Annons:
Etiketter10-månadens-musartiklar
Läst 4225 ggr
Grodan
2013-12-18, 19:59

Månadsmössen 2013

Här finner du en sammanställning av samtliga månadsmöss från 2013.

Januari

Här är Cadillac, en riktigt litet yrväder. Hon och hennes syster har bott hos mig sedan 9/12, så inte alls länge. Men de är helt underbara små varelser av vad jag märkt än så länge.

Cadi är framåt i buren, kommer gärna fram till handen och hoppar efter en stund upp för att undersöka eller så sätter hon sig på hustaket å väntar på att man sträcker in handen. Att sitta still kan hon inte mer än enstaka gånger och idag (12/12) kände jag tassdarr från henne när hon satt å bara softade några sekunder. Annars har hon sprungit runt över hela tröjan.

Ofta när hon är ute och klättrar på oss utmanar hon ödet. Hon ska gå längst ut på fingertopparna eller kanten och luta sig så långt det bara går. Ser ut som hon ska ramla ner men kommer upp hur elegant som helst. Hon är en riktig liten "hardrocker"! =P

Text & foto: vevve89

Februari

Svartlings Jen är en liten rar tös som jag föll pladask för via en bild. Det är farligt att förälska sig i bilder för man blir ganska ofta besviken, men Jen har uppfyllt alla mina förhoppningar Kyss. Jag kände hennes föräldrar och hennes uppfödare och vågade därför chansa

Hon är en blå colorpoint splash satin En lite underlig kombinaton kanske men vacker som få, underbara ögon som ser rakt in i mina. Hon är en rar tös som bara vill vara min vän och är med på alla konstigheter man kan komma på.

Under Smådjursmässan utsatte jag henne inte bara för resa upp, den öppna lekplatsen med alla barns nyfikna fingrar och händer. Hon fick också lära sig springa i labyrinten och vann till slut hela tävlingen. Hennes äventyrslust var väckt och vi hade stora problem att hålla henne kvar på sin lekplats där de övriga lade sig till ro i hängmattor och tunnlar. Jen rymde bort till andra nden av bordet titt som tätt och många besökare var involverade i hennes försök att överlista oss. Oftast vann hon till besökarnas stora glädje.

Mattes lilla glädjespridare. Tack Littlem för att du fick fram denna tjej och att jag fick förtroendet att äga henne

Text & foto: Artlink

Mars

Min fina Selma (Int.BP Stål-Kajsa) får vara bidraget i mars. Selma är född 1 januari 2012, och charmade mig totalt trots att jag tyckte att hon hade ful färg. Men smaken ändrade sig angående färgen och Selma har fått 2 kullar här hemma. Men nu är hon pensionerad från både avel och utställning då Selma visade på sista utställningen att det inte var hennes grej. För mig gör det ingenting, så Selma kan få njuta av att bara vara mystant åt unga honor för där trivs hon nog bäst ändå Kyss

Text & foto: Velinga1984

April

Björk, min lilla mysmus. Hon har bott hos oss i några veckor nu och hon visar tydliga tecken på att bli världens bästa mustjej. Hon älskar att sitta på min axel och snusa mig i håret, och hennes rubinröda pärlögon ser på mig med hela världens klokhet och nyfikenhet. Livet i buren är för litet för lilla Björk, hon skulle nog egentligen vilja utforska hela världen! 

 

Text & foto: Josefineeklid

Maj

Det här är Anngelika
Jag gillar inte att säga om att jag har favoriter hos mina möss.. men skulle jag behöva så skulle det bli hon.
Hon är såndär fantastisk mus. Även fler som har träffat henne har blivit kär i henne. Inte bara är hon så fin, men heeeelt underbar i temperamentet! Hon kommer alltid fram med sin burkompis Annika, nosar på min hand och hoppar upp direkt. Vad gör hon i min hand? Väntar på att jag ska sätta ansiktet emot henne, så hon kan få nosa och pussa mig. Sedan kan hon chilla i handen eller på axeln. I mina ögon är hon en sådan perfekt mus. Även fast hon är ''dålig dutch'' så är hon så fin fin. Älskar henne något helt otroligt. :) Hon ska även bli mamman till min första kull. Hjärta

http://process.ifokus.se/d315a28046211a12b99b43568de5b2c1/7933229-orig_shrink-398x600.jpg?shrink=398x600&source=http%3A%2F%2Fuploads.ifokus.se%2Fuploads%2F7ce%2F7cebf14d833c1c5689a048fbf9ee362b%2F7933229-orig.jpg

Text & foto: Sync

Juni

Detta är min stora kärlek Lying Cow (måste berätta att Lying Cow är namnet på en målning av V. Van Gogh…så det är ett fint namn hon har!) till vardags kallad alla möjliga löjliga namn som Tussan, Tusset, Fluffan, Fluffet, Gulli, Gullet ja, ni förstår…

Jag såg henne första gången på en bild som Tsunamis la ut och jag blev störtförälskad!! Hon kom hit bara några dagar senare och uppfyllde alla mina förväntningar:)

När jag tog upp henne från lådan och hade henne i handen så tittade hon så på mig (hon undrade nog vem jag var…) men hon tittade intresserat och nyfiket! När jag stoppade ner näsan mot henne så nosade hon på mig och gav mig en puss Hjärtajag kunde nästan inte slita mig från henne!

Ganska precis när jag satt ner henne i buren så fick jag ett sms av Tsunamis där hon skrev att hon glömt att berätta att hon fortfarande var lite i popcornsåldern (hon var 4 v och 2 d) tyckte att det var lite kul eftersom hon bara hade suttit platt som en pannkaka i handen och tittat på mig:)

Hon fortsätter att vara lika underbar och snäll, och jag hoppas att hon blir en väldigt gammal mustjej!

Text & foto: ajanki

Juli

Lisette kom till mig för några månader sedan. Fick välja mellan henne och en annan svart med tan hona. Men valde henne för har aldrig sett en sån fin mus, långhårig med satin och den färgen! 

Mamma blev också förälskad i henne så hon fick följa med hem. När hon kom hem till mig var hon dock osäker på människor, hon var rädd för mig. Men när jag sträckte ner handen till henne och visade att jag inte var farlig kom hon till slut. 

Hon visade fina framsteg och gick från klarhet till klarhet! 

Nu idag är hon jätte social, hon går tillsammans med en tös ifrån AlwaysBFF och sen en ifrån miss_björnbär (tror jag man skrev namnet?)

Lisette är en väldigt snäll tjej, social och trevlig i temperamentet. 

Men har en bit klar innan hon blir lika social som mina andra som verkligen klänger sig fast när man kommer med handen! hihi.

dsc-0080.jpg

Text & foto: amandaerslid

Augusti

Den här lilla killen heter Cedriel, född 2013-02-23, och han är min allra, allra sötaste mus (men jag viskar det bara tyst i hans öra så att inte de andra mössen hör!)

I grund och botten är han egentligen en blyg viol även om det inte märks så ofta. Ibland förstår han inte alls varför i hela friden jag kommer och knackar på mitt på dagen eller varför han skulle komma upp i handen när han ligger och sover som allra bäst! 

Då kan man få sig en blick som allt för tydligt talar om för en att man nog inte är riktigt klok. Det kan behövas lockas, pockas och fjäskas på alla de möjliga sätt när han är på det humöret men det får ta den tid det tar - han är en mus värd att vänta på!

Morgon och kväll är en annan femma, då vill han mer än gärna vara med. På grund av hans bestämda åsikter om när och hur det egentligen passar att umgås och hans numera ganska väldresserade matte har Cedriel blivit "frukostmusen". Då passar det sig minsann (!) och han springer omkring som en liten galning på matbordet och lever rövare, läser tidningen, sitter på axeln eller klänger på händerna och tigger mat.

Innan han hade fått sitt nuvarande namn kallades han för Pandan pga av hans fläck över ena ögat och hans rätt roliga teckning som på något vis påminner lite om en panda. Teckningen på baken inkluderar bland annat en prick som är supergullig - det tycker hans helt och hållet opartiska matte iallafall

cedrielsotmus.jpg

Text & foto: hejkomochhjälpmig

September

Jag vill presentera underbara trasslet

Hjärta SE-Svartlings Sloan Hjärta

Sloan är en sån där mus som sätter sig kvar i hjärtat. Hon finns inte bara utan hon kräver. Hon alarmerar att hon ska ha mat först, hänger i gallret och stirrar på mig tills jag inte klarar av hennes blick längre. Hon vinner alltid! När jag öppnar för att mata så ska hon upp en stund annars är hon ändå inte nöjd, och hon kan posera för kameran som ingen annan! Alltid piggt snusande i luften. Nyfiken, modig och vill synas. 

Dessutom är hon en mycket duktig hjälpmamma. Hon har värmt och passat två kullar till honor som ibland behöver lämna sina små i boet för att äta eller vila. När det en dag blir hennes tur att få egna små, då an hon det här med att sköta bebisar Glad

Och hon är bara 8 veckor. Det är faktiskt ganska sällan jag hinner förälska mig i och plocka fram så starka personligheter så snabbt på ungar möss. Det brukar växa fram och visa sig när de är upp mot 3-4 månader vem som bor i den lilla kroppen, men Sloan är som en öppen bok. 

Det roliga är att hon har ALLT som min uppfödning ska undvika: långhår (texel), tickat (agouti) och dessutom min skräck tan!!! Men ibland sviker förnuftet för kärleken Glad

Hjärta Man kan inte annat än att älska henne Hjärta

http://ifokus-assets.se/uploads/bf7/bf7a0fe982e27561effa4b8f95595861/img-1192jpg.jpg

Text & foto: Artlink

Oktober

Det här är Vattnadals Morris, en liten creme argente långhårstös från Elin som jag fick med mig hem från SM i helgen. Så hon har ju inte vart här så länge (3 dagar) men redan har hon gjort ett stort intryck på mig:) Hon är helt ljuvligt snäll och go. Hon gillar när jag pussar henne (ett stort plus för det) och hon hoppar upp i handen direkt när jag sätter ner den i buren. Och det gör ju ingenting att hon är så söt att man får hål i tänderna av att titta på henneHjärta

25sept13-003omgj.jpg

Text & foto: ajanki

November

Hej! Mitt namn är Hanna och jag fyller snart 2,5 månad! Jag föddes i en djuraffär här i Åbo men för ungefär 3 veckor sedan så flyttade jag tillsammans med mina två systrar till ett nytt hem. De första dagarna tyckte jag att det var lite läskigt här: ett nytt bo som var mycket större än mitt gamla, en massa ny mat som jag aldrig hade smakat på förut och så en ny matte såklart, som luktade lite konstigt och gjorde märkliga ljud när hon pratade med mig. Nu har jag dock vant mig. Min matte tycker väldigt mycket om mig, det märks, för hon tar alltid upp mig i handen för att pussa mig. Till en början undrade jag vad hon riktigt höll på med, för ingen hade gjort så mot mig förut, men nu tycker jag att det är mysigt faktiskt. Jag kommer t.o.m. upp i handen frivilligt när jag känner för det.

För det mesta så tycker jag dock om att springa runt i buren och klättra på en massa saker. Finns det en möjlighet att klättra så klättrar jag helt enkelt! Jag skulle gärna vilja utforska hela det här stället jag bor på, men än så länge får jag bara vara inne i köket. Matte säger att det beror på att en gammal mustant bor i vardagsrummet och tydligen är hon lite känslig för sjukdomar. Fjantigt tycker jag! Visserligen hade jag mask i magen och så nös jag litegrann när jag kom hit, men nu är masken borta och jag har inte nyst den senaste veckan heller, sådeså!

Om jag skulle vinna titeln ”Månadens mus November” så skulle både jag och matte bli himla stolta (och kanske lite malliga), så snälla, rösta på mig ♥

Text & foto: cessi

December

Denna månad skulle jag vilja lyfta fram min älskade Beach, som är en riktig survivor, i många avseenden. Beach kom till mig tillsammans med hennes syster Babe som liten musling. Hon föddes hos Natalb som har Kronan's Mousery och hennes officiella namn är därför Kronans Beautiful Beach, men jag kallar henne oftast för korven! 10 veckor gammal flyttade hon alltså hem till mig i Finland och jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag skulle hämta muslingarna i Stockholm, detta var ju mina första möss! Hemresan gick bra för de båda även om den var hela femton timmar lång och involverade en tur med finlandsfärjan. Jag sov inte mycket den natten, eftersom jag vaknade av minsta ljud från deras Transportbur, och muslingarna sov inte mycket heller för den delen utan framförallt Beach har varit nyfiken och busig från första stund. De tyckte nog båda att det var hemskt spännande och kanske lite läskigt att åka båt mitt i natten.

Babe gick tyvärr bort redan vid sju månaders ålder och när detta hände var jag livrädd att Beach skulle bli deprimerad efter att ha förlorat sin största trygghet i världen - hennes syster! Hon har dock klarat livet som ensam mus galant och fortsätter att nyfiket utforska världen utanför buren. Hon är inte den sortens mus som vill sitta och mysa, hon har alldeles för mycket spring i sina små ben för det. Hennes favoritplats är under dataskärmen där hon brukar uppehålla sig med diverse aktiviteter medan matte surfar runt på mus iFokus.

Den första tiden efter Babes bortgång så bodde Beach ensam. Nu har hon dock fått sällskap av tre små eldbollar och hon klarar även detta med bravur. Hon har sällat sig till flocken och är nu gammeltanten bland en massa yngre roomies. Jag hoppas verkligen att jag får behålla denna underbara och lite speciella mus i många månader till Blomma

En väldigt rörig bild som speglar hennes personlighet alldeles utmärkt Skämtar

2013-04-08-092801.jpg

Text & foto: cessi

_________________________________________________________

--------------------------------------

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT

--------------------------------------


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2013-12-18, 20:40
#1

Verkligen svårt att rösta.❤️ Ni har blivit så bra på personliga berättelser om mössen nu!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

ajanki
2013-12-19, 08:17
#2

Oj, så många fina möss och berättelser😍

Jessicahagstrom94
2013-12-19, 09:58
#3

Ojoj! Detta blev svårt men till slut fick jag en favorit.. :)

vevve89
2013-12-19, 11:02
#4

Mkt fina musar. =)

kolpa
2013-12-20, 19:38
#5

Min röst föll på SE-Svartlings Sloan, man kan inget annat än och älska den ruffsiga pälsen!😍

Galenidjur
2013-12-20, 21:00
#6

Kan inte den som får flest röster bli utnämnd till "Årets mus"  ? 🙂

✨Medarbetare på jattekanin.ifokus
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Annons:
Galenidjur
2013-12-20, 23:45
#7

Och nu såg jag precis på djurfoto i fokus att det ska koras en "årets mus" haha , jag borde lära mig att läsa noggrannare 😃

✨Medarbetare på jattekanin.ifokus
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Grodan
2013-12-21, 02:44
#8

#7 ❤️


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2014-01-01, 15:27
#9

❤️


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2014-01-17, 18:02
#10

Röstar folk mer på fotot än på berättelsen?

Jag röstar i a f på berättelsen och inte på fotot… Fotot är bara en del. En bra berättelse är däremot allt.

För mig.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

ajanki
2014-01-17, 18:14
#11

Tror dom flesta röstar på fotot. Jag kollar in både och…

Galenidjur
2014-01-17, 18:25
#12

Jag röstar på berättelsen iallafall.

✨Medarbetare på jattekanin.ifokus
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Grodan
2014-01-17, 18:26
#13

#12 ❤️


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2014-02-01, 00:06
#14

💋


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2014-02-17, 04:22
#15


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Littlem
2014-02-17, 20:28
#16

Va kul att det är en sån blandning på ägare och möss bland de som vinner!  Det är inte bara en färg, teckning eller variant som syns på varje bild. Men en sak har de dock gemensamt, de är underbara sällskapsmöss som ha stulit sin ägare hjärta.

Jag är otroligt stolt över att vara uppfödare till iaf 2 av månadsmössen :)

Grodan
2014-02-17, 20:37
#17

#16 Ja, det ska du absolut vara. 👍


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: