Möss med djur och människor

Hur berikar möss ditt liv?

2017-11-18 19:59 #0 av: Grodan

En filosofisk fråga, om än allvarligt menad. Jag vill ha genomtänkta intressanta svar från musägare som kan sätta ord på hur det är att vara musägare.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-11-18 20:40 #1 av: Novachan

Hm... kanske berättar lite här istället för egen tråd. Hade tänkt berätta lite om hur mina möss har påverkat mig på ett positivt sätt, men har inte blivit av, förens nu.

Dels ger de mig motivation till att gå upp på morgonen, men samtidigt är jag också ofta uppe längre på kvällarna för att jag myser med mössen längre än vad jag tror inte jag lägger mig xD

De ger mig motivation till att gå ifrån datorn, där jag spenderar större delen av min tid, vilket bra dels för att "göra annat än sitta vid datorn" men också för att röra på musklerna - motverka stelhet och värma upp kroppen lite så att jag får mindre ont - jag lever med fibromyalgi/mjukdelsreumatism/entesopati (många namn för samma sak).

Detta kan låta konstigt men att ha husdjur har hjälp mig från att vidareutveckla och förbättra vissa tvångsaktiga beteende jag har eller har haft angående renlighet (överdriven). Jag hade inget extremt tvångsbeteende ex. tvätta händerna 100 gånger i rad, men jag har haft typ att jag känner att jag måste tvätta händerna 2 gånger i rad vid många tillfällen och ibland 3 gånger om jag typ städat badrummet t.ex. Jag tvättar händerna varje gång jag har umgåtts med mössen men känner inte att jag måste tvätta mer än 1 gång, liksom vid andra tillfällen då man behöver tvätta händerna. Ibland tvättade jag händerna också när det inte riktigt var nödvändigt men nu gör jag det inte längre. De har också hjälpt mig på andra sätt angående renlighet med dessa är svårare att beskriva så lissom allmänt - de har hjälpt mig med negativa beteenden och tvång angående överdriven renlighet.

De har också gett mig motivation till att röja riktigt ordentligt i mitt hem, som har behövts sedan jag flyttade in för nästan 3 år sedan. Jag har röjt lite tidigare vid vissa tillfällen men på mindre skala och ändå inte blivit klar men nu har jag riktigt tagit tag i saken. Dels för att få plats med burar men också att det behövdes sedan tidigare. Tror att jag mår bättre av att leva med mindre grejer, mer minimalistiskt

Tror de också gett mig mer motivation/ork till allmän bättre hushållning i hemmet (städa, diska, tvätta osv).

De kan ha berikat mitt liv på andra sätt än vad jag kan komma på just nu... Underhållande är de iaf att kolla på! och roligt att komma på saker till inredning av burar eller lösningar på problem.

Jag har också haft roliga drömmar om mina möss GladRedan första natten de bodde hos mig drömde jag om dem - så fort jag kom hem sprang de till mig och klättra upp på mig under mina kläder och klättra runt för att kelas. En annan dröm jag minns är att mina möss räddade mig genom att vägvisa mig i ett scenario där jag var vilsen och i fara.

Jag ångrar inte att jag skaffade möss Skrattar

Anmäl
2017-11-18 20:52 #2 av: Grodan

#1 Vad fint! Hjärta

Berikning kan vara så mycket. Jag vet inte riktigt på vilket sätt möss berikar mitt liv. Alltså jo, de gör ju mitt liv värt att leva förstås. Jag har ett syfte, ett avelsarbete, men också en plikt. Jag har små vänner som behöver mig. Via mössen har jag också den här sajten som betyder mycket för mig. Jag har lärt känna många underbara människor via mitt musintresse. 

Men främst tänker jag nog på den kärlek de utstrålar. Den glädje jag kan erbjuda dem genom så enkla medel. Det berikar mig. 

Det berikar mig också att se hur den lilla stressade och dåligt utfodrade tjejen fick blomma upp hos mig. Hur hon idag inte alls stressar, för att hon får äta nyttig mat och må bra. Och hur hon i sin tur kan vara snäll och trevlig mot andra möss - när hon kom var hon bråkig med sin burkamrat pga att hon mådde så dåligt. 

Det berikar mig också att lösa problem och göra deras liv bra och bättre. Att alltid förbättra något.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-11-18 21:31 #3 av: [Amberochivy]

Jo jag gillar möss helt enkelt för att de är så söta och goa och om jag inte kan sova så finns de där ju så jag har nån att prata med KärJag känner mig mindre ensam och mindre isolerad. Jag kan ha kontakt med andra musintreserade personer via  interent så jag är ju inte ensam längre SkämtarSkönt att ha några härliga musvänner att få pyssla om och se till att de har det bra. 

Anmäl
2017-11-18 23:16 #4 av: Elvy2015

Jag är en person som har haft väldigt dåligt tålamod, och har fortfarande till en viss del. Men genom åren så har mössen lärt mig tålamod. Jag har haft möss tidigare som inte har varit tama eller socialiserade när dom har kommit till mig. Man har suttit med handen i i en tom bur timmar i väntan på att en mus frivilligt ska klättra upp och undersöka. Sen genom tålamod har man gått vidare i små små steg och tillsammans utvecklats i relationen mellan mus och människa.

Jag har diagnosen Borderline och Posttraumatisk stressyndrome vilket medför panikångest och depressioner. Mössen är en stor anledning till att jag känner glädje och förväntan på morgonen när jag vaknar. Dom gör mig glad, när man sträcker ner handen i buren och det tar inte ens 2 sekunder och dom klättrar upp och vill mysa och ha sällskap, det får verkligen mitt hjärta att klappa av kärlek och glädje till dessa små underverk.

Precis som Novachan skrev tidigare så har även mössen gett mig inspiration till att hålla rutiner både med möss och hem (och mina andra djur). Det är så svårt att förklara i ord, men djuren ger mig inspiration till att hålla hemmet i trim.  Jag tycker det är mysigt på något sätt att slänga på en kanna kaffe, ta itu med disk o såna rutiner för att sen i lugn o ro kunna sätta mig ner o mysa med mina djur utan att behöva ha dåligt samvete för stökigt hem.

Det största pluset är dock ändå bandet jag och min snart 2 år gamla dotter skapar genom mössen. Hon älskar att vara med när jag har mössen framme. Vi städar, leker och myser tillsammans allihop, och min dotter skiner upp när mössen springer upp på hennes arm och kryper intill kinden och nosar och sen sätter sig o putsar sig. I den här stunden behövs inga ord, vi bara är och får en riktigt mysig stund tillsammans.

Anmäl
2018-01-21 18:41 #5 av: Grodan

Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-02-07 19:58 #6 av: ajanki

Kan inte riktigt sätta ord på det...Men mössen berikar mitt liv mycket. Inte bara det att jag träffat många underbara människor genom dom utan också att dom är såna lojala vänner. Alltid lika glada när man kommer till dom, alltid lika tacksamma när dom får komma upp och umgås. Jag kan inte tänka mig ett liv utan möss, dom kommer alltid finnas hos mig.

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl