Annons:
Etiketter9-mat-utfodringartiklar
Läst 6522 ggr
Grodan
2006-03-16, 18:21

Sockerfällan

Att utfodra sina husdjur med sockrad mat är idag ett stort problem som leder till ohälsa.

Min starkaste rekommendation är att allt socker utesluts ur maten. Då pratar jag om raffinerat vitt socker, strösocker, men även vaniljsocker, farinsocker, florsocker, honung etc. Endast sockerkällan som fås från frukt - fruktsocker - bör ges till djur och då i form av frukt!!!

Undvik även mat med tomma kolhydrater; rispuffar, pasta, vitt ris, kex och bröd bakat av vetemjöl.

Ersätt vitt mjöl (vetemjöl) med nyttigare mjöl, alternativt mjölblandningar gjort till glutenallergiker. Dessa blandningar kan innehålla: majsmjöl, rismjöl, sojamjöl, potatismjöl, bovetemjöl mm.

Välj fullkornsprodukter och gör egna recept som blir nyttiga och mer mättande.

Läs innehållsförteckningen på all förpackad mat du ska ge till ditt djur. Undvik att köpa sådant som innehåller socker. Gör istället eget "godis" med hjälp av frukt, grönsaker, nyttiga fröer, nötter, gryn, säd etc.

Variation

Variera kosten. Det låter tråkigt, men ingenting är nyttigt när det ges i för stor mängd. Nyttig mat kan lätt få motsatt effekt när det överdoseras. Så utfodra lagom mycket.

Socker är onaturligt!

Socker är gott. Precis som vi människor kan djur bli beroende av socker, eller tycka att sockrad mat är så pass god att de i första hand väljer att äta den. Kan de bli bortskämda, så blir de lätt det.

Du som ägare kan alltså få ditt djur att bli sockerberoende genom att du väljer att ge den sockrad mat och sedan anpassar dig efter vad djuret vill ha och vad den äter. Dvs du märker att den föredrar sockrad mat och ger den därför det! Vilket är helt fel! Socker är onaturligt för både djur och människor! Så ge inte ditt djur sockrad mat!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Matsvin
2006-06-28, 16:45
#1

Himla bra skrivet :-)

/Matsvin.

Grodan
2006-06-29, 00:48
#2

Skrattande Tack, Eva!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2011-12-27, 05:40
#3

Ordnat artikelns layout så den är mer lättläst.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: