Annons:
Etiketter10-månadens-musartiklar
Läst 6072 ggr
Grodan
2008-03-01, 18:39

Månadens mus; Mars 2008

Musen Rasmus som busar i en blomkruka vann våra hjärtan denna månad.

foto: Terato (klicka på fotot för att se större)

Terato berättar:

Rasmus föddes i en kull här hemma på sex underbara individer. Mamma, Vattnadals Zorry, kom hit som sällskap till min Elvis då hon inte lyckats klämma fram några bebbar och förmodades vara steril. Så var dock inte fallet!

Alla ungarna i den här kullen var väldigt framåt, aktiva och nyfikna. Jag kommer ihåg då de var två veckor gamla och alla kröp upp i min hand och lade sig för att sova innan de ens fått ögon!

Rasmus, min lilla vaniljbulle, var en stor, busig, men ändå väldigt kelig kille! Han var alltid fram till burluckan när han såg mig komma hem och kröp upp i handen och lade sig ner på en gång. "Klappa mig" sa han!

Jag minns i somras när jag brukade ha kidsen ute på balkongen så att de fick gräva i blomkrukorna och krypa runt på mig när jag åt min frukost. Rasmus var värst av alla! Han hade gångar i krukorna där han och Nisse samlade mat och lade sig och sov när de blev trötta. Då jag ropade på dem kom de däremot upp på en gång!

En sen natt i september hittade jag Rasmus, fastklämd mellan dörrarna på vitrinburen. Jag tog loss honom, i panik, och lade honom i mina händer. Han levde fortfarande och andades häftigt. Jag försökte att massera honom för att hålla igång hans puls men kroppen var aldeles slö och jag befarade det värsta. Under hela tiden så såg han mig rakt in i ögonen. Jag kände inte igen den blicken. Han såg så trött och slut ut, min fina, lilla buspojke. 

Rasmus vibrerade till slut i hela kroppen och blev aldeles varm. Jag höll honom så ömt jag bara kunde och tårarna rann på mina kinder. Sen blev han helt stilla. Fortfarande tittandes rakt in i mina ögon..

Jag sörjer fortfarande den här musen. Men jag ska minnas honom precis som han var då på sensommaren ute på min balkong då livet lekte för en aldeles underbar liten musgrabb, Rasmus på Luffen..

-------------------------------------------------------------------------

Delta med mus-foto till månadens mus-foto-tävling!

Varje månad får ni sätta in erat bidrag till nästa månads musbild. Vinnaren utses genom omröstning (eller av jury bestående av sajtens värd och medarbetare) och månadens bild vinner ära i all evighet I slutet av året kommer någon av dessa bilder koras till årets mus. Det kommer ni; medlemmar i musifokus få rösta om! Årets mus kommer förutom äran vinna ett musligt pris!

Så! In med bidrag till månadens mus!

Obs! Ett bidrag / person gäller! Välj ett foto som är 800x600 pixlar - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma små bilder. Större går bra då fotot skalas ner till 800x600.

Erat bidrag lägger ni i forumstråden för den månad det avser ända fram till den 25:e i varje månad.

Relaterade länkar

Av: Grodan

Datum för publicering

  • 2008-03-01

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Incognita
2008-03-01, 19:37
#1

Nästan som att se Emil kika fram *blir glad* Underbart foto Terato!

Elyria
2008-03-01, 20:07
#2

Grattis! Jättemysig bild.

Linn
2008-03-01, 21:04
#3

Grattis! verkligen jätte fin bild!

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Terato
2008-03-02, 14:24
#4

Ja, han är så fin!

Älskar mina stora små vänner..

teratos.r8or.se

LomerielAurora
2008-03-04, 07:24
#5

Grattis Sara! Åh, jag blev allens gråtig här, så fint skrivet.

lothus1
2008-03-04, 07:34
#6

Denna lille Rasmus klev rakt in i mitt hjärta första gången jag såg en bild på honom här. Han var så söt att klockorna stannade. Såå himla ledsamt att han förolyckades Gråter

Skickar en kram till mushimlen!

Annons:
Terato
2008-03-04, 07:59
#7

Ja, det var en sorglig historia. Men jag kommer alltid att minnas min underbara kille och är glad för den korta tid jag fick känna honom!

Älskar mina stora små vänner..

teratos.r8or.se

Upp till toppen
Annons: