Beteende, hälsa & skötsel

Skaffa möss!

2019-10-19 16:10 #0 av: Mirriz

Hejsan!

Jag är sugen på att skaffa möss men inte helt säker än. Jag har läst på en hel del och har lite frågor som jag hoppas ni kanske kan svara på :). Eftersom jag har katter hemma vill jag ju såklart ha mössen skyddade från de och då är min plan att ha de ute i vårt isolerade kaninstall. Min första fråga är, kan man ha kaniner och möss i samma rum (de kommer inte komma i kontakt med varandra) eller sprider de bakterier som är dåliga för nån annan eller helt enkelt inte tål luftburna partiklar från varandra (som hö m.m.)? Det är som minst 10 grader där ute och det går att sätta in ett element om man vill ha det varmare. Vilken temperatur mår möss bra i att vistas i? Har läst en del en alla säger så olika ;).

Har ni något annat bra tips eller något som är bra att veta innan man köper möss skulle jag bli superglad!

Anmäl
2019-10-23 20:23 #1 av: Alwyn

Jag skulle ha dem inne i huset istället, på kattsäker höjd. Stallet känns inte som en bra miljö för dem. Dels kylan men även risk för vilda möss och drag.

Anmäl
2019-10-24 06:04 #2 av: ariama

Instämmer med Alwyn.
Vad gäller temperatur så går jag själv inte under 15 grader. Vanlig rumsvärme för människor passar dem bäst.

Anmäl
2019-10-25 17:54 #3 av: Mirriz

Okej tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.