Annons:
Etiketter3-beteende-skötsel-hälsaartiklar
Läst 12506 ggr
Grodan
2007-02-27, 13:37

Avlivningsmetoder

Vi diskuterar ju inte avlivningmetoder här på Mus.iFokus. I alla fall diskuterar vi inte hur vi gör, handgripligen.

Den som känner att hon/han behöver och vill lära sig, kan ta personlig kontakt med någon uppfödare personen litar på, och kanske lära sig själv hur man kan avliva sitt djur på ett acceptabelt vis.

Hur detta går till, kan vara olika. Men gemensamt för acceptabla avlivningsmetoder, är att INGET DJUR ska behöva uppleva varken smärta eller dödsångest!!! Allt som avviker från detta, upprör mig starkt, och gör mig så djävla ledsen!!!!!!!! Gråter Ledsen

Att dränka sina djur - som en avlivningsmetod - anser jag vara totalt oacceptabelt. Jag tror inte ens att det är lagligt. Det är bara vidrigt.

Det är så grymt, det är så onödigt, det är så FEGT och så oansvarigt. Jag har sååå himla svårt att förstå, att människor som har djur till kärlek och sällskap, kan svika sina djur så, i nödens stund.

Att det ska gå "fort" kan behöva preciseras. "Fort" kan vara så subjektivt. För den som håller på att dö drunkningsdöden är "fort" sannerligen en oacceptabelt lång tid.

För den som stoppar ner sina djur i en vattenfylld burk - och sedan vänder bort blicken och undviker att titta/gör något annat en stund, ja då har "fort" en annan innebörd…

Ett djur som avlivas, ska antingen bedövas/göras medvetslös ögonblickligen (inte "fort", som en halv minut eller mera) innan avlivningen, eller avlivas ögonblickligen. "Ögonblickligen" handlar här om kortare tid än reaktionstid = kortare än en sekund.

Med acceptabelt menas att djuret faktiskt inte ska veta om att det kommer att dö.

Det är inte så himla svårt. Klarar man inte av det, får man banne mig kosta på en vetrinär! Och har man inte råd med det, ska man inte ha djur.

En chockad Harmoni råkade tyvärr uppfatta vad jag skriver om … nu måste jag iväg och trösta henne efter bästa förmåga. Hon har så svårt att förstå att människor kan vara sååå grymma, och inte ta sitt ägar-ansvar och skydda sina djur mot onödigt lidande. Hon trodde att det gick att lita på sin människa…

Text och bild: Ann-Marie Björn

Relaterade länkar

Av: amaira

Datum för publicering

  • 2007-02-27

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Pimu
2007-06-12, 22:23
#1

Inte för att jag har nå tankar i dom här banorna, ville bara läsa vad som var skrivet .. läste lite grann .. typ 2 rader .. sen skrollade jag ner o fick syn på bilden o tyckte bilden passade bra till de jag läste ..

o de är bara de jag ville skriva o ge "kredit för" söt bild ..

Ioma
2012-08-15, 20:14
#2

Åhhh vilken söt men jobbig bild.

Jag tycker att folk som låter djuren lida i onödan ska fråntas rätten att ha djur för resten av livet.

Att Dränka ett djur…… *stum*

De borde tänka sig själva hur det är att ligga där under ytan och inte kunna ta sig upp.

De borde få känna på det själva!!!!

Usch det gör ont i magen att tänka att det finns sånt folk!

Mvh
Marika "Ioma"

Sajtvärdinna på barnlöshet www.barnloshet.ifokus.se
Jag anordnar HexMeet i Småland
Min hobbyblogg & dagbok: http://www.ioma.se

gulzebra
2012-08-16, 01:01
#3

"Att dränka sina djur - som en avlivningsmetod - anser jag vara totalt oacceptabelt. Jag tror inte ens att det är lagligt. Det är bara vidrigt."

Vill inflika att det stämmer att det är olagligt.
Ska man avliva så ska man följa L22 (http://www.jordbruksverket.se/download/18.26424bf71212ecc74b080001087/2008-069.pdf). De metoder som inte finns med där är inte lagliga metoder. En metod är olaglig av en anledning och således helt oacceptabel att använda.

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you" DeviantArt | Instagram

ariama
2012-08-16, 08:39
#4

Jaa, jag tycker "till och med" att det är vidrigt när människor dränker vilda möss. För att bli av med dem. Ännu mera när det är tammusägare. Jag förstår inte riktigt hur man kan ha en sådan grundinställning när det gäller andra levande varelser.

Jag säljer inte möss till människor jag vet kan utföra sådana handlingar (med vildmöss). Jag vet inte hur de "gör" om de inte längre har "lust", eller om något går emot dem …

Avliva kan jag dock göra. Men djuret ska inte veta om att det hänt!!! Det är inte mina känslor som ska styra här, det är djurets!!!

Vattnadal
2012-08-16, 08:42
#5

Vildmössen på Odlingen dränker sig själva, utan minsta påverkan av oss. Det händer nästan varje vecka under höst-vår att det ligger dränkta skogsmöss i fårens vattenhinkar. Vet inte om de har psykiska problem, eller varför de tar livet av sig hela tiden. I samma stall finns ju kaninernas vattenskålar, som är låga och bra mycket lämpligare att dricka ur, om det är så att de är törstiga.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

ariama
2012-08-16, 08:46
#6

De kanske är deprimerade? Oskyldig

Annons:
Blueshift
2012-08-16, 12:26
#7

#5 Med en pinne, kedja eller liknande i hinken kan man undvika att det blir en oavsiktlig dödsfälla.

StillaSinnet
2012-08-16, 12:46
#8

Att frysa in levande musungar till foder är också förbjudet om man följer lagen. Ändå görs det… :( … Att visa djuren respekt när deras liv ska avslutas är absolut det minsta vi kan göra för dem

Medarbetare: Yoga & meditation i Fokus
Medarbetare: Stenar i Fokus
Driver http://www.StillaSinnetDegerfors.dinstudio.se
Reiki Master, kristallterapeut, Barnyogalärare

adirf1
2012-08-16, 18:27
#9

Ursh, snart står jag nog i valet & kvalet… Vi skall förmodligen iaf få möjligheten att lära oss avliva möss på skolan(Jag som inte ens kan döda spindlar).. Jag tänker att det är ju jävligt bra att kunna ifall man sätts o den situationen oavsett hemma eller på skolan att ett djur lider & man själv är den enda som kan avsluta det..
Samtidigt vet jag inte om jag skulle klara det men en sak vet jag, om jag skall göra det så skall det inte vara en frisk individ jag har ihjäl!

Upp till toppen
Annons: