Annons:
Etiketter11-noveller-berättelser-krönikorartiklar
Läst 6819 ggr
mandymoo
2007-02-05, 02:05

Kryssning till Helsingfors 10 dec-06

Ja då bar det iväg igen då...fram o tillbaka till Helsingfors och en utställning. Den här gången så var det i samband med hundutställning och flera andra djur fanns även där.

Jag skulle ha åkt flera dagar med hundutställare från bland annat Norge - men dom hoppade av och då fanns det ingen anledning för oss andra två att ta samma tripp, vi var utan hundar. Sen skulle Grodan åka med, men kunde inte i slutändan så jag åkte själv. Inte alls den dagen jag egentligen ville åka, för jag ville passa på att se lite hundraser som  intresserade mig mest, men oavsett så kom jag iväg - hade lika stor härligt hytt som redan i somras - ja hytten bredvid faktiskt. Hade en mysig avkopplande resa med att jag strosade runt lite o tittade… sen mös jag i hytten. Så skönt och inte alls helt fel.

Tittade på hur jag skulle ta mig från terminalen till mässan när jag då väl var i Helsingfors. Trots att jag skulle få byta spårvagn så verkade det inte så svårt. Kom ju ihåg på ett ungefär hur det såg ut när vi var där i somras.
Jag har lyckats ta tripper till Helsingfors under årets kalla månader förr o vet att det kan vara ruggigt kallt där och hade räknat med att det skulle vara isande kallt när jag kom iland. Men inte alls det var lika snöfattigt och lika varmt som hemma - 10 plus grader. Grtt och tråkigt i julruschen - för folk var det ute redan så tidigt, folk stod i långa köer utanför butiker o varuhus fast dom inte öppnat än.

Själva spårvagnsturen gick snabbt och lätt, inga problem att byta, och den gick fram till mässans entre. Hur lätt som helst *Ler*
Det var lite annorlunda julpyntat på gatorna med jätte fint..

Jag hade hela dagen planerad - trodde jag. Först till mössen, kika och hämta dom jag skulle ha med mig hem. Titta på dom andra djuren som var på mässan, sen ner och titta på hundar. Men så vart det inte utan jag vart kvar och pratade med finska tjejerna, så trevligt. Sen helt plötsligt så var det dags att ta sig tillbaka till båten för att inte missa den. Hundar såg jag då bara lite på avstånd och ingen av dom raserna som jag hade tänkt mig titta på.

Deltagande möss på utställningen var inte så stor den här dagen, tydligen hade det varit många flera dagen innan. Och det berodde på att domarna som dömde på söndagen var stora uppfödare/utställare som du inte kunde ha med sina egna möss.

Nu stoppar dom finska utställarna ner massor med papper och hö i sina boxar så man ser inte mössen alls i boxarna. Ja bara någon enstaka som kikade fram lite. Och att bara ta foton på en massa petboxar som står på ett bord kändes lite onödigt. Har heller inte fått något resultat så jag vet inte vilka som vann. Men vad gör det, jag hade en trevlig dag och pratade med flera trevliga personer, och kommer helt klart att åka tillbaka igen.

När jag väl kommit till mässan och tagit mig till stället där alla andra djur fanns så startade jag med att gå runt och kika lite på dom andra djurslagen som fanns. Råttor, kaninen, illrar och snygga fåglar. Det var också katt utställning i anslutning så det var ganska mycket folk i omlopp.

Sen var det då att söka upp dom personerna jag skulle träffa för att få dom möss jag skulle ha med mig hem. Hade ju några som skulle hem till mig men även några som skulle lifta med mig till Sverige. Nu var det ingen försäljning på mässan så jag kunde inte titta på andra till salu djur utan kunde bara lämna av en till en tjej och hämta dom andra. Allt som allt var det 6 st möss som följde med hem och som jag pysslade och pratade med på hemvägen.

Båtresan hem var "lite" gungigare än ditresan, saker som låg på bord åkte ner på golvet. Så det gungade en hel del på ditresan och ännu mer på hemresan. Tack och lov så är jag inte sjösjuk, men kan säga att på hemresan ett tag så åkte det till och med lite i min mage. Men kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite mysigt när det gungar.

Som förra gången så hade jag en jätte trevlig resa och kommer snart att åka över igen men all säkerhet. Men hoppas på lite varmare väder då och lite sol.

Och det skulle ju vara kul om flera kunde åka med så att man blev en hel grupp som åkte.

Av: mandymoo

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('mandymoo'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('mandymoo', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-02-05
Annons:
qiiwie
2007-02-05, 07:10
#1

vad roligt för dig :)))

speciellt med mössen ,,,hihi och vad söta de två chokladerna var

hundutställningar är ju lite vanligare,,,hehe

jag vill också åka ,,,,

 hälsn kerstin

###

neva masquerade

**_Titta gärna in på min hemsida.

Välkomna :)_**

**_www.123minsida.se/scuzzies_**
Therran
2007-02-06, 23:05
#2

hittade du nått roligt (stort) som du inte ska ha själv????

mandymoo
2007-02-06, 23:52
#3

#2 Dom fick inte sälja djur på den mässan *Ler* Så allt jag hade med hem var förbeställt.

Men hoppas snart kunna åka över igen *ler*

Therran
2007-02-07, 00:02
#4

attans då….

Upp till toppen
Annons: