Beteende, hälsa & skötsel

Skaffa kompisar till mina mushanar?

2018-06-04 15:25 #0 av: IsabellsHamsterhem

Köpte på Malmö Reptilmässa två stycken mushanar. Men de höll bara sams i ungefär en dag så nu är de separerade, men det verkar som att de saknar sällskap!

Då detta är mina första möss, och jag bara haft dem i två dagar så vet jag inte alls vad bästa lämpliga kompis blir. Jag vill inte ha ungar så hona är inget alternativ!
Hört att nataler funkar bra? Ska det isf vara hona eller hane? Och hur introducerar jag dem till varandra?

Och viktigast, vart kan jag köpa trevliga nataler i Skåne? Bor i Helsingborg så gärna i närheten! Vill kunna hantera dem. Stamtavla eller inte kvittar.

Mössen är 6 veckor så gärna något i samma ålder? Hur gamla blir möss som är uppfödda för foder?

Anmäl
2018-06-06 20:46 #1 av: Alwyn

Det är långt ifrån alla mushanar som accepterar nataler. Du är även ny på möss, och har ingen erfarenhet av nataler sedan innan. Det kan lätt gå illa nämligen. För att undvika att du sitter med både ensamma möss och nataler samt att djuren far illa skulle jag avråda dig att chansa. Skaffa inte fler nu och fokusera istället på att aktivera och lära känna dina möss. Bra burar, bra inredning och daglig aktivering utanför buren är det bästa du kan ge dem nu. Lycka till.

Anmäl
2018-06-10 01:50 #2 av: IsabellsHamsterhem

#1

Tack! Då får de sitta ensamma och få mycket roligt att göra istället! :D 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.