Annons:
Etiketter1-allmänt-om-sajtenartiklar
Läst 4184 ggr
Grodan
2006-04-05, 06:39

Läs mig!

Som ny medlem på iFokus kan det ta en stund att lära sig alla funktioner och finesser. Här ska jag gå igenom några av dem. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp när du ska komma igång.

Vänstra delen av skärmen


Forum, <a href=Artiklar, inkorg" />Upptill till vänster finns det tre flikar. Forum, Artiklar och Inkorg.

**Forum
**Forum är den förvalda fliken när du loggar in eller besöker sajten som gäst. Det är i forumet merparten av alla diskussioner försiggår. Det är även förvalt att en översikt av de senaste diskussionerna ska visas. Du ser dem under rubriken "senaste inläggen". Nedanför senaste inläggen finns forumets olika diskussionsgrupper. Du öppnar och stänger grupper genom att klicka på plus- eller minustecknen vid sidan av gruppnamnen.

Vill du se fler inlägg än de som visas när du klickar på plustecknet vid en grupp, klickar du på texten "Visa fler inlägg" under inläggen, eller på "Visa alla" till höger om grupprubriken.

Skriv, sök, bokmärkenOvanför inläggen finns det tre knappar: Skriv, Sök och Bokmärken. Om du inte är inloggad är bokmärkesknappen inaktiverad (grå). Skrivknappen klickar du på om du vill skriva ett nytt inlägg. Sökknappen klickar du på om du vill söka bland foruminlägg, Artiklar eller medlemmars dagböcker. Intressanta foruminlägg kan du bokmärka (med knapp ovanför själva inlägget). Bokmärkta inlägg ser du om du klickar på bokmärkesknappen.

**Artiklar
**Under fliken Artiklar hittar du alla Artiklar på sajten. Den här instruktionen är en artikel som du kan hitta där. Artiklar är ofta lite längre texter än foruminlägg och kan innehålla bilder i texten. I foruminlägg är eventuella bilder bifogade i stället.

Även Artiklar kan vara indelade i grupper på samma sätt som diskussioner i forumet.

**Inkorg
**Som inloggad medlem har du tillgång till en inkorg som påminner om ett e-postprogram. Där ser du meddelanden från andra medlemmar och har möjlighet att skicka egna meddelanden.

I inkorgen finns det två grupper: Inkorg och Skickat. I inkorgen ligger inkomna meddelanden och i skickat finns de meddelanden du har skickat till andra.

**Byt fokus
**Byt FokusLängst ner till vänster finns det en rullgardinsmeny. I den kan du se alla sajter som finns i fokusnätverket. Välj den sajt du vill besöka och klicka på knappen "byt fokus".
 

Mittendelen av skärmen


Hem, min sida, medlemmar, om sajten, logga in/utUpptill i mitten finns det fem flikar. Hem, Min sida, Medlemmar, Om sajten och Logga in/ut.

**Hem
**Hem är fliken med det lilla huset på. Om du klickar på den öppnas sajtens förstasida. På förstasidan hittar du bland annat en välkomsttext, Artiklar och en aktivitetsruta. I aktivitetsrutan visas de senast inloggade besökarna, nyregistrerade medlemmar och nya dagboksinlägg.

**Min sida
**Under Min sida hittar du alla dina personliga inställningar. Där beskriver du dig själv, lägger upp bilder som syns i inlägg, byter lösenord och bestämmer utseende på texter, bland annat. Glöm inte att klicka på sparaknappen när du har ändrat något där.

DagbokOm du vill kan du lägga upp en dagbok också. Den ser ut och fungerar ungefär som en webblogg (ofta kallad "blogg").

**Medlemmar
**Under medlemsfliken ser du vilka medlemmar som är inloggade just nu. Du kan också söka efter medlemmar i alfabetisk ordning.

**Om sajten
**Ja, om sajten …

**Logga in/ut
**Vill du logga in eller registrera dig som medlem kan du göra det här. Är du inloggad och vill logga ut gör du också det här.
 

Högra delen av skärmen


Lägg till favoritsajtInloggade medlemmar kan se sina favoritmedlemmar och favoritsajter i rutan till höger. Favoritmedlemmarna är uppdelade på inloggade och ej inloggade. Listan med favoritsajter fungerar även som snabblänkar till sajterna. Om du vill lägga till en sajt som favorit klickar du på texten "Lägg aktuell sajt till favoriter" när du är inne på sajten.

Är det något mer du undrar? Fråga mig.

Text & illustrationer: Niklas (2005-08-18)


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Upp till toppen
Annons: