Annons:
Etiketter10-månadens-musartiklar
Läst 7367 ggr
Grodan
2012-01-05, 17:34

Månadsmössen 2011

En sammanställning av årets möss 2011

Januari

© Ajanki

ajanki berättar:

Det här är Sniff, en liten fuzzykille som tagit hela familjen med storm med sitt underbara sätt!!

Så fort han ser att nån av oss kommer in i rummet så vill han upp, hoppar direkt upp i handen när man sätter ner den.

Han är med på precis allt, han tycker att det är så kul att vara uppe och när jag tycker att det är dags för han att gå tillbaka ner i akvariet så klamrar han sig fast och vägrar släppa….

Mysiga, snälla och goa Sniff!

Februari

© Artlink

Artlink berättar:

Chilloutarea's Bun är en splashhona som i själva verket inte är så blyg som bilden påvisar. Men snäll är hon, både mot folk och musvänner. Hon är en riktig mysmus :)

Hon har varit en super bra "moster" till sin väninna Cake när hon fik sin kull i höstas, så söt med de små liven <3! Nu har hon äntligen fått en egen man och jag hoppas hon blir en rar och omhändertagande mor till sina små.

Både Cake och Bun kommer från Roland Fischer, Tyskland och det är en ära att få ha dem här hemma och njuta av dem varje dag :)

Mars

foto & ägare FRIIDA

FRllDA berättar:

Mitt nyaste tillskott. Lilla Louis (efter Louis Vuitton) - sv ag kh. Jag har inte haft henne mer än några dagar, men jag kan säga att jag är helt såld. Den musen har inga rädslor. Klättrar snällt upp i handen utan någon som helst godisträning. När man möblerar om i buren så hjälper hon till (ser det ut som) haha! Flyttar man allt bomaterial så tar hon en liten pappersbit och lägger den i den nya högen! Och för att inte nämna tassdarret! Jag tror att hon kommer bli en toppen mus!

April

copyright mickvor

Mickvor berättar:

Det här är min ursöta Irmelin! Hon är liten till storleken, men har en enorm personlighet. Hon ligger alldeles platt och myser i handen när man tar upp henne, är totalt orädd, nyfiken och snäll mot allt och alla. Hennes varma färg i kombination med den ljusrosa svansen och öronen, de kolsvarta små ögonen och hennes underbara personliget får en att smälta, och hon är den klara favoriten bland alla som får hälsa på mössen. Irmelin är mysigheten själv och samtidigt aktiv och älskar att utforska nya saker, och hennes aboluta favoritplats är i armen på min tröja :)

Maj

Charlie2006 berättar:

Det här är Mimer, en liten långhårig Agouti pojk, som är född i en djuraffär. Denna pojk är rätt svårtflörtad, och ger inte sitt förtroende till vem som helst. När man väll fått det så litar han en till hundra. Springer gärna upp på ens axeln, sätter sig tillrätta och kan vara där uppe till man tar ner han i sin bur igen eller helt enkelt somnar.

Juni

Saga

LisaR berättar:

Här har vi Saga, min superspralliga och nyfikna mus som alltid har något på gång!
Vi har haft 2 månader tillsammans än så länge och vi har jobbat hårt på tillit och nu äntligen litar hon på mig till 100%. 
Saga bor med sin syster Astridh som inte är så fullt aktiv som hon själv men hon får ändå släppa efter för lite bus. 
Man kan inte släppa blicken ifrån denna underbara mus! Skrattande

Juli

Synwhore berättar:

Det här är Kiwi. Kiwi är min allra första mus, och hon kommer ALLTID stå mig närmast!

Hon är speciell min lilla dam.
Hon älskar att pussas, går man förbi buren utan att pussas med henne, nej det duger bara inte. Då kan hon sura jättelänge!

Allra helst vill hon sitta och pilla en i håret hela dagarna, medans man sitter och tittar på tv, eller sitter vid datorn. Att sitta där när matte ger en mat funkar också! Då är inte maten intressant, bara mattes håååår Kyss

Augusti

Popipo berättar:

Det här är Lillbimje. Jag har haft henne i snart en månad och hon och hennes syster är mina första möss. Hon är relativt tam fast jag inte haft henne så länge och hon går oftast upp i handen frivilligt. Hon tycker om att sitta på min axel och putsa mitt hår Skrattande

September

ajanki berättar:

Detta är Morakullan´s Jiasita.

Hon har bara bott hos mig i några dagar men redan satt sina tassavtryck rätt i hjärtat på mig!!

Hon är fantastiskt vacker på utsidan och lika vacker på insidan!

Hon vill pussas, hon lyssnar och tittar på mig och är liksom med i allting hela tiden!

Jag hoppas att vi har år tillsammans framför oss!!

Oktober

jauchzet berättar:

Här är min Céline som är min lilla gosemus. Här ligger hon och gosar i luvan på min tröja som hon tycker är väldigt mysigt. Hon tycker väldigt mycket om att ligga i handen och finner sig alltid tillrätta snabbt och börjar tvätta sig, oavsett var hon befinner sig.

Hon är en av de tryggaste möss som jag har träffat och är absolut ingen som stressar upp sig och blir rädd i onödan. Helst av allt vill hon bara ta det lugnt och njuta av livet.

Redan samma dag som vi fick hem henne rymde hon ut ur buren när vi hade den i soffan och började undersöka mig och min sambo istället.

Hon är också toppen att ha hemma i flocken eftersom jag har några möss som är lite nervösare och hon stabiliserar gruppen och får de andra att bli modigare.

November

ales berättar:

Morakullan's Zalandra född 10-10-30, var en av dom som fick följa med mig hem från utställningen i Uppsala den 6/3 (tror jag det var) & det har jag inte ångrat en sekund. Det sa "klick" på en gång!

Hon är en otroligt social & snäll tös som när hon var yngre inte riktigt hade tid att stanna å gosa så länge. Men hon hade alltid koll på vart man var & ropade man om hon har gett sig iväg i bokhyllan eller annat ställe så kikar hon fram å säger "Här är jag" :) Idag har hon lugnat ner sig & har inte alls så bråttom utan vill gärna sitta & mysa långa stunder, hon älskar att få vara med & gå på äventyr på lekbordet, soffan bokhyllan mm. Hon är även en mästare i att bygga jättefina å mysiga sovställen vilket hennes burkompisar uppskattar väldigt mkt Glad

Hennes favoritplats i buren är på en liten hylla precis vid buröppningen & kommer man in i rummet så sticker ut sin goa nos & hon vet att man inte kan låta bli att öppna så hon får komma ut en stund Kyss

Älskar denna tös av hela mitt hjärta!

December

Exoticas berättar:

Yodah och jag har sedan hennes första dag här haft en speciell relation. Trots att hon var skygg när jag fick hem henne så var hon redan efter en dag trevlig och ville komma upp i handen. 
Jag hade Tjingat Leia över nätet på en bild och var iväg för att köpa henne. När jag sedan såg Yoda sitta ensam i en liten petbox ensam blev jag såld. Hon satt där och såg så nyfiken och jag visste direkt att den musen skulle med mig hem vad som än krävdes. Först ville inte tjejen sälja Yoda till mig då det var en man som skulle komma senare på dagen för att få henne TILL ORM MAT eftersom att det var en mager skygg mus. Jag lyckades övertala ägaren om att Yoda skulle få ett fint hem hos mig, så för hela 500 svenska enkronor fick hon äntligen följa med hem.
När jag väl kom hem och skulle sätta ner henne och Leia i den nya buren var det omöjligt för mig att få henne ur petboxen, hon ville inte.
Jag fick ställa ned hela petboxen i buren och försiktigt lägga den ned så att hon själv efter 1 timma vågade sig ut. Efter att jag setat med handen i buren i 2 timmar så vägade hon sig upp i handen och sedan dess har vi vart bästa vänner. Hon blev nog såld på banan chipsen och inte mig ;). 

Idag är Yoda den tamaste och mest sociala mus i min familj. Tar hand om alla nykomlingar och visar hur allt går till här hemma. När jag kackar på buren vet hon att det är godis på gång så då kommer hon springanes och får hela flocken efter sig! Hon vägrar sitta i buren om hon vet att jag är vaken.
Nu är hon åtta månader och jag hoppas att vi har långtid kvar så att jag hinner skapa mer minnen än de jag redan har!

Månadens bebis Januari

© Artlink rätt version

foto & ägare: Artlink

Månadens bebis Februari

© EnbartMalin

Foto & ägare: enbartmalin

Månadens bebis - Mars

foto & ägare enbartmalin

Foto och ägare: enbartmalin

Månadens veteran - April

ajanki berättar:

Här är min härliga Mynta! Han är född 8 Oktober 2009.

Mynta är väldigt go, snäll, lugn och väldigt tam. Jag kan ha honom med mig lös och han kommer direkt när jag ropar. Han är nyfiken på allt. När han hör att jag är i rummet där han bor så nästan kräver han att få komma upp…och det får han, för jag kan inte motstå denna underbara kille!

Fotot är taget i går (23/3)

Månadens veteran - Maj

Grodan berättar:

Jag har haft ganska många gammelgubbar som nu den senaste månaden gått bort. Gubbar som varit unika och som jag älskat högt. Flera av dem hann aldrig gå i avel eller lyckades helt enkelt inte göra någon hona dräktig. En av de mest vackra av dem är min sammetspälsade Opalmus. Morakullan´s Opalmus. Han är en så spännande variant som Blue Silver Agouti Shorthair. Eventuellt är han Blue Burmese Agouti, men det har jag aldrig kunnat utröna eftersom han inte lyckats göra någon hona dräktig, än. Han levde fredligt med sin bror över 1½ år. Sedan blev brodern sjuk och somnade in. Jag särade dem vid ett tillfälle och lät dem träffa var sin hona och då blev i alla fall brodern Tonsimus far. Opalmus lyckades inte göra sin tjej dräktig.

Opalmus har en sådan härlig färg att hans päls ser ut som sammet. Pälsen är även mjuk och len precis som sammet och det kan bero på den selektiva aveln av enbart Shorthair i många många generationer bak i hans stam. Opalmus har aldrig varit en direkt gosig mus, utan mer föredragit sitt bursällskap framför mig. Och att fotografera honom har alltid varit svårt. En av mina vackraste möss och jag har aldrig lyckats fånga honom bra på foto. Trots det kommer jag att minnas honom för den pigga och glada mus han är. Han är alltid vaken när jag kommer förbi hans bur och han har aldrig varit sjuk.

Han är född 4 april 2009. Idag alltså hela 2 år och 10 dagar. Jag firade hans födelsedag i all hast med en extra god gegga - som alla musar i hushållet fick smaka förstås.

Hans far är Morakullan´s Metallmus, en ståtlig Agouti Burmese som blev 1 år och 8 månader och var ett direkt nerstigande led av Holländska importer - otroligt vackra utställningsmöss.

Hans mor är Morakullan´s Penditte, en inte alltför stor korsningstypad Blue hona som blev 1år 4månader och 13 dagar.

Trots att föräldrarna inte blev supergamla anser jag att Opalmus stam är frisk, stark och långlivad. Så det är stor sorg att han inte kan bli far eftersom han har en så trevlig ålder, är frisk och mycket vackrare i både färg och typ än sin bror. Hans brors avkomma kommer ej att gå vidare i avel pga morrhårsätning. Jag är i alla fall glad att jag har fått äga en mus över 2 år med min favoritfärg.

Månadens veteran - Juni

Gr CH Vibys Imse

Artlink berättar:

Int Gr Ch Vibys Imse måste nog ses som en ikon, i alla fall av mig. Han har allt jag vill att en mus ska ha: vacker kropp, stora öron, underbara ögon och han är sååå himla trevlig! Både mot alla människor han träffar men också mot sina fruar. en gentleman minsann ^^.

Han har bott största delen av sitt liv hos sin uppfödare Lena Tysk men flyttade till mig i Januari och han är med sina 17 månader (född dec -09) den äldsta mus jag äger just nu. En ålder som verkligen inte berör honom.

Månadens veteran - Juli

Artlink berättar:

Jag vill gärna presentera Madonna, en av mina första fuzzyhonor, som uppskattas vara född i januari-februari 2010, och nu ca 16-17 månader. Hon flyttade till mig i mars 2010 och har varit älskad här hemma sedan dess.

Hon är mor, mormor/farmor eller kanske ännu längre bak i stamtavlorna hos många av de fuzzysar som vi idag har ute i hemmen och hon är värd lite uppmärksamhet tycker jag. Hon är inte avlad på vare sig ålder, hälsa eller temperament men är ändå frisk och kry och hur mysig som helst :) Dessutom är hon en trygg vän i buren och tar hand om sina kamrater, ungar och nykomlingar så det sällan blir gruff eller pip där inne. Även krångliga honor finner ro hos Madonna.

En liten hyllning till Madonna från matte Kyss

Månadens veteran - Augusti

ajanki berättar:

Det här Humlan, hon är född 1:a mars 2010. Så hon är nu drygt 16 månader.

Humlan har alltid varit väldigt, väldigt snäll och lugn.

Hon är fortfarande jättepigg och jag hoppas att hon får vara med många månader till!

Jag försökte att sätta upp henne på ett upp och nervänt hus när jag fotade henne, men hon skulle ner till min hand hela tiden, så det fick bli en sån bild!

Fina, pussiga Humlan!!

Månadens veteran - September

Artlink berättar:

Vilda är 16 månader nu. Hon har en otrolig historia bakom sig, den lilla gosemusen <3

Hon är född på en zoobutik och såld som ormmat till mig i april 2010. Min dotter bad för hennes liv och jag stoppade tillslut in den lilla 2 veckor gamla ungen till en hona med jämngammal kull här hemma. ida sken som en sol och jag fick svära på att vilda skulle få leva. Klart hon fick, det lilla underverket!

Vilda har gått i flera olika grupper av honor där några blvit sjuka och medicinerats med fått avlivats, några har blivit gamla, fått tumör och fått avlivats. Den ena efter den andra har trillat ifrån men hon har stått rakryggad och frisk alla sina 16 månader.

Hon har varit en trogen väninna till sina flockmedlemmar och har hjälp till att sköta bebisar fast hon aldrig har fått några egna.

Idag tog jag bort hennes sista väninnor och placerade henne i ytterligare en ny flock. Alla gär är mogna kvinnor som säkert hittar varann men med dem kommer även en ung gravid hona få gå. Hon är ung och lite orlig och behöver en flock trygga mormödrar i sin mammaroll.

Vilda kommer ta väl hand om sina nya systrar, det är jag helt övertygad om :)

Månadens veteran - Oktober

jauchzet berättar:

Här kommer en liten omplaceringsmus som jag tog från Anette, då hon hade tagit hand om 30 avlivningshotade möss, samtidigt som de ungar jag köpte ifrån henne.

Jag sa till Anette att hon skulle ge mig den snällaste honan (men också den som troligtvis ingen skulle vilja ha pga. utseendet eftersom jag tänkte att jag skulle ta nån som kanske skulle bli svår att få nån annan att välja). Kändes som att jag hjälpte till mest då.

Det resulterade i Trix, den UNDERBARASTE tjejen! Både jag och min sambo älskar henne! Hon är så snäll och vänlig. Hoppar alltid upp i handen och älskar att bli pussad på. Hon är nyfiken och väldigt lugn. Vissa perioder vill hon bara upp i handen. Min sambo hade henne i handen en gång och släppte ner henne i matskålen för att hon skulle få äta och då skrapade hon upp mat i hans hand och satt där och åt istället. Hon är en tjej som verkligen sprider glädje hemma och den dagen inte hon finns längre så kommer det att bli fruktansvärt tomt.

Älskade Trix, vilken tur vi hade som fick hem dig! Skrattande

Månadens veteran - November

ajanki berättar:

Det här är min älskade Quickstep!

Han är nu 21 månader och på hans sätt kan jag inte märka att han blivit gammal.

Han har ju alltid varit så himla lugn och snäll, så där har inget ändrats!

Lite grå på nosen och kanske satinglansen minskat liiite.

Nu bor han med sina första söner, hela sex stycken!!

Här hemma så älskar vi Quickstep allihopa och hoppas att vi får behålla honom länge, länge!!

Månadens veteran - December

Artlink berättar:

Brumelisa, en bastant dam, född 6 juli 2010 och nu 16 månader gamla, är fortfarande pigg och kry. Denna tös är fuzzybärare med min gamle Smégol som far och Halling från kent till mor. Hon är alltså astrex men också fuzzybärare. Hon har inte själv fått några bebisar men har hjälpt oroliga förstföderskor till ro och hon och hennes syster har överlevt dussintals med möss som kommit och gått i deras bur. Här placerar jag både tuffa ungsnärtor som sätts på plats, vänligt men bestämt. Här sättar jag också in förstföderskor. men nu har och också möjligheten att sätta in ensamhanar här vilket har livat upp de båda systrarna så här lite över medelåldern :)

Systrarna har funnits hos mig sedan de först såg dagens ljus. De har alltid gått tillsammans och ska fortsätta så livet ut. De har fyllt ett rum i mitt hjärta men lämnar inga ungar efter sig som ersättning den dagen de inte längre finns så deras minnen blir det jag får bära med mig. Jag vet att jag kommer sakna dem den dagen de inte orkar längre, men jag hoppas de har lång tid kvar hos mig, och jag njuter av dem varje dag vi får tillsammans Kyss


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2012-01-05, 17:54
#1

Grattis än en gång till alla! Tack för att ni deltagit, det har varit jättekul att lära känna era möss.Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-01-12, 22:15
#2

Rösta på Årets mus här: LÄNK


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

ajanki
2012-01-24, 16:54
Grodan
2012-01-26, 04:39
#4

Hittills har bara 18 röstat


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-03-02, 21:46
#5

22 har röstat nu Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-04-01, 01:27
#6

24 har röstat nu. Behöver några fler röster. Det står jämt mellan några möss.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2012-04-26, 22:53
#7

25 har röstat. En mus leder med en(1) röst


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-06-10, 13:52
#8

inte en pers har röstat på 1½ månad


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-06-30, 13:07
#9

Behöver flera röster. Det står lika mellan två stycken.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

ajanki
2012-06-30, 13:10
#10

Det är väldigt få som har röstat :(

Grodan
2012-06-30, 13:18
#11

Det beror på att omröstnings-tråden var så hemlig. Jag ville inte ha fusk…Cool

Nu är dock tråden lite bättre


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2012-07-13, 00:09
#12

21 röster kvar på Årets Mus 2011 omröstningen.

Du hittar den här: LÄNK


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: