Annons:
Etiketter6-förening-kurs-utställning-träffartiklar
Läst 4094 ggr
Grodan
2012-07-22, 19:06

Godkänd uppfödare i SVEMUS

Man kan som uppfödare vara registrerad/godkänd i SVEMUS - Svenska Musklubben. Detta är ett bevis på att man är seriös, kunnig och efterlever en del krav och rekommendationer.

Målet för alla seriösa musuppfödare i Sverige borde vara att bli reggade uppfödare i SVEMUS och få använda ett prefix i klubben.

Att vara registrerad uppfödare i SVEMUS och använda ett prefix är ett bevis på att man följer SVEMUS rekommendationer, grundregler och krav, att man har kunskap och sköter sina djur väl. Det är även en garanti för köparen att veta att en klubb rekommenderar dessa uppfödare och har låtit dem göra ett prov (samt att de klarat provet!!!). Klubben kan gå emellan vid tvist (el dyl) mellan uppfödare och ägare/köpare. Klubben godkänner inga personer med djurförbud att bli reggade uppfödare.

SVEMUS är en klubb som värnar om musens välbefinnande - det är inte en avelsförening - och jag är helt övertygad om att detta är mycket bra för musens framtid.

Det kostar att vara medlem i SVEMUS och att bli reggad uppfödare kostar också. SVEMUS lever enbart på sponsorer och trogna medlemmar som driver in pengar.

Alla uppfödarnamn som reggas i SVEMUS är unika, skyddade och personliga och ingen annan än innehavaren kan regga sina möss med det.

Jämfört med andra klubbar så har SVEMUS faktiskt ganska lätt system för att bli godkänd uppfödare, så man behöver inte vara rädd för att inte bli godkänd eller för att det ska vara för hårda krav.

Du skall ha varit medlem i SVEMUS 1 år, samt vara minst 16 år gammal och dina tilltänkta avelsdjur skall ha blivit godkända på utställning för att ansöka om uppfödarlicens. Du betalar uppfödaravgift och gör ett uppfödarprov. Sedan blir du godkänd.

SVEMUS grundregler är regler, rekommendationer är rekommendationer. Som registrerad uppfödare får du avla på ej reggade möss. Du får äga ej reggade möss. Däremot skall alla möss du föder upp registreras. Mössen skall säljas med SVEMUS registreringsbevis (stamtavla) och kan enkelt göras via några klick online på SVEMUS registreringssajt.

SVEMUS kullregistrering sker digitalt via en speciell sida på nätet. Inget pappersarbete, inget porto - det går snabbt och lätt.

Kostnad 2012

  • Medlemsskap i SVEMUS 1 år: 200 kr
  • SVEMUS registrering: 200 kr
  • Uppfödaravgift: 100 kr

Summa: 500 kr

Vill du veta mer? Läs på SVEMUS hemsida: LÄNK


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Upp till toppen
Annons: