Annons:
Etiketter10-månadens-musartiklar
Läst 4689 ggr
Grodan
2016-01-18, 18:01

Rösta fram årets mus 2015

Månadsmössen 2015 slåss nu mot varandra i finalen. Lägg din röst på den månadsmus du tycker ska vinna.

Januari

Detta är min älskade lilla Kossan. Jag hade nyss börjat med möss när jag var på musutställning i Alingsås -13. På utställningen skulle jag inte köpa några "onödiga" möss, utan enbart möss jag skulle ha i min avel, som bidrog med snyggt utseende. Men så fick jag syn på en liten pojke som jag blev så kär i. Uppfödaren tyckte inte alls han var något bra, så han kostade bara 50:-, som sällskap liksom. Och jag som inte alls skulle ha någon "onödig" kunde ju inte låta bli den söta lilla muspojken. Och gud vad glad jag är för det idag! Han är världens snällaste, trevligaste mus och pappa till två underbara pojkar som fick stanna pga otroligt temperament! Hjärta

Text och foto: XxteZZxX

Februari

Den här killen heter SE-Ajanki´s Åhus. Han är bara 4 veckor gammal, så vi har många härliga månader och år framför oss hoppas jag! Åhus har utmärkt sig redan från början, han har varit större än sina syskon och nu är han lika stor som sin mamma redan…han har alltid kommit fram direkt när jag öppnat buren, aldrig nåt popcornskutt där inte :) bara lugn och pussig. Här kikar han fram under mitt hår sittandes på min axel.

Text och foto: ajanki

Mars

Simantha är en trevlig och framåt ung dam som ingår i min chocolate/tan-avel. Öppen och glad och nyfiken, utan att vara springig eller "nervig". Hon är helt enkelt "en bra mus".  Pussar

Text och foto: ariama

April

Detta är Lovely Dark´s Stella. Hon vill alltid sitta i handen och pussas. Hon är alltid först fram och ska hälsa. Hon är den trevligaste musen jag har. Hon går under smeknamnet Papegoja då hon också alltid ska sitta på axeln och mysa :D

Text och foto: Niji

Maj

Det här är Gudrun, som är en dam på ca 1 år och 4 månader. Hon hade blivit ensam hos sin första familj, och kom via uppfödaren till mig. Men eftersom första familjen tappat hennes papper är den exakta födelsetiden oklar.

Gudrun är den helt klart gosigaste mus jag har haft. Så som hon syns på bilden ser jag henne oftast, tittande ut över kanten för att kolla vem som rör sig och om det vankas en liten klapp eller godbit.

Trots att hon är äldst i flocken, så är det hon som oftast går omkring och pysslar och grejar, medan de yngre flickorna tar det lugnt. Gudrun är långdistanslöparen, medan de yngre är sprintrarna.

Gudrun har haft till och från problem med ögonen, och för några veckor sedan såg hon lite ruggig ut. Men än finns det energi kvar i gumman, och eftersom aptiten alltid varit bra så verkar tillskottet med hälsosam mat ha funkat. Hon blir ofta handmatad med lite fetare frön och annat gott eftersom några av burkamraterna har börjat lägga lite på hullet.

Jag hoppas Gos-Gudrun hänger med ett bra tag ännu!

Text och foto: KickiG

Juni

På bilden ser ni min fina Memory som kommer från ariama. En helt underbar liten mus som blir härligare o härligare. I början var hon väldigt blyg och försiktig. men nu så sitter hon där i buren o väntar på att jag ska ta ut henne och något roligt ska hända. när jag hade henne ute en varm dag så var hon väldigt mammig och skulle springa upp och sitta i mitt knä och inte vara i gräset <3

Text och foto: BlackandBlue

Juli

INGA TÄVLANDEN!!! (?)

Augusti

Den här gamla gubben heter Silas Busmus, en bestämd herre i sina bästa år som har hunnit bli 2 år och 5 månader än så länge. Inte illa pinkat för en mus vars föräldrar var grossistmöss och dessutom syskon!

Silas har en hel del åsikter om hur saker och ting ska vara. Det värsta Silas vet är när matte blåser på honom, han tycker det är ett vidrigt beteende som borde förbjudas omedelbart. Detta resulterar i att matte inte kan låta bli att retas någon gång ibland eftersom han blir så upprörd. Senast fick han nog, och visade vad skåpet skulle stå en gång för alla! Den lilla busmusen pallrade sig rätt fram (i motvind) till matte och gav en henne vad hon förtjänade - en smäll på näsan!  

(Matte har lovat att sluta blåsa på honom för evigt, och fjäskade in sig med falukorv, lax och blåbär som fredsgåva.)

I övrigt är han världens goaste mus och så enkel att ha och göra med (när människor beter sig som sig bör dvs). Han vet när det är tid för bus och när det är tid för att ta det lugnt. Silas var knäpp som barn, heltokig som ungmus och sen blev han tillslut en sansad och lugn kille till mattes förvåning. En sån där mus som man kan ha lös på golvet utan att oroa sig för att han ska försvinna och som kan få följa med lite vart som helst, han hänger gärna med. En gubbe med go i är vad han är! Hjärta

Text och foto: hejkomochhjälpmig

September

Här kommer då en presentation av min gamla gubbe: SE Vattnadals Uris, ag lh, 2 år och 4 mån idag.

Han förlorade ett öga som liten knatte, så fort det öppnats. Han bodde länge med far och bröder, nu finns av förklarliga skäl bara Uris kvar. 

