Beteende, hälsa & skötsel

Är det mask?

2019-01-07 20:28 #0 av: [Kraxi]

Nu har jag sett att min ena hona har väldigt lös avföring som både är ljus och lite slemmig. Hon uppvisar inga tecken på sjukdom i övrigt och är fortfarande lika sprallig och glad. Skulle det kunna vara mask? Eller ”bara” diarré av något som hon kanske inte tål? Vet inte hur vanligt mask är, haha.
Måste man söka upp veterinär akut eller hur funkar det då?

Här kommer en bild. Vet att den är usel, men har ingen annan just nu.

Anmäl
2019-01-07 21:21 #1 av: Alwyn

Omöjligt för oss att veta. Du får fundera på om hon fått något färskfoder som hon inte är van vid. Har hon varit lös länge? Avvakta annars några dagar och se om hon blir bra.

Anmäl
2019-01-08 09:47 #2 av: Grodan

Mask är mkt vanligt. Speciellt springmask. Vid snabbare tömning av tarmen (t e x vid stress) brukar levande mask komma ut, som du kan se. Jag föreslår att du kollar avföringen.

Stronghold fungerar utmärkt på mask, men kräver ev veterinärbesök.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2019-01-09 15:42 #3 av: [Kraxi]

#1 De har mest fått ärtor och sen smakat liiite på skinka och någon bit mild ost. Gav dem även lite rått kött på nyårsdagen, men det kan det väl inte bero på. Har inte riktigt tänkt på det, men tror hon varit lite lös sen jag fick henne. Då trodde jag det berodde på stress. De andra har ju tack o lov inte visat någonting, men om det är mask antar jag att alla har det ändå..
#2 Jag håller så mycket koll på henne som jag kan, tyvärr är hon riktigt duktig på att gömma sin avföring! Förmodligen nere i bottenmaterialet. De gånger jag kollat har jag inte sett någon mask i själva avföringen, men det beror väl kanske på att hon inte är så stressad. Tänkte att jag skulle försöka få tag på en veterinär snart och kolla innan det ev. blir värre. Vet dock om att många veterinärer inte är så pålästa om just gnagare och sällan möss :/

Har en veterinär på skolan också som jag kanske kan fråga om jag träffar henne :)

Anmäl
2019-01-10 08:30 #4 av: Grodan

#3 Ta upp henne en stund och undersök den avföring som hon lämnar när du har henne uppe. Blir hon stressad och bajsar mer är det bara bra...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2019-01-26 18:04 #5 av: Grodan

Hur gick det? Lyckades du se om hon har mask eller ej?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.