Bur, strö, inredning & tillbehör

Fixa hyllplan i terrarium?

2018-08-07 00:13 #0 av: idaaal

Hej!
Skulle behöva tips och hjälp. Har ett terrarium från Hornbach (80x40x50) till lillemannen. Börjar dock bli trätt på att inte kunna utnyttja höjden. Kan man fixa hyllplan på något sätt? Finns många fina varianter med träsaker, vill dock inte använda det eftersom han är en liten stinkbomb 😆 hur kan jag göra? Please help...

Anmäl
2018-08-07 01:11 #1 av: Chinesecrestedlover

Hej!

En sån här https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60136623/ har jag till två av mina möss - fungerar klockrent Skrattar Man kan även fästa en sån här https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80136622/ ovanpå den första (som jag länkade till) för att få som en trappa (dvs. om buren är högre än den på min bild, vilket din ju är...fick inte plats för mig). 

Vill man bygga ännu högre så kan man ju kanske fästa någon slags hyllplan i glas/plast/metall osv. med silikon?

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-08-07 11:45 #2 av: idaaal

Gud vad bra tips, tack! Ser att där är små hål, ingen risk att fastna med en liten mus-tå? Svårt att se hur stora de är 😊

Vet inte hur det är med Silicon? Giftigt? Jag är inte så händig så tänker att det är lätt för honom att få i sig lite... Vet du om det finns någon som är säker?

Tack igen för hjälpen!

Anmäl
2018-08-07 15:49 #3 av: Chinesecrestedlover

#2 Tror inte de kan fastna (även om man ju aldrig ska säga aldrig...man kanske får en osedvanligt klantig mus eller såSkrattar, det har gått bra hittills i alla fall). Hålen är ganska stora men inte så stora att de inte klarar att springa runt där utan problem.

När det gäller silikon så ska man se till att man använder sig av silikon avsedd för akvarium (ska vara märkt tydligt med att det är för akvarium). Silikon för badrum osv. innehåller medel mot mögel = inte bra! Akvariesilikon används till alla olika typer av djur (fiskar, smådjur, reptiler m.m.) så det ska inte vara någon fara om de får i sig lite. Många har ju möss i akvarier/terrarier (precis som duSkämtar) och dessa är med största sannolikhet tätade med just akvariesilikon. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-08-07 16:24 #4 av: Grodan

Det kan vara andra "bord" också, behöver inte vara ikea... Du kan även snickra ihop något själv. Alt ta plastlådor och skära bort sidor på och ställa upp och ner osv.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-08-08 14:15 #5 av: jollycox

Jag har såna hyllor som #1 länkade till, jag har dock aldrig fäst dom på varandra. Jag har vänt själva hyllplanet upp och ner så att det blir som en kant runtom, då kan man "haka fast" stegar(för fåglar). Jag har tidningspapper på hyllan just för att han inte ska kunna fastna med tårna.

Anmäl
2018-08-08 17:12 #6 av: idaaal

Tack för alla svar! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.