Annons:
Etiketter8-leksaker-aktiveringartiklar
Läst 12592 ggr
Grodan
2006-04-12, 02:30

Roliga leksaker & aktivering

Halva glädjen med husdjur är att få dem att må bra och trivas i fångenskapen. Att bo i bur ska inte vara ett fängelse, det ska vara ett kärt hem och bjuda på trygghet, stimulans, aktivitet, mat, dryck och goa sovställen.

Att inreda burar till möss är väldigt kul. När man inser att det i stort sett inte finns några begränsningar för vad man kan ge mössen att "leka" med hamnar det mesta i musburen…

Inredning och leksaker kan vara samma sak, men man kan även ha speciella aktiveringsleksaker. Möss är intelligenta djur som behöver tänka och få stimulans.

Pariserhjul - lägg godis i någon korg så får musen leta efter den

Pariserhjul - lägg godis i någon korg så får musen leta efter den

Tips från några medlemmar på Mus-ifokus

ThereseW: tycker jag att det är rätt kul att hitta på grejer själv. Papprör tycker jag själv är trevligare än plaströren. Trädgrenar är toppen för dom att klättra på. IKEA´s bestikställ MAGASIN är som gjort för att vara mus-hus. Hängmattor som man gör själv är väldigt populärt. Bild på Magasin

Kim_queer: Jag lade in en skokartong i buren full med sand, spån, toarullar, en såskopp och massa papper. Det var det sista jag såg av mina möss :P Det roligaste med kartongen tror jag var att gnaga sig in i den.

fijja: Köpte en hylla på öb med krokar me lim på som ja satte upp! La en kartong i botten så dom inte fastnar me tassarna eller så :) Blev jättebra!! Bild på ÖB-hylla

cosmonita: Mitt bästa köp hittills är en leksaksbåt för 5 :- på Brödet och Fiskarna (ett loppis). Bild på husbåt

kastrullis: Köpte 2 meter med REP (av nått gräs), så där lagom tjockt så att det precis går igenom burgallret, det trädde vi kors o tvärs i buren….MYCKET uppskattat….

Ett annat tips från flera medlemmar är att ge mössen växter, stora blommor, grenar och kvistar att klättra på. Kastrullis har en stor Hibiscus på ca 160 cm som klätterträd till sina möss när de får komma ut från buren en stund. Hon säger att de är fenomenala klättrare!

Saker på nätet att inspireras av

Från http://www.petutopia.co.uk/furry-critters-toys-small-toys-c-23_63_57.html

Från: http://www.drsfostersmith.com/small-pet-supplies/chew-toys-balls-wheels/ps/c/6067/10378

Från: https://www.petco.com/Shop/ProductList.aspx?PC=productlist&Nav=243&N=26%20101

Från: http://www.gojskoj.se/index.php?controller=products&action=product&id=295


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Tingeling
2006-04-14, 14:20
#1

Jätte bra ideer.

kastrullis
2006-04-16, 23:12
#2

Spana in grävmössen! När de släpps ner i krukan blir de som förbytta, helt besatta försvinner de ner i underjorden…. Vi ska nog fixa en….stor någonting fylld med jord för dem att "försvinna" i, eftersom det här med grävandet verkar var något de LÄNGTAT efter…De jobbar så intensivt att de sover jättemycket efteråt…undrar just om möss får träningsvärk?

Nu måste hibiscusen vila….ett tag i alla fall.

http://www.zoonen.com/perzoonen/galleri.asp?oid=559321&gid=765472

smurfan-13
2006-04-17, 17:48
#3

Å nu blev jag sugen att fixa en stor kruka till mina möss ju! Fast jag har inga stora fina växter & det känns som ett rotsystem kan vara bra + att klättra är ju kul oxå… *funderar*

kastrullis
2006-04-17, 19:54
#4

Nä det e klart, en jätteblomma som den jag har är få förunnat. Ärvde den av universitetet, Arrhenius-laboratorierna, då deras vaktmästare gick i pension.

Jag funderar på möjligheterna under sommaren….Om man inhägnar ett litet område, typ runt en buske…så att de kan klättra och gräva. Men det kanske är för riskabelt? Borde ha galler under jord också i så fall, annars försvinner de väl…..så som de grävde är de ute på nolltid!

Eller om man har ett akvarium med jord, fast det har ju inte alla heller.

Kickan90
2011-01-16, 00:15
#5

bra med information :D

A Working Dog, Is A Happy Dog!!!
Medarbetare på
Rexkanin & Weight Pull..!

Grodan
2011-10-25, 00:41
#6

Artikeln "fixad"… (den var lite trasig)


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Upp till toppen
Annons: