Beteende, hälsa & skötsel

Långa klor

2015-02-24 09:58 #0 av: KickiG

Min gammeltant Gudrun, som nu inte är sååå gammal ca 14 månader, har sanslöst långa klor. Här om dagen upptäckte vi att ena klon på baktassen var helt bortsliten, hon måste ha fastnat någonstans med den. Det kom lite blod, vi putsade såret och nu ser det bra ut och verkar läka fint.

Har ni något bra tips på hur man skulle kunna få klorna att slitas lite mera? Vågar jag lägga in fint sandpapper någonstans i buren där mössen rör sig ofta, som t ex på en ramp upp till matstället?

Eller är det bäst att klippa klorna regelbundet? Hon är väldigt lugn och lätt att hantera, så det borde gå. Fast de är ju helt hysteriskt små, mustassar och musklor.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2015-02-24 12:26 #1 av: Vattnadal

Pimpsten eller lavasten (säljs som akvariesten) att klättra på i buren kan nöta ner klor.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2015-02-24 16:44 #2 av: Minoth

Jag hade några gamlingar som fick så, Jag klippte dom med en liten nagelsax :) De funkar.

Medarbetare på Burfåglar och Undulater

Anmäl
2015-02-24 20:55 #3 av: KickiG

Beauty Salong Kicki får alltså öppna med jämna mellanrum. Glad Ska ta och tassa förbi djuraffären någondag och kolla hurdana stenar de har. Måste vara någon lite större, annars gräver de bara ner den.

Undrar varför det blir så, om det bara blir på äldre. Gudrun kom som adoptiv-tant efter att hennes syster dog och hon blev ensam, så vet inte om hon alltid haft långa klor. Åtminstone i detta fall kan det inte bero på mindre aktivitet, hon är den aktivaste av alla. Supertanten Ninja

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.