Beteende, hälsa & skötsel

Nyser;(

2019-06-08 17:32 #0 av: Wilma.frågor

Hej! Min ena mus som är ca 1 år gammal har börjat nysa ibland. Idag har jag hört henne mysa ungefär 5 gånger. Ska jag sätta henne i en annan bur så att hon inte smittar de andra? Och vad kan det vara? Vänliga hälsningar Wilma

Anmäl
2019-06-09 10:03 #1 av: ariama

Jag har inget bra svar, men tycker själv att hon ska få vara kvar med de andra. Om hon smittar så har hon redan gjort det.
Se till att hon har tillgång till extra näringsrik mat (t.ex. lite rå lax (dyrt om ingen i familjen äter det), äggula kanske är lättare? Rå eller kokt. Någon nyttig grönsak som broccoli eller ärtor (färska/frysta), om du hittar våtarv ute så är det toppen! (ett vanligt ogräs i rabatter och urnor, men otroligt nyttigt och härligt billigt ;-) 
http://www.dagsattplocka.se/vatarv och
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/caryophylla/stell/stelmed.html ).

Du kan också kolla om hon inte riktigt tål burströet. Och att de inte bor i drag.
Lycka till med henne.

Anmäl
2019-06-09 11:45 #2 av: Wilma.frågor

#1 tack för tips! Hon står inte i drag men ska testa att ge henne lite ägggula och byta strö! Har redan lagt in broccolibitar! Tänkte gå ut och leta efter lite våtarv också:)!

Anmäl
2019-06-09 12:34 #3 av: IsabellsHamsterhem

Även hört att havrekli tror jag det är, ska vara bra för immunförsvaret? Jag har i något sådant i min mat som ska hjälpa dem!

Anmäl
2019-06-09 21:01 #4 av: monsi

Ha en extra flaska med mynta och kamoilltea i.
Går att blanda de två. Det ena ( kamomill)stärker imunförsvar och den andra hjälper mot ev förkylning ( mynta)

Har den stora turen att få bo med en hittekatt!Tungan ute

Utan djur är livet inge kul!Glad

Anmäl
2019-06-22 17:30 #5 av: Ellbengan

hej, jag har också en hona som nyser. Och har prövat allt, att byta bur, spån, mat ALLT! Inget funkade tills jag snubblade över en sida som listade upp mat som möss behöver om de nös eller liknande. Kan dock inte hitta sidan igen men där stod det iallafall ärtor. Och för att blanda det till ett snacks och  få ner kroppstemperaturen lite eftersom det är så varm, tog jag frysta ärtor blandat med jordnötssmör. Och nu nyser hon inte mer! Helt magiskt. 

Kan ju varit något annat samtidigt men i storheten var det detta som hjälpte min, konstigt men sant.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.