Beteende, hälsa & skötsel

Ensam mus?

2019-03-20 16:29 #0 av: evelinabelle

Idag har vi fått avliva en utav mina två möss, Lillie, då hon plötsligt blivit väldigt sjuk & är såklart jätteledsen över detta, hon var så snäll, social och förstås jättesöt (som ni ser på bilderna) :/

Så nu blir hennes syster Bella helt ensam. Kan en hona leva ensam eller är det ofta att de blir deprimerade utan en kompis? Bella är nämligen väldigt dominant av sig så känns tveksamt om hon skulle gå ihop med någon ny nu. Om möjligheten finns att lämna tillbaka så kommer jag ju absolut testa att köpa en ny kompis till Bella och om det inte funkar så får jag isåfall lämna tillbaka kompisen.

Men har ni tips på hur man kan göra en ensam mus liv så bra som möjligt? Om det nu blir så att hon inte kan få en ny kompis.

Anmäl
2019-03-22 19:44 #1 av: monsi

Mycket utevistelse och nya saker i buren varje dag. Räcker med typ en mjökkartong med hål i och toa rullar som sticker ut.
Läs på om tråklådemetoden om du skaffar en eller två kompisar till henne .

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.