Annons:
Etiketter14-i-närbildartiklar
Läst 3181 ggr
Grodan
2013-12-18, 18:29

Månadens medlem december: Velinga1984

Velinga1984 har haft möss sedan mars 2012, men måste nu lämna sin hobby möss åt sidan pga familjeanledningar. Vi tackar för tiden inne på mus-ifokus.

Hur länge har du haft möss?

Sedan mars 2012

Varför valde du att skaffa möss? Vilka var dina första möss?

Jag letade egentligen efter ett husdjur till min son, där jag givetvis skulle ta huvudansvaret. Det blev möss för att de verkade passa mitt oregelbunda arbetsschema. Att de kunde vara utan social kontakt under en tid och ändå vara lika glada för det. I mitt arbete förekommer det 12 timmars pass, och med en son att ta hand om så kan jag inte hantera mössen varje dag. Mina första möss var Loffe, Torsten & Sally.

Hur många möss har du?

I skrivande stund har jag 15 möss, 10 honor och 5 hanar.

Föder du upp?

Ja, i en liten skala under SE-On the road´s. Registrerad i Svemus sedan augusti 2013.

Hur ska din drömmus vara och se ut?

En helt underbar sällskapsmus som vill vara med människor, och som själv söker kontakten.

Vilken var/är din absoluta favoritmus?

Loffe - Min underbara musflicka som visade hur en mus skulle vara, alltid framåt och pussades gärna om man kom för nära henne. Tack vare Loffe så utvecklades mitt intresse fort, och de blev betydligt flera än vad jag tänkt från början. 

A-Ford - Min fula lille åkersork som jag höll på att kulla bort då han har 6 tår på varje baktass. Men valde att låta honom leva och bo kvar här just för att se hur det påverkar honom i livet. A-Ford ser inte alls ut som en mus, utan är rätt ful rent utsagt. Men ååh vilken underbar herre, man kan göra precis vad man vill med honom. Det räcker att locka på honom så avbryter han sin vila för att mysa en stund.

Bästa musminnet?

Jag har många men ett som sitter hårt är Chelsea. En tricolorhona som var hemsk som ung, hon vägrade låta sig hanteras utan ålade ur handen och skrek högt. Vid minsta chans så hoppade hon både högt och lågt, ett äkta popcorn länge. Efter lång tids tvångshantering så ändrade sig Chelsea och lycka var när hon själv klättrade upp på axeln för att få vara nära. Att komma till den punkten där hon faktiskt kom när man lockade, att kunna använda henne som "fotograf-mus" då hon fann sig i alla situationer. Att bli den mus som alla här hemma kunde hantera som de ville men inte på utställning. Då skrek hon, att vara social fick vara på hennes villkor. 

Sämsta musminnet?

Det är när jag tvingas ta bort unga möss pga sjukdom. Eller som min älskade AC då han blev påkommen med att tugga morrhår på flickan han fick lov att träffa. Usch, jag kände mig så misslyckad då jag insåg att AC inte alls mådde bra. Jag undrar än idag om han skulle levt ett gott liv själv om han inte träffat en hona. 

Vad är det bästa med möss?

Att de struntar i om det gått dagar sen sist man umgicks, de är lika glada och framåt för det. I 3 månader ungefär låg jag och kräktes konstant så sambon skötte rena burar och mat. Inget mer men nog var de lika glada för det när jag väl orkade pyssla om dom. Dessutom strax efter att jag piggnat till så fick jag bra omdöme på mina möss på utställningen i Alingsås i somras. Vann Bästa Pet samt 5e placering i Bästa Pet. Där kunde man inte ens ana att de fått minimal kontakt under flera månader då sambon mest suckar när han behöver ta hand om dem.

Hur bor dina möss?

En del flockar bor i omgjorda plastlådor och vissa bor i labbburar. 

Har du fler djur?

nej

Vad jobbar du med?

Jag jobbar i min kommuns  Resursteam Psykiatri. Det innebär 6 olika arbetsplatser (ytterligare 1 till är på gång, missbruksboende om jag förstått det rätt.). Det är allt från äldreboende med inriktning psykisk ohälsa, gruppboende för personer med svår psykisk ohälsa och/eller med tvångsdomar, dagverksamhet för de med psykisk ohälsa samt vara boendestödjare för personer mellan 18 och uppåt som behöver stöd i vardagen. Skiftande arbetstider (dag, kväll,natt) då jag aldrig vet vart eller när jag ska jobba. Har jag tur så vet jag mitt schema 1 vecka framåt, men det kan ändras samma dag då vi går in där vi behövs mest. Men i skrivande stund har jag gravidtetspenning i väntan på bebis. 

Var kommer du ifrån? Var bor du nu?

Från Tidaholm men flyttade till grannkommunen Falköping där vi bor idag.

Hur bor du?

I skrivande stund så bor jag, sambo och son i en lägenhet på 3 rum och kök. Men from 1 december så flyttar vi till en lägenhet på 4 rum och kök där mössen kommer få bo i klädkammaren.

Vad har du för andra intressen?

Att promenera i naturen, ta kort men framför allt så är mitt stora intresse 50-tals musik och bilarna Tummen upp I den mån jag kan så åker jag på spelningar och cruisingar, jag kör helst även om tålamodet ibland brister när folk i bilen blir för fulla. Som tur är så delar min sambo detta intresse, så när det är fint väder så åker vi ut en sväng i hans cadillac´56. Nu ska den tydligen säljas men min sambo har tydligen planer på att köpa sig en annan jänk så det får väl gå då Skämtar

Jag gillar dock inte kläderna eller frisyrerna. 

Vad är storyn bakom ditt nick?

Velinga var länge mitt smeknamn, då jag anses vara rätt velig av mig. Och 1984 är mitt födelseår.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2013-12-23, 23:50
#1

**Vill du också bli månadens medlem? Skicka ett pm!
**


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: