Leksaker och aktivering

Aktivering

2019-04-03 08:39 #0 av: monsi

Kokt kyckling hjärta serveras lite udda förpackningar 🙂

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-04-03 08:53 #1 av: Alwyn

Kul!

Anmäl
2019-04-03 09:53 #2 av: monsi

Ja de gillade det 🙂

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-04-06 19:12 #3 av: IsabellsHamsterhem

Kan man ge dem alla slags hjärtan och hur stora bitar ungefär? :)
Kan man ge det rått?

Anmäl
2019-04-06 19:22 #4 av: monsi

Ger kokt i små bitar. Alla typer av hjärtan går bra.
Rekommenderar atr koka innan dock.
Vattnet som du kokat i kan du ge ex hunden eller koka ris i 🙂.

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-04-06 20:21 #5 av: IsabellsHamsterhem

Varför rekommenderar du att koka? :)
Undrar då jag alltid lärt mig att rått = bäst då man förstör ju en hel del näring när man kokar det :)

Anmäl
2019-04-07 09:00 #6 av: Alwyn

Det bästa är att ge det okokt. Rått kött av god kvalitet har mest näring 👍

Anmäl
2019-04-07 14:18 #7 av: IsabellsHamsterhem

#6
Okej tack! :D Kan jag ge dem rå sill/torsk? Ska se om jag får tag på lite rått till dem men har fisk hemma, egenfångad i havet och fryst i ca 5 månader. Så den är liksom säker från parasiter osv.

Anmäl
2019-04-07 15:58 #8 av: Alwyn

#7 när det gäller inälvsparasiter funkar inte frysning. Därför bör just fisk och annat viltfångat tillagas. Kött du köper i butik testas så det är säkrare att ge rått.

Anmäl
2019-04-09 11:01 #9 av: monsi

Kyckling ex kan trots tester inehålla sarmonella. Hjärta är en muskl vilket gör att det är lite svårare att smälta eller hur jag ska beskriva det.
Om man använder vattnet till att koka ris i så går inget förlorat.

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-04-09 12:15 #10 av: Nordanälvens

#9 Ja, men möss klarar normala mängder salmonella :) Det finns väldigt många myter kring att ge rått. Kokar du försvinner näringsämnen eftersom de kokas sönder pga hettan.

Anmäl
2019-04-09 14:11 #11 av: IsabellsHamsterhem

#8
Jag har hört precis tvärtom. Till min hund gav jag BARF i ett antal år, och där var det att insjöfisk skulle frysas i minst 2 dygn medan havsfisk kundes ge färsk.
Köper nämligen aldrig kött i butik. Det kött jag ev. köper till hunden är kat. 3 och alltså inte testat eller så.

#9 Ja, kyckling kommer jag nog inte att ge, men som #10 säger så brukar deras magsyra ta död på salmonellan.

Tänker om man kan ge rått hjärta från nöt eller fläsk? Ev. får också.
Kan man ge rått fläskkött också? Har lite i frysen som är benbitar med bara lite kött på som hunden får ibland.

Anmäl
2019-04-10 07:47 #12 av: Alwyn

#11 det är vad min lärare i parasitologi lärde oss. Har visserligen aldrig dubbelkollat den faktan, bara levt efter den. Men en enkel google seach bör svara på frågan om frysning och inälvsparasiter.

Anmäl
2019-04-10 07:55 #13 av: Alwyn

Minus 18 grader i 2-3 dygn sägs det nu ser jag, vad smidigt! Undrar om man trodde annorlunda för 15 år sedan. Men då får man dubbelkolla temperaturen i frysen känner jag, för att inte råka ut för tråkigheter. Fisk i BARF har jag undvikit av andra skäl.

Anmäl
2019-04-10 19:50 #14 av: IsabellsHamsterhem

#13
Ja, jag gav inte mycket fisk i min BARF men hunden älskar sill och pappa brukar fiska så blev alltid väldigt mycket över. Och då han är typ den enda i familjen som äter fisk så åts det inte så mycket heller :) 
Ja, de flesta frysar är inte 18 minus normalt sett men det går ju att fixa :)

Anmäl
2019-04-11 14:07 #15 av: monsi

Någon av er som sett de döda maskar som kan flyta upp när man kokar fisk eller vilt köt?
Efter att ha sett det så ger jag inget hjärta rått eller insjö fisk.
Och som skrivet återanvänds vattnet så tar man tillvara på ev näring som är där i.

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-04-11 17:33 #16 av: IsabellsHamsterhem

Så om man kokar upp det så kan man sen koka ris till dem på samma vatten?

Anledningen till varför jag inte gillar att koka är för att det då stinker i hela huset tycker jag.

Aldrig sett några maskar flytandes eller i köttet jag ger till något av mina djur :) 

Anmäl
2019-04-11 18:20 #17 av: ajanki

#16 Vad är det du undrar om man måste koka?
Jag ger mina möss och har gjort i 10 år rå köttfärs, rått kycklinghjärta, rå nötlever, rå kycklinglever och rå lax. Det är mycket av näringen som försvinner när man kokar.

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.