanske ska noteras med "mina" basic-burar är att plasten kan vara lite skör när man har gjort hål i den. Om jag lyfter en bur slarvigt i bara ena sidan, när jag ska göra rent (inga möss i alltså) kan plasten spricka lite. 

Syns på mittenbilden där jag lagat/förstärkt med vit eltejp nere i vänstra hörnet av öppningen, och även uppe i högra hörnet. Slarvig hantering av  buren vid rengöring. Nu när jag vet om det så är det ingen fara.

Anmäl
2017-11-20 15:55 #7 av: Novachan

Oj det lät ju inte så bra. Om man jämför lite mer lådor, hur tjock skulle du säga att Basic är? Är det lättare för tjockare plast att spricka? Samla är ju ganska tjock, Modul är väldigt tunn och därför mjukare men ändå stabil.

Anmäl
2018-01-21 18:40 #8 av: Grodan

Ok, kan någon sammanfatta alla olika jäkla lådor... jag blir förvirrad och skulle vilja veta vilka som är beprövade musburkar och betyg på det...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-01-22 11:16 #9 av: ariama

Jag kan inte jämföra annat än att säga varför jag gillar Basic bäst, ja jag helt enkelt älskar den. På en skala 1 - 5 ger jag 4,5.

Fördelarna är

1. Den ofärgade genomskinligheten, jag ser igenom nästan som glas!

2. Alla ytor är helt släta, inga konstiga inskärningar nånstans.

3. Bra storlek, lättplacerad och lätthanterlig.

Enda nackdelen är att plasten kan spricka när jag skurit bort nästan hela framsidan, inte har något stadgande galler fastsatt när jag har öppna burar, och sedan slarvigt försöker lyfta hela buren med en hand endast igenom att ta tag upptill i den kvarvarande listen på den utskurna sidan.

Det är ju inte konstigt och det är mycket lätt att undvika.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.