Uris har alltid varit väldigt lugn, trygg och stabil. Som 2 mån liten pojke  följde han med och blev dömd i PC för Anja på hennes uppbedömning. Hon blev lite kär i honom, men han diskades pga sin enögdhet.

Han bor sedan några månader tillbaka med 3 söner, agouti texel. Nu när jag städade buren åt dem i onsdags, såg jag att han är helt blind på det kvarvarande ögat pga starr.

Han klättrade fortfarande glatt upp i min hand, myste, gillade att gå ut och sniffa lite i solen för att fotas. 
Han och pojkarna fick byta till en lite större bur. Jag var lite rädd att det skulle bli besvärligt för honom nu, helt utan syn. Men jag oroade mig i onödan.

Oj vad han klättrade runt. Äggkartonger, ett hjul som hände i taket, en trave med kartonger upp till taket. Han hade helskoj!

Text och foto: Vattnadal

Oktober

Detta är min lilla Apollo på 11 månader,  fick honom från ett omplaceringshem när han var 8 månader,  han var en mycket skygg mus när jag fick honom men ändå extremt nyfiken. Han är inte skygg längre men fortfarande lika nyfiken och älskar att vara med när man gör saker! Hjärta

Text och foto: Kizuna

November

Här är min fina Narissa Hjärta Det var inte meningen att jag skulle få min fina tjej. Jag hade precis fått mina nya två tjejer, men bara efter 2 dagar visade de sig att hon hade fått en tumör, hon var väldigt ung. Jag hörde av mig till uppfödaren eftersom hon såklart tog de seriöst, hon ville gärna ha tillbaks henne för hennes eget bästa att hon kunde ta henne till vetrinären och få henne att må bättre i sitt hem där hon föddes, Så då fick jag min fina Narissa istället och hon är helt underbar! Hon och hennes syster är nu goda vänner med min andra lilla hona Hjärta 

Hon är helt underbar och mysig, väldigt snäll också! Hjärta

Text och foto: bozboz

December

Det här är Lady, en av 11 honor som blev räddade från att bli avlivad på ett inhumant sätt och sedan kastade i sopporna för att uppfödaren var ormmatsuppfödare och tänkte sluta. Han orkade inte sälja dom resterande mössen, men min väninna hittade en av hans gamla annonser där han fått svar dagen innan att någon var intresserad i två möss och han sa att dom skulle avlivas. 
Hon skyndade sig ditt och sa att hon kunde ta alla. 5 honor var gravida, fyra hamnade hos mig som snabbt blev 17. Två hamnade hos en annan tjej, där en födde inte långt efteråt och fem stannade hos väninna där tre av honorna födde en dag emellan. Han hade sagt till henne att han inte hanterat dom alls under deras uppväxt, så dom var livrädda för händer, endast en vecka efter att dom flyttat in så blev Lady min favorit, hon kan ligga i knät i timmar och bara mysa och sova.

Text och foto: MissanTissan

____________________________________________________________________

Stort tack till ajanki som troget lagt upp alla månadstävlingar,

omröstningar och vinnarartiklar under året!

______________________________________________


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2016-01-18, 18:10
#1

Röstat!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Alana82
2016-01-19, 14:27
#2

Så jäkla svårt att välja bara en, man borde få rösta på tre eller fem stycken :D

The unanswered questions are not nearly as dangerous as the unquestioned answers

LisaR
2016-01-19, 17:14
#3

Röstat! Fina möss & underbara berättelser allihop <3

Yrrblossets Sällskapsmöss

~  http://yrrblossets.weebly.com/

Grodan
2016-01-19, 22:50
#4

#2 Jag upptäckte topplista nyligen… men inte riktigt förstått exakt när jag skulle kunna använda den, utom vid t ex betygsättning av veterinärer…


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2016-02-19, 23:44
#5

Många flera röster vill vi ha!!!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2016-03-06, 16:29
#6

Som sagt flera röster behövs.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Alana82
2016-03-06, 23:19
#7

Kom igen nu musfolket! fler röster 🌺

The unanswered questions are not nearly as dangerous as the unquestioned answers

Grodan
2016-04-09, 23:42
#8

Flera röster behövs.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2016-04-23, 22:48
#9

Nu har vi en vinnare!!!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Alana82
2016-04-24, 02:11
#10

YAY!!! 🎈🎂🏆

The unanswered questions are not nearly as dangerous as the unquestioned answers

Grodan
2016-04-24, 11:06
#11

jäklar jag glömde ta skärmdump… igår hade vi en vinnare, idag är det oavgjort igen…


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Alana82
2016-04-25, 01:12
#12

näää… fasiken också

The unanswered questions are not nearly as dangerous as the unquestioned answers

lollynonna
2016-04-25, 07:42
#13

Nu har vi en vinnare igen!

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Annons:
KickiG
2016-04-25, 10:43
#14

Och nu ser det ut att vara oavgjort igen! Rösta mina vänner, rösta!

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Grodan
2016-04-25, 18:28
#15

Ok, då får det vara så.

Nu har över 30 personer röstat (32) och det var det jag ville.

.

.

VI HAR TVÅ VINNARE: Juni och Augusti!


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Alana82
2016-04-26, 00:49
#16

Grattiz till lilla Memory och Silas busmus samt deras ägare så klart :D

The unanswered questions are not nearly as dangerous as the unquestioned answers

Grodan
2016-04-26, 22:21
#17

Jag ska göra en vinnarartikel. Sen. Jag har för mkt just nu.


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Grodan
2016-05-15, 03:49
#18

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: