Beteende, hälsa & skötsel

Har jag tagit död på mina möss...?

2019-03-13 17:49 #0 av: Cakeface

Väldigt morbid titel, jag vet.
Grejen är att jag missade en väldigt viktig detalj: Att nya individer ska vara i karantän innan man introducerar dem till sin flock.

Jag fick hem tre nya tjejer som jag tråklådade med mina sju andra när jag fick hem dem, och allt gick jättesmidigt!
Men... En vecka senare(27/2) somnade en av mina äldsta tjejer in. Hon var helt svag och inte alls som hon brukar, så tog ut henne ur buren och pysslade med henne tills hon en timme senare somnade in i min famn.. Hämtade hem henne och Yue i slutet av Juli förra året, så hon blev inte ens ett år.

Och nu i skrivande stund är det ännu en mus som verkar vara påväg att lämna mig.. Igår var hon helt okej vad jag kunde se, men nu idag när jag kollade till dem såg jag att hon magrat av rejält. Har försökt få i henne vätska, samt en mix av banan, chia- och pumpafrön och även försökt hålla henne varm nu i två timmar men det ser verkligen inte ljust ut.. Hon är så himla svag. Borde jag avvakta eller borde jag låta henne somna in..?

Ska se om jag kan ladda upp en bild från mobilen.

Anmäl
2019-03-13 17:52 #1 av: Cakeface

känner mig så himla maktlös..

Anmäl
2019-03-13 18:02 #2 av: ariama

Beklagar verkligen. Mitt svar blir somna in, om hon inte redan gjort det, för hon har inte långt kvar. 

Anmäl
2019-03-13 18:07 #3 av: Cakeface

nej, tyvärr har hon inte det.. Jag ser ju själv att hon inte är frisk och har övervägt om jag ska avsluta lidandet eller om det fanns lite hopp..
Jag undrar dock om det är på grund av att jag satte ihop dem för snabbt..?
Iki magrade ju inte av såhär när hon somnade in, utan hon var bara oerhört slö..

Usch, känner mig så hemsk

Anmäl
2019-03-13 20:05 #4 av: Alwyn

Hon bör få avsluta sitt lidande omedelbart. Beklagar.
Vad som hänt vet vi så klart inte. Vissa möss är känsliga för främmande floror som du skriver. Men du visste inte, och det är inte säkert karantän hade gjort någon skillnad.

Anmäl
2019-03-13 20:41 #5 av: Cakeface

Hon har fått gå över regnbågsbron..

Okej, men vet nu detta till nästa gång och kommer självklart ha framtida möss i karantän innan de introduceras till resten av flocken.. Har så himla dåligt samvete, men nu slipper hon åtminstone lida.. <3

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.