Annons:
Etiketter6-förening-kurs-utställning-träffartiklar
Läst 8161 ggr
fijja
2006-05-18, 20:51

Första Utställningen

Den 14 maj var jag på min första utställning. På 4H gården i Uppsala hölls den. En hel lokal med underbara musmänniskor och vackra möss! Vilken lycka!

 Skimmra med sina två rosetter!

Skimmra med sina två prisrosetter.

Tänkte först inte anmäla någon mus till Svemus utställning i Uppsala. Anledningen till det var ju dum. Jag visste inte hur det gick till så ja tänkte åka för att se och lära först… Men som tur var fick folk på mus i fokus mej på andra planer. Särkilt Elin som lät mej anmäla lite sent Glad Och det ångrar jag ju inte. Nybörjare som jag är så blev jag väl omhändertagen direkt!

Vilka möss som jag skulle ta med mej valdes lite på måfå, 3 stycken av mina 7 möss blev det. Skimmra, Misty och Blenda. Kvällen innan gjorde ja iordning transportburen. Och funderade på hur jag skulle göra härnäst. Hade ju tingat en mus från Vattnadal´s, så en till transport behövdes ju. Men å andra sidan så visste jag ju att det skulle finnas fler underbara musar till salu. Så jag packade ner två transportboxar som var tomma. Utifall att… 

Vattnadal´s Änyhao. Silver tan texel. Uppf. Elin Mattsson. Vattnadal´s Änyhao. Silver tan texel. Uppf. Elin Mattsson.

Morgonen när vi skulle åka så packades tre nyfikna möss i en bur och så åkte vi och hämtade min systerdotter Mimmie och hennes kompis Carro som ville följa med. Nästföljande timmen ägnades då åt blikörning. Lite regn och sol om vartannat.
Det var iaf lätt att hitta. Var framme ganska exakt 9.30 på 4H gården där utställningen skulle vara. Hittade också till den lokal där vi skulle hålla till.

Jag va faktiskt nervös. Tänk om mina möss inte var så välskötta och i god kondition som ja vet att dem är? Hjärnspöken såklart… Men alla var så gulliga. Många nya ansikten, fast som man pratat med på nätet. Och några välbekanta som jag träffat förut i mussamanhang. Och äntligen så träffade jag Grodan som ja tjötat me så länge och mycket Skrattande

Inte så många utställare kanske.. Men desto fler möss. Och till salu me!
Fick se underbara Vattnadal's Änyhao som jag tingat, plus säkert dom 20 ursöta musungar som Elin hade med sej. Man bara smälte. Även Grodan och Tomas hade med sej ett gäng. Blev ganska snabbt kär i en fawn satin hona från Tomas.. Lilla Hjortron.

Phoenix Hjortron. Fawn satin. Uppf. Thomas Halld´n. Phoenix Hjortron. Fawn satin. Uppf. Thomas Halld´n.

I alla fall.. Bedömningen satte igång. Hade anmält mina tre till pet class. Och skimmra som är en pannfläcks berkshire fick även ställas i teckningsklass.
Tomas Halld´n bedömde standard, Maria B Pet Class och Grodan hade teckningsklassen.
Mössen hade fått startordning och ens nummer ropades upp, och då var det bara att lämna fram petboxen så fiskade domaren själv upp muslingen.

Superskoj var det!
Dags för prisutdelning.
Alla tre fick fina bedömningar och kritik. Skimmra fick en rosett som domarens favorit i teckningsklass. Åh så stolt jag var Kyss Sen fick hon även en rosett i pet class för roligaste mus.
Sen hölls det även lotteri och så såldes det musiga saker.
Uställningen höll väl på från ca 10 - 16. Och det var inte tråkigt en sekund!

Det är synd att intresset ändå inte är så stort. Vi är till exempel över 100 medlemmar på mus i fokus men bara knappt ett 20 (?) tal var där.
Nästa gång kommer jag ta med flera möss… Var inga problem. Bara skoj.

Väl när utställningen började lida mot sitt slut så satte musförsäljningen igång ordentligt!
Det hela för min del slutade iaf med att ja kom hem med tre möss.
Vattnadal´s Änyhao, silver tan texel
Phoenix Hjortron, fawn satin
Morakullan´s Åttiåttimus, Lilac argente texel. Åttiåttimus fick för övrigt en rosett för bästa hårlag i standard. Men då var han fortfarande i Grodans ägo. Glad

Morakullan´s Åttiåttimus som fick pris för bästa hårlag i standard. Uppf. Gerodean Elleby. Morakullan´s Åttiåttimus som fick pris för bästa hårlag i standard. Uppf. Gerodean Elleby.

Alla tre är helt underbara. Dagen kunde inte ha varit bättre!!

Alla ni eldsjälar ska ha tack för att den här dagen. Det uppskattas något otroligt.

Det här var en underbar dag. Massa möss och lika mustokiga människor som en själv. Jag längar som tusan till nästa gång.

Relaterade länkar

Av: fijja

Datum för publicering

  • 2006-05-18
Annons:
cosmonita
2006-05-18, 21:37
#1

Vilken bra artikel, kunde vara jag som skrev om jag hade tagit med mig några möss då. Jag var en av dem som kom sent, jag tror klockan var 13.30 och eftersom vi blev så sena i starten lämnade jag mössen hemma. Jag kikade lite på hur det går till och handlade lite möss bara. Men nästa gång ska jag vara ute i god tid och kanske inte så blyg Generad

Grattis till rosetterna fijja, jag såg dig där med två barn fast då visste jag inte att du var du…

fijja
2006-05-18, 21:41
#2

Aha Skrattande Det var min systerdotter och hennes kompis. Åja, ta med dej möss nästa gång!

cosmonita
2006-05-18, 21:45
#3

Ja, man måste ju våga för att vinna, hihi Skrattande

fijja
2006-05-18, 21:47
#4

Ja, nästa gång ska ja ta med mej så många möss ja kan bära! Skrattande

cosmonita
2006-05-18, 22:04
#5

Jag ställde faktiskt ut en mus om jag tänker efter…Elin ställde ut Vattnadals You've Been Around åt mig innan jag fick honom Glad

mandymoo
2006-05-19, 21:16
#6

Så kul det lät.

Jag har ställt ut hundar jätte länge och vet hur kul det.
Och fick först se i veckan att det varit utställning i Uppsala, hade jag vetat innan hade jag o dottern kommit och tittat och antagligen haft någon mus med hem.

Annons:
Muszimba
2006-05-19, 22:40
#7

Mandymoo: Att ställa ut en mus har samma baktanke som med hundar, fastän mycket mindre. Musen sitter i hande på domaren i stället för på golvet som en hund. Domaren dömmer 1 mus i taget efter det nummer den har i startlistan. Startnummret är efter färg och ålder. Du kan gå in på Svemus hemsida om du vill för att kolla in exakt. All utställningsinfo finns under Utställning.

mandymoo
2006-05-19, 23:05
#8

Ja vi kommer med all säkerhet att åka på musutställning men eller utan mus *ler*

Antar att dom flesta som åker gör det för att träffa o umgås med gamla o nya vänner.

Men tyckte att fijja verkligen hade skrivit så bra att man grämer sig lite att man inte visste om utställningen innan och på så sätt kunde åka dit och titta.

Var hittar man när utställningar är och var?
Någon ny utställning i närheten av Stockholm snart?

Muszimba
2006-05-19, 23:09
#9

Om du har stadig koll på Svemus hemsida, så kommer du att veta när och var. Nästa utställning kommer att vara i antingen Stockholm eller Gävle.

MEN varför bara komma och titta? Många som ställde ut i Uppsala ställde ut för första gången och hade inte varit och tittat någonting innan. Man lär sig när man gör det första gången. Du som har ställt ut hund kan ju grunden redan. Grundtanken är exakt samma som med hundar.

mandymoo
2006-05-20, 00:21
#10

Muszimba - tack ska hålla koll på den sidan. Orterna låter som lagom långt bort för min del….

Att det bara blir titta beror på att jag ännu inte har något att ställa ut.
Vi har just nu 2 honor varav vi snart måste ta bort en pga av tumör som växer lavinartat fort…..
Ska så snart jag kan åka iväg och titta på någon ny så hon får sällskap…

Sen så kommer vi också att ta med oss våra *ler*.

Känner på mig att det här kommer att bli som med vovvarna…
Dom är som ostbågar/chips/jordnötter…. man ska bara ta en bit - när man väl tagit den så blir det 2… sen 3 och …. ja ni vet eller hur *ler*

Hundarna är just nu 4 *ler* som är "mina" men har just nu 5 hemma…. en av mina tikars valpar (3,5 mån gammal) är här och skäms bort

Benjy
2006-05-20, 02:21
#11

låter väldigt roligt, finns det några musutsällningar i Sthlm den närmsta tiden så hojta så kanske jag kan komma. Fast just nu är jag ju "muslös". Tänkte skaffa lite honor sen i höst.. Cool

Grodan
2009-02-01, 23:03
#12

Kyss


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: