Annons:
Etiketter11-noveller-berättelser-krönikorartiklar
Läst 6938 ggr
Grodan
2007-05-01, 17:36

Hur mössen kom in i mitt liv!

Artikel av Caroline Crona, Prizma_o_Kristall här på mus-ifokus.

Jag hade aldrig tidigare funderat på att man kunde ha möss som husdjur, inte förrän den helt vanliga dagen 15 januari 2007.

Detta var den första dagen på min praktikplats i en blomsteraffär. Dagen började med att jag fick städa i butiken och snitta blommor. Efter det var det dags för en leverans utav snittblommor till butiken och dem blommorna fick jag hjälpa till och snitta. Första timmarna gick väldigt fort. När det var rast bestämde jag mig för att gå till den nyöppnade djuraffären i "staden". Där inne fanns det mycket vackra fiskar, en kakadua som kunde tala, hamstar, kaniner och marsvin. Sedan såg jag dessa små möss som låg och som i hamstervadden.

- Åh, vad söta! Utbrast jag när jag såg dem små liven.

-Är det gerbiler?, frågade jag

- Nej, det är vanliga matmöss, sådana man ger till ormar. Svarade butiksägaren.

Jag blev väldigt förvånad, men samtidigt trodde jag inte man kunde ha möss som husdjur. Så jag frågade om jag inte kunde köpa ett par hanar och ha som husdjur. Trots att jag inte visste ett smack om musen som husdjur… Butiksägaren sade då att möss luktar illa, inte kan bli tama, att dem är tråkiga och massa sånt prat. Jag sade att jag skulle komma tillbaka när jag slutat för dagen och köpa 2 hanar i alla fall.

När jag kom tillbaka till blomsteraffären när rasten var slut berättade jag om mössen och att jag skulle gå och köpa 2 när dagen var slut. Då sade min handledare att jag kunde få köpa dem nu och ha dem i personalrummet tills jag slutade. Så det gjorde jag. Jag köpte mössen, mat till dem och hamstervadd. Sedan fick jag ha dem i en kartong tills jag kom hem.

Väl hemma sade jag till mina föräldrar att jag hade med en liten "överraskning" hem. De trodde så klart det var växter. När jag öppnade kartongen och det var 2 vita möss däri så suckade mamma och sa:

- Du är hopplös….

Sedan var det inte mer med det. Jag gjorde i ordning ett tomt akvarium att ha dem i, fyllde på spån, gav dem hö och hamstervadd. Dem fick även mat och vatten. Efter det började jag söka fakta på Internet och fann då sajten mus.ifokus. Jag blev överlycklig, det var alltså inte bara jag som hade möss som husdjur.

Det var så här mitt intresse för mössen började gro och nu har 2 personligheter som heter Prizma och Kristall. Det var inte 2 hanar som jag trodde, utan en hane och en hona! Kristall födde i Februari ungar som hon av någon anledning inte ville ha. Honan och hanen bor nu i olika burar så det inte blir fler ungar.

Kristall är den lilla mus som är mest sällskaplig och vill gosa med mig hela tiden. Hanen är mer nervös av sig men han bits inte i alla fall.

Nu har jag haft mina möss i 3,5 månad och jag ångrar inte för en sekund att jag skaffade dem, dem är så underbara och intelligenta djur. Man blir helt förundrad över dem små liven!

Kramar///Carro

Text & foto: Caroline Crona, Prizma_o_Kristall

(Artikeln deltar i artikeltävlingen maj 2007!)

Av: Prizma_o_Kristall

Datum för publicering

  • 2007-05-01

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
The_Rat
2007-05-20, 18:44
#1

Vilken bra artikel! :)

Grodan
2007-06-08, 02:53
#2

Medelbetyg: 3,43 - Antal röster: 14


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

[Malin3033]
2007-09-28, 21:22
#3

Men hejhej prizma_o_kristall, kunde inte tämka mig att hitta dig här. :) Jätte bra artikelt iallafall!

Upp till toppen
Annons: