Annons:
Etiketter6-förening-kurs-utställning-träffartiklar
Läst 6426 ggr
mandymoo
2006-07-28, 02:55

Klubben för musintresserade

Är du musfrälst så är klubben för dig SVEMUS – Svenska musklubben: http://www.svemus.org/ Det är klubben som bland annat anordnar utställningar, ger ut klubbtidning och registrerar möss.

För mig personligen så är det en självklarhet att bli medlem i en specialklubb som tar vara på, samlar likasinnade och ger information om det område som jag är intresserad av. Och när det gäller mitt intresse för mössen så är det SveMus som är specialklubben här i Sverige.

Och för att en specialklubb ska fungera på det sätt som det är tänkt så behöver dom medlemmar. Medlemmar som är aktiva är ju självklart alltid det bästa för alla klubbar, men även alla andra medlemmar behövs också. Bara genom att bli medlem så stöttar man klubben. Och på köpet får man ju massor. Man kan komma i kontakt med andra som har samma intresse och bo i samma del av landet, bara att prata eller för att anordna träffar, man får information om när det är utställning. Dit man kan åka för att visa sina djur eller bara titta och umgås med andra mustokiga personer. Klubben ger 4ggr/år ut en klubbtidning /Husmusen) som innehåller massor av olika information. Eller komma i kontakt med personer som kan ge hjälp och råd om man hamnar i en situation där man behöver hjälp.


Och ju fler man är desto roligare får man. Så jag tycker att ni som inte är medlemmar ska passa på att bli det.

SveMus har så bra medlems erbjudande när det gäller avgiften att när halva året har gått. (Dom har medlemskap per kalenderår jan-dec) Man ger alla chansen att bli medlem efter den 1 juli till en lägre summa. Årsavgiften är på 150 kr (vilket jag tycker är billigt mot vad jag är van vid att betala i medlemsavgift) men om man väljer att bli medlem efter 1 juli så är avgiften 80 kr för resten av året. (Avgifterna gäller för svenska medlemmar - bor du i ett annat land så kika in på SveMus hemsida så hittar du alla avgifter där.)

Men som sagt en klubb och framför allt vilka aktiviteter som anordnar, hur bra tidningen är beror helt och hållet på medlemmarna. Att man ställer upp och talar om vad man önskar sig som medlem, att man deltar i aktiviteter att man bidrar med material till tidningen.

Ja, klubbens tidning. Det är ju oftast den som medlemmarna "lever för" Och den ser man fram emot varje gång den kommer. Men för att tidningen ska bli riktigt bra så behöver ansvarig hjälp. Och jag lovar att oavsett vad du tror så kan du bidra med saker som behövs, Visst alla vill säkert läsa någon lite större längre artikel som berör olika saker som tex sjukdomar, avel, färger osv. Men en tidning består inte enbart av den typen av Artiklar utan den ska fyllas med massor av annat, material från medlemmarna. Det kan vara en teckning, ett gulligt eller roligt foto. Man kan skriva lite kort om sin lilla mus, berätta om en speciell mus personlighet, eller berätta om när den var med på semestern, hur den reagerade när den fick en ny leksak i sin bur, en ny kompis. Skriv om hur ni blev bemötta när ni var till veterinären med era djur. Skriv och berätta om er favoritfärg, hårlag osv … Har ni läst något som handlar om möss, en bok något på nätet ge gärna en liten recension och tips om var man kan hitta att läsa det du skriver om. Eller gör ett litet korsord… Det finns alltid utrymmen att fylla ut i en tidning och då pratar jag inte om flera sidor utan det kan vara ½ sida eller mindre. Där en fin bild eller lite text är underbart att kunna sätta in som redaktör. Som ni ser så finns det inget stopp på vad man kan hitta på att bidra med. Och allt är lika välkommet. Och ju mer stort eller litet vi medlemmar bidrar med, ju bättre kan redaktören göra tidningen och ju gladare blir vi när tidningen dimper ner i brevlådan.

Husmusen´s nya redaktör är Margaret Myers och ni kan skicka allt material direkt till henne på e-mailadressen: margaret.myers@musicology.gu.se.

Det går bra att skicka word dokument och jpg bilder på sidan om.

Men först och främst då för dig som inte är medlem än

  • - BLI MEDLEM
  • - Skicka in material till tidningen, litet som stort.

Och för dig som är

  • - Skicka in material till tidningen, litet som stort.

Relaterade länkar

Av: mandymoo

Datum för publicering

  • 2006-07-28
Annons:
Matsvin
2006-07-28, 03:03
#1

Ja!!! Bli medlem i SVEMUS, det är bästa musklubben som finns :-)

/Matsvin.

maddemusen
2006-08-01, 19:08
#2

Ja den är super och alla människor är supertrevliga och hur snälla som helst! Skrattande

[Theriss]
2006-08-12, 20:52
#3

Weee för SVEMUS Skrattande

Grodan
2009-02-01, 22:59
#4

Kyss


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: