Beteende, hälsa & skötsel

Mus nyser?

2018-12-27 20:37 #0 av: Spacebot

Har en liten mushona som nyligen börjat nysa(?). Innan idag hörde jag ingenting, sen gick jag hemifrån ett tag och då ligger hon ensam i sin hängmatta medans de andra är ute och leker. Då låter det som att hon nyser, fast hela tiden. Är det rossel? Hon tvättar sin nos varje gång som om det är något som kliar. Kan det vara något som fastnat i nosen? Ludd kanske? Eller är det så att hon börjar bli sjuk. Känner mig lite orolig och nästan skyldig eftersom det hände när jag inte var här, eller så har jag bara inte märkt något förrän nu. Vad kan det vara?

Anmäl
2018-12-27 20:39 #1 av: Spacebot

Hör inget "nysande", eller fnysande är kanske ett bättre ord, lika frekvent längre och hon är ute och klättrar. Hör några ljud lite då och då.. kanske har de drabbats av rossel. Någon av dem låter lite pipigt faktiskt. 

Anmäl
2018-12-28 09:00 #2 av: Alwyn

Rossel tyvärr. Kurera med extra nyttig mat och vitaminer. Se över burens läge, typ och bottenströ. Hoppas det löser sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.