Beteende, hälsa & skötsel

Ohyra!!

2018-05-17 17:32 #0 av: blurrysam

Hej!
Jag har fått problem med ohyra. Det va förmodligen min katt som drog in den och han har behandlats med Frontline, men upptäckte idag och igår små flytande gulaktiga kryp i hans vattenskål som simmade omkring... otroligt äckligt. Har samlat upp några i en burk. Min största oro nu är dock att mina möss och kaniner ska drabbas. Jag har själv definitivt drabbats med en hel del bett på ben och lår.. Vet dock inte vad jag ska göra, rummet ska städas ordentligt men vet inte hur jag ska gå tillväga för att det garanterat ska bli rent. Skriver inlägget här eftersom jag är mest orolig för mössen och känns som att många här har erfarenhet, snälla hjälp?

/ Sam

Anmäl
2018-05-17 18:09 #1 av: Grodan

Vad är det för ohyra då?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-05-17 19:09 #2 av: kalindas

Hur ser krypen ut?

Anmäl
2018-05-19 12:01 #3 av: ariama

Varför ohyra? Världen vimlar av "små gulaktiga kryp" som inte är det minsta parasitiska av sig. Parasiter är i stark minoritet, och ännu mindre troligt att de skulle hamna i en vattenskål.
Som sagt, om du tar ett foto kan jag nog tala om vad det är. (inte art, men grupptillhörighet, jag är)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.