Annons:
Etiketter14-i-närbildartiklar
Läst 3066 ggr
Lamina
2013-10-14, 12:38

Månadens medlem Oktober: Natalb

Natalb bor med sin familj, gillar att träna agility och fick sina första möss 2011. Här får ni veta lite mer om personen bakom nicket.

Hur länge har du haft möss?

Mina första möss skaffade jag mig hösten/vintern 2011.

Varför valde du att skaffa möss? Vilka var dina första möss?

Jag valde det inte riktigt, det var en kompis som inte kunde ha kvar sina 5 och jag tog glatt emot dem och sa till pappa i telefon att det var ett par möss. Så han blev inte jätte glad när det var fler än han trodde.

Mina först möss hette Hero, Hope, Princessan, Honey och Silver och kom ifrån isabelleA som tyvärr slutade med möss strax innan jag började. Men var fast direkt efter mina första 5, har inte varit muslös sen dess <3

Honey

Hur många möss har du?

Hemma just nu har jag 33 möss (varierar mycket) men några av dem är tingade och ska inom snar framtid flytta till sina nya hem. Av mössen jag ska behålla så har jag just nu 18 honor och 6 hanar.

Föder du upp?

Ja jag föder upp och har gjort det (om man räknar från första kull) sen våren 2012. Började med lite svenskt tecknat/brokade men gick över till engelsktypat trefärgat. Men ångrar det beslutet idag, har nämligen gått tillbaka till svensk/korsade tecknat. :)

Hur ska din drömmus vara och se ut?

Luna

Jag har haft min dröm mus fast i 2 olika kroppar. Diana som finns hos mig nu är utseendet jag vill ha. Lagom stor inte för stora öron men de ska vara runda. Och den där blicken som säger allt. Färg/teckningsmässigt så ska det vara Black i en snygg teckning (behöver inte vara någon standardsteckning) och utan tan.

Luna, en hona som tyvärr fick en tumör alldeles för tidigt, var perfekt i temperamentet. Blev alltid nyfiken och glad när man kom fram till buren. Kom alltid upp i handen och älskade att sitta på axeln. En mus jag verkligen saknar idag.

Vilken var/är din absoluta favoritmus?

Luna var min absoluta favorit av honorna. Hon var en sån härlig mus som alltid ville mysa.

Koda var min favorit av hanarna. Han kunde sitt namn och var en expert på att rymma. Men kom alltid tillbaka eller satt och vänta på ett bord eller liknande på att jag skulle sätta tillbaka honom i buren. Men det enda som förstörde honom var hans lukt och att han verkligen hatade andra hanar. Glömde tvätta händerna en gång innan jag skulle ta upp honom och fick mig ett bett eftersom jag lukta hane. Vilket verkligen var jätte synd eftersom han var en perfekt mus annars.

Bästa musminnet?

Koda

Första gången Koda rymde fick jag smått panik eftersom jag bodde på internat och mina grannar hade hundar. Jag själv har hund också och hoppades för allt i världen att hon inte hade hittat honom innan mig. (Visste inte då att hon var världens snällaste.) Jag ropade smått hans namn och såg då att något rörde sig på mitt skrivbord. Hade en träleksak där som varit hos några tjejer som jag skulle tvätta. Där satt han, tittade på mig och såg oskyldig ut, lät sig lätt plockas upp och sättas ner i buren igen. <3

Sämsta musminnet?

Det är nog när Luna började få sin tumör. :/

Vad är det bästa med möss?

Att de enligt mig är som små hundar om man verkligen ger dem tid. Att de är så anpassningsbara och väldigt nyfikna. Att de finns i så många olika varianter och att de är ett väldigt vänligt djur.

Hur bor dina möss?

Mina möss bor i varierande storlekar av samlalådor och smart storelådor beroende på musen/mössen och hur stor gruppen är. Berikar deras miljö med allt från träinredning till kartonger.

Har du fler djur? 

Sasha

Ja, jag har 1 hund. En Border Collie på 4 år vid namnet Sasha. Min lilla ängel som varit med mig om så mycket. Och som troget vaktar mina möss så de inte rymmer när en bur är öppen för att jag ska hälsa och gosa med dem.

Hon har till och med hjälpt mig att hitta möss som rymt genom att ligga och stirra in under en soffa eller liknande utan att sluta tills jag fattar att det är en mus där. <3

Vad jobbar du med?

Just nu jobbar jag som vikarie/inhoppare på Bring Citymail. Gick på Säbyholms Naturbruksgymnasium inriktning hund.

Var kommer du ifrån? Var bor du nu?

Jag är född och bor i Stockholm. <3

Hur bor du?

Jag bor just nu med pappa Dag, lillebror Marcus och 2 hundar, Sasha och Douglas. (14årig parson russell terrier, familjens hund.) Och så en massa möss.

Sasha

Vad har du för andra intressen?

Förutom djur så är det familjen, vänner, data, agility med hunden, titta på tv och lata mig. xD

Vad är din högsta önskan?

Att bli rik och flytta ut på landet. Ha en egen bod eller liknande till mössen och utöka djursorterna jag har rätt så mycket.

Vad är storyn bakom ditt nick?

Kort och gott så är det en förkortning på mitt namn som jag fick som inloggning till schoolsoft; Nathalie Alberti

Finns det något särskilt du skulle vilja berätta om dig själv?

Natalb

Jag är en djurtokig tjej som alltid önskar sig nya djursorter. Just nu är jag inne på att försöka övertala pappa till att jag får ha en orm. ^^ Finns inget i mitt liv som betyder mer än min familj och Sasha. Mössen kommer strax efter Sasha. ;)

Nu vill jag nog bara tacka för mig. Har säkert glömt en massa, men får lätt skrivkramp när jag svarar på frågor. Pratar man med mig in real life så skulle nog mycket mer berättelser om just de möss jag haft/har kommit fram. :)

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Annons:
Lamina
2013-10-15, 13:32
#1

Vill du också bli månadens medlem? Eller har du synpunkter eller förslag på vad du vill läsa om månadens medlem? Det är bara att PM:a mig. 🙂

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

IsabelH
2013-10-15, 14:46
#2

Jätte kul läsning :)

ajanki
2013-10-15, 15:57
#3

Så kul att få veta lite mer om dig Natalb👍

Grodan
2013-10-15, 15:59
#4

Trevlig läsning! Fina bilder!❤️


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

L8sson
2013-10-17, 23:27
#5

Detta var kul att läsa, roligt att läsa mer om människan bakom iFokus namnet.

Upp till toppen
Annons: