Beteende, hälsa & skötsel

Honor rider varandra?

2019-01-25 06:53 #0 av: Spacebot

Har 3 mushonor som alla är systrar och kommit bra överens för någon vecka sen. Nu har en av dem börjat rida på en annan tjej, men bara henne. Trodde först att der kunde bara löp, men nu har det pågått några dagar. Vill ju egentligen inte sära på dem eftersom de bara är 3 och jag varken tänker skaffa fler eller gärna säljer :/ Finns det någonting man kan göra så att de inte får för sig att bråka, rida på varandra och pipa på nätterna? Någon rolig inredning som gör att de kanske har annar att göra.. behöver jag sära på dem kommer ju en av dem få vara själv och det känns inte alls rättvist.

Finns det någon som haft samma problem och som lyckats lösa det? Kan också erkänna att deras bur inte är jätterolig just nu eftersom de tuggat och kissat ned all inredning så vissa saker har fått slängas, men ska försöka få in mer.

Anmäl
2019-01-25 14:06 #1 av: Grodan

De kan göra så ibland. Lättar på trycker om någon är i brunst, men kan även vara dominans. 

Kan absolut vara så att de behöver lite mer att göra. Leta mat, komma ut ur buren en stund varje dag, springa på golv, i soffa, på bord... eller bara glida runt i mattes ficka en stund... Skrattar

Inredning behöver inte vara snygg och dyr. Du kan ta saker som ska slängas och lägga i buren en vecka först - och sedan slänga. Gamla korgar, olika kartonger, plastbyttor, gamla krukor mm. Du kan även bygga massa roligt av kartong, toarullar osv. Vi har några artiklar och trådar där du kan hitta inspiriation

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.