Annons:
Etiketter6-förening-kurs-utställning-träffartiklar
Läst 6427 ggr
Grodan
2006-03-15, 15:08

ATT STÄLLA UT SIN TAM-MUS

Anna Aspelin besvarar några frågor om att gå på utställning med sin tammus.

Om man har möss och funderar över följande:

* Var är utställningen.

* Vem anordnar.

* Hur anmäler man djuret/en.

* Vilka klasser.

* Kostnad.

* Hur tar jag mig dit.

* När ska man vara på plats.

* På utställningen.

* Vem kan ställa ut.

* Hur går det till.

* Utställningspriser.

Här har du svaren på dina frågor:

1: Var utställningen är visas både på klubbens hemsida och om man är medlem i klubbtidningen. Där står utställningsansvarig djurklubb/förening.

2: I utställningsinformationen från klubben/föreningen står det hur, när och kostnad för anmälan av ditt/dina djur. TÄNK PÅ FÖLJANDE: INGA SJUKA, DRÄKTIGA ELLER DIGIVANDE DJUR SKA STÄLLAS UT!!!

Det står även vilka klasser som man har den aktuella dagen. Till exempel så har Svemus Standardklass och Petklass. För att ställa ut i Standardklassen hos Svemus MÅSTE djuret vara registrerat i Svemus och ägare vara Svemusmedlem, i Petklass behövs inte det. Men för att få sin mus titulerad i Svemus är det tvunget att vara medlem och ha djuret registrerat i Svemus. Man får löpande information från den klubb/förening man är medlem hos i form at medlemstidningar och många har hemsidor där man kan logga in sim medlem med eget lösenord.

3: Kostnaden för utställningen är beroende på hur många djur man ska ställa ut i och i hur många klasser. Det står all sådan nödvändig information i utställningsinformationen från klubben/föreningen.

4: Hur man tar sig till utställningsplatsen är olika beroende på om man har bil eller inte. Har man så långt att man måste sova i staden, kollar man upp om man känner någon och frågar där. Annars finns det vandrarhem i de flesta städer. Åker man med kommunala medel såsom tåg och buss, finns det reseplanerare på respektive transportörs hemsida. Det finns vägbeskrivningar för bil, tåg och buss för ALLA områden i Sverige.

5: När man ska vara på plats är oftast minst 30 minuter innan bedömningen ska börja. Men är det en Drivein-utställning, så står det på informationen som du har när du ska anmäla ditt/dina djur. Domare och sekreterare måste ha lite tid att placera alla anmälda djur på rätt plats i färg, päls, ålder och kön.

6: På utställningen har man fått ett nummer till sitt/sina djur som man måste hålla reda på för att kunna ha musen vid domarbordet vid rätt tillfälle. Det är bäst att ha djuret i en liten Transportbur just inför bedömningen då en större bur tar alltför stor plats på domarbordet. Djurets utställningsnummer ska finnas på buren så att domaren vet vilket djur det är.

Allt för att det ska vara så lätt som möjligt.

7: Utställningspriser är oftast donerade till klubben och man har rosetter till de 5 bästa i klassen. Många klubbar/föreningar har fika, drycker och tilltugg till självkostnadspriser för utställarna. En del har även en liten shop så man kan köpa något till sig själv eller till djuret.

Anna Aspelin

Relaterade länkar

Av: Muszimba

Datum för publicering

  • 2006-03-15

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Upp till toppen
Annons: