Annons:
Etiketter3-beteende-skötsel-hälsaartiklar
Läst 4721 ggr
Grodan
2016-01-18, 15:28

Ensam mus

Möss är flockdjur, enligt lag och rekommendationer skall de leva i grupp med artfränder. Ibland kan man dock inte alltid följa lagen utan måste anpassa sig till djuret.

Vi har några scenarion där vi inte till punkt och pricka kan följa lagen utan en mus blir ensam. Givetvis skall vi följa lagen, vårat musägande skall inte trotsa varken natur eller lag, om vi inte kan låta bli.

Mushane som inte vill eller kan gå i grupp är den vanligaste ensamma musen. Vi får inte tvinga hanar att leva ihop om de inte kan och att bo med honor leder till att alltför många ungar föds. Här finns alternativet kastrering, vilket dock inte är så vanligt, men absolut inget konstigt om man vill att mushanen skall bo i flock med honor.

Mushona som bråkar med andra möss, alternativt tuggar bort morrhår på sina kompisar är en annan mus som kan tvingas leva ensam ibland, då mössen som bor med henne blir stressade och mår dåligt.

Mus som överlevt sina kamrater är den absolut vanligaste ensamma musen. Vi har oräkneliga trådar på sajten om detta. Ägaren har några möss, de lämnar jordelivet vid olika tidpunkter och så återstår en mus i flocken. Vad gör man? Det är en mus som levt i flock, som fungerar väl med andra möss och som kommer att känna av ensamheten. Kanske vill dock inte ägaren skaffa en ny kompis, för att samma sak kommer att hända och ägaren vill inte ha flera möss.

Med tanke på ålder och hälsa så tycker jag att man kan försöka göra det bästa för denna mus som blivit ensam. Är det en hona så kan hon absolut acceptera en kompis. Har hon lång tid kvar att leva kanske hon bör få omplaceras till ett hem där det finns ett större musintresse.

Några intressanta trådar:


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Grodan
2016-04-09, 23:41
#1

❤️


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